Ding dong

Det er sikkert ikke alle som er enig, men man er faktisk fortsatt en person som liker å få ting med seg. Eller få med seg det som skjer. Så også her i dag, på en ganske alminnelig søndag. Man stod inne på badet og barberte seg, i forkant av den skjønnes tilbakekomst fra Tønsberg, og hadde halve fjeset fullt av barberskum, da det ringte på døren.

Hva gjør man i en slik situasjon? Jada, man er fullt klar over at man ikke alltid trenger å åpne døren. Det finnes situasjoner der man kanskje gjør best i å ignorere slik uventet ringing, uten å gå i detaljer. Men var dette en slik situasjon? Og tenk om det var noe viktig? Som en kvinne i nød, med behov for en dannet herres bistand? Man kan jo som kjent aldri vite. Så man gakket hen til utgangsdøren, med barberskum i fjeset og enda mer av sorten i hånden, og åpnet døren. Der ute stod det to gutter som bedrev dørsalg av VG, og spurte om man skulle kjøpe avis. Lett befippet som man var, svarte man ja til dette. Heldigvis hadde man noen mynter liggende på en hylle i nærheten, til nettopp slike tilfeller. Så man betalte, og fikk avisen i den barberskumfrie pusselanken. Om de lo? Vel, den ene klarte faktisk å holde seg alvorlig. Han andre, derimot…vel. Senere lo de vel begge av den halvgamle gubben uten kritisk sans, som ikke hadde vett til å la være å åpne døren. På den annen side fikk de jo noe å le av, og fortelle hjemme ved middagsbordet, og man unner gjerne sine medmennesker en god latter. Det forlenger visstnok både livet og munnen, sistnevnte i alle fall midlertidig. Dessuten fikk de jo solgt en avis.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , ,

Leave a Reply