Vekk med smaken, lett på baken!

Klimakrise, krig, terror og all verdens elendighet til tross: Verden går da tross alt framover, på tross av nyhetsmedienes daglige doser med depressive nyheter. Det finnes mennesker som tenker kloke tanker der ute, det finnes folk som bryr seg. Verdens helseorganisasjon har nemlig diskutert om det kunne være lurt å fjerne smakstilsetningene i tobakk. Får helsetoppene det som de vil, kan nesten all tobakk som selges i Norge, såkalt ”American Blended” får så vond smak at den knapt kan røykes. Kloke tanker, dette. Vi støtter selvsagt dette av hele vårt hjerte. Tenke seg til, om noen tid vil det kanskje kun bli solgt røyketobakk og sigaretter som smaker så vondt at røykerne nå like gjerne kan begynne å røyke de sure sokkene sine, først som sist. Det ville vært til pass for de stinkende og tjæretrukne nikotinslavene.

Men det bør ikke stoppe der. Hva med å fjerne smakstilsetningene i brennevin? Bare det å fjerne krydderet fra juleakevitten ville nok gjort julefeiringen blitt langt mer edruelig rundt om i de 1000 hjem, med glade barn og helsegevinst som resultat. Samme opplegg med andre brennevinssorter. Vekk med enhver form for smakstilsetting, og kun nøytralt brennevin å få kjøpt på Vinmonopolet. Skal det være smak, så får folk ordne det selv, og her i landet har vi jo tradisjon for så vel karsk som 60 og Solo. Det er mer enn godt nok for alkovrakene.

Eller hva med potetgull, ostepop og andre former for helseskadelig knask som folk stapper i seg? Snart kommer alt som heter snacks, sjokolade og godteri til å bli levert i pakker med advarsel, være uten smakstilsetninger, og smake pyton. Farsemat er heller ikke sunt, så før vi vet ordet av det, vil det kun bli solgt pølser som både lukter, smaker og til forveksling ser ut som dritt. Ikke så lekkert og innbydende, kanskje, men det får holde lenge for junkfoodvrakene.

Avslutningsvis vil vi herved oppfordre møbelprodusentene om å være seg sitt ansvar bevisst i disse tider. Alt som heter sofaer og tv-godstoler bør i framtiden bli produsert med hundrevis av innsydde tegnestifter og kanskje en og annen knappenål i stoppen, slik at folk for framtiden vil tilbringe minst mulig tid der. For nå er det på høy tid å slå hardt ned på alle disse røykende, drikkende og junkfoodmomsende sofagrisene. Sabla blandingsmisbrukere, hele gjengen!

2
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , ,

2 comments


 1. De som tilstreber et røykfritt land har forlengst stumpet fordrageligheten og kastet askebegeret, og de er stolte av det. Slik skikkelighetsmoralen nå har bannlyst alle forsøk på motargumentasjon i tobakksspørsmål og tilstøtende restriksjoner (eks. røykeforbud på Hardangervidda) så er alkoholholdige drikker en helt naturlig neste kandidat for forstokkethetens velmenende tvangsregimer.

  Her bør man ta skikkelig tak, og det snarest. Nye begreper bør innføres straks. I tråd med at alt fra tørkede, røkbare blomsterknopper til heroin med samme styrkegrad som cyanid kalles narkotika (fra ordet *narkos* som betyr søvn) så bør man slutte med, ja faktisk forby bruken av eufemismen *alkoholholdig drikke* og gå rett på sak; Nekrotika (fra ordet *nekro* som betyr død). Man trenger ikke mastergrad i matematikk for å innse at statistikken fullt ut backer opp en slik betegnelse.

  Og så bør man få slutt på all slags småflasker. Kvarte, halve og 0.75 litrene fjernes, for dette er egentlig lavpristilbud tilpasset ungdommens økonomi. Akkurat som 10-pakningene med sigaretter. Lokkesprit. Literflasker må innføres som påbudt standard.

  Og så var det prisen på brennevinet da. Den bør snarest interpoleres med tobakksprisen og tilbakeregnes for å komme ajour med de siste 20 års prisøkninger på tobakk. Dermed havner vi omtrent på 1500,- NOK for en liter dvask litauisk vodka på 32%. Halve pilsflasker, – 95,- NOK.

  1

 2. Ikke glem Ajax med sitronsmak!

 3. Haka mi datt ned av forskrekkelse. Litt av en framtid du tegner bilde av her. Jeg får knaske mine gulrøtter, mens de enda ansees å være sunne!!!!

Leave a Reply