Gamle griser blir som nye?

Det er rart med det. Etter som årene siger på, skjer det noe med utseendet til oss etterhånden velmodne mennesker, om man er aldri så pen, høflig og veloppdragen. Man har jo alltid trodd at man ser snill, harmløs og rimelig tilforlatelig ut, ikke minst når man er nybarbert.  Men nå bør man kanskje revurdere dette synet på seg selv og sin egen fortreffelighet, og ta en god, lang og realitetsorienterende titt i speilet.  For hva vederfôr det en vel ikke for noen dager siden, mens man ved sitt nærvær kastet glans over Nordfylket?  Som de engelsktalende så sjarmerende sier det: “Bear with me”.  Eller med litt andre ord: Den som leser videre, får se.

Man var altså på øya, og skulle ned og gjøre noen innkjøp på Extrabutikken i Koperviks ellers sjarmerende kjøpesenter, et velbesøkt etablissement der man også finner butikker der man får dekket andre behov.  For eksempel et apotek, et velrenommert bakeri, en fargehandel, en blomsterbutikk, en leketøys- og krimskramsbutikk og ikke minst, et polutsalg.  Da man vel var kommet inn i vrimleområdet, kjente man plutselig et umiskjennelig behov for å gå besøke det stedet der visstnok selv Kongen går alene.  Slike ærender er det selvsagt mulig å gjøre der, men av diverse grunner er toalettet låst, og man må oppsøke post i butikk-skranken først, for der å anmode om å få låne nøkkelen.  Men da man skulle gå ned til nevnte skranke, gikk toalettdøren opp, og ut kom en etter måten pen og ung, velstelt og velholdt kvinne, formodentlig nybæsjet, eller i alle fall med nyluftet puddel.  I høyre hånd, nærmest som et trofè, bar hun donøkkelen, for ordens skyld forsynt med en durabelig og lett synlig metallhank.  Og med bestemte skritt bega hun seg i vei mot postskranken.

Eureka! Med ett fikk man en innskytelse.  Hva om man bad den unge kvinnen om å få overta donøkkelen der og da, in situ?  Man var overbevist om at dette var en særdeles god ide, til nytte og glede for begge parter.  Så man gikk mot henne, og anmodet på modent og høflig vis om å få overta nøkkelhanken.  Man sa verken noe galt eller støtende.

Damens reaksjon var forbløffende.  Med store dådyrøyne gav hun oss et overrasket, indignert og nesten skremt blikk, som om hun skulle ha blitt snakket til av en sur, gammel og tvilsomt utseende gubbe, eller en skikkelig gammal gris.  Reaksjonen kunne ikke vært verre om man hadde kommet med et særdeles uanstendig forslag.  Uten et ord rykket hun til, knuget donøkkel-hanken enda hardere, og bega seg med raske skritt ned til postskranken, der nøkkelen ble behørig avlevert, for så hastig å forlate lokalet.  Og så måtte man tusle seg ned til nevnte skranke, for der, i nærvær av en lang kø med postkunder, anmode om å få låne nøkkelen til rommet med lettelsens og renselsens porselensinstallasjoner.   Akk ja.

I etterkant har man jo lurt på hva den unge kvinnen trodde man var i ferd med å foreslå.  Kanskje trodde hun at man var i ferd med å invitere henne med inn på toalettet for en stimulerende og uttømmende hyggestund, en aldri så liten “quickie”?  Eller følte hun kan hende at man nå kom til å spørre om hun var interessert i å bli med hjem for litt S & M, komplett med lær og gummi?  For deretter å kle henne naken, legge henne på et bord, tømme vaniljeyoghurt ut over hennes formfullendte legeme, og slikke henne ren med sin ekle, gamle tunge?  Mulighetene er som kjent legio.  Eller kanskje hun rett og slett hørte dårlig?

2
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , , ,

4 comments


  1. Oooh ! Kjenner til den der og det har resultert i at jeg stort sett er streng og utilnærmelig i all omgang med yngre, ukjente kvinner. Av en eller annen grunn har det blitt slik at all vennlig, for ikke å snakke om humoristisk og spøkefull kommunikasjon fra modne herrer blir tatt som siklende, geriatriske overgrepsforsøk av disse. Da går gammelgris-alarmen av for full musikk oppi hodene deres. De tror at vår alder gjør at vi anser dem som sexy dynamitt uansett skrog og øvrig design. Hah ! De skulle bare visst.

  2. Jeg syns jeg ser det for meg 😀

Leave a Reply