De stengte doers mysterium

Dobygning fra siden

Man er stort en enkel og grei person å ha med å gjøre. I alle fall liker man å tro det. På den annen side kan det jo ikke utelukkes at man bare er enkel. Men alligavel. Det finnes imidlertid ett og annet som man funderer på, som man liksom ikke helt får til å stemme. Ta dette med offentlige toaletter. Man tenker her spesielt på de nødtørftighetsanstalter som framstår som egne bygninger, for eksempel ved offentlige strender eller turområder. Disse til tider etterlengtede oaser, for ikke å si uaser, der verdige trengende kan skride inn og forrette sine ærender, formodentlig uten å vekke anstøt. Men hvorfor i huleste er de så godt som alltid stengt, hva enten det er høst, vinter, vår eller sommer?

Ta nå det i stålplater utførte praktbygget i nærheten av Tou Scene. Dette arkitektonisk høyverdige lettelsens tempel som stolt kneiser i propre omgivelser nede ved sjøkanten. Til dette stedet kom man i dag, sammen med hustruen – velsigne henne – og vår firbente og til tider bjeffende venn Balder. Man hadde følt at trykket var i ferd med å bygge seg opp allerede da man passerte Siriskjær, men hva gjorde vel det. Der borte skimtet man nemlig inngangen til det rustbrune toalettpalasset, hvis dører skjulte lettelsens porselensinstallasjoner. Med et smil skred man bort til døren. Som selvsagt var stengt. Som vanlig. Man erindrer jo at man har forsøkt seg på tilsvarende ærender før, på samme sted, og gjort samme observasjon. Men som den ukuelige optimisten man er, trodde man kanskje at en eller annen ansvarlig toalettoperatør eller dodørmanipulator endelig hadde tatt til vettet, men den gang ei. Og så kan man lure på hvorfor slike dasspalasser overhodet blir bygd, når de tydeligvis ikke skal brukes til sitt tiltenkte formål.

Hvordan man bar seg at for å lette seg i nødens stund? Gjett, da. Balder gjorde for øvrig noe tilsvarende.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , ,

1 comment


  1. Kanskje de er stengt rett og slett fordi de er så dritstygge?





  2. Har selv besøkt innretningen for et års tid siden og da var det åpent. Men, standarden var omtrent på nivå med en tunisisk herredass i et slitent arbeiderstrøk. No tørk og umulig å puste. De burde heller lage en renne langs den ene veggen og montere en pose-automat for de med ærend i #2 -kategorien.





Leave a Reply