En ganske kjedelig mann

Jada, vi er fullstendig klar over det.  Vi er en trøtt, grå og tvers igjennom kjedelig person.  Det er lite ved oss som er spesielt spennende, og vi har i liten grad gjort oss bemerket så langt på vår vei gjennom Jammerdalen.  Vi har ikke utgitt bok, vi har ikke gått verken til filmen eller til scenen, og vi har vel heller ikke gjort oss direkte plagsomt bemerket i media.  Vi er en typisk hverdagsperson som gjennomfører våre hverdagsrutiner, tusler oss på jobben hver dag og leverer varene, og ellers henger i livets klokkestreng så godt vi kan.  Og når vi dertil kan opplyse om at vi etterhånden har kommet i godt voksen og satt alder, blir bildet rimelig komplett.  Hvilken kjedelighet, hvilken traurighet.  Eller?

Kanskje vi heller skal snu litt på den berømmelige flisa. Nå kan det nok hende at vi har en jobb som noen der uten mer kanskje vil beskrive som en diagnose heller enn et yrke, her vi bedriver vårt virke som mer eller mindre sidrompa, hvilket er en eufemisme for blyræva, lektor i videregående skole og i fagskolen.  Og hva mer er, vi har vært i yrket lenge.  Kanskje litt vel lenge. På den annen side har vi hatt gleden av å undervise særdeles hyggelige og oppegående elever og fagskolestudenter, sammen med gode kolleger, i et oversiktlig skolemiljø som i det store og hele er blottet for så vel konflikter og mobbing som sosiale problemer.

Mange ganger opp gjennom årene har vi hatt gleden av å treffe på tidligere elever og studenter, som har lutter gode minner fra skoletiden, og husker lærerne som både dyktige og hyggelige.  Å få bekreftet at vi faktisk har betydd noe for andre mennesker, og kanskje til og med utgjort en forskjell, føles verdifullt.  Dersom det er høy lønn og gode karrieremuligheter en er ute etter, så er ikke skoleverket det en primært bør velge.  Men en grei jobb i det offentlige er heller ikke å forakte, ikke minst nu for tiden, og i vår alder.  På den måten har vi sluppet unna mye fart og spenning, som ellers blir godtfolk til del.  Vi har for eksempel sluppet unna å bli innkalt til nervepirrende samtaler om hvorvidt man kan forvente å ha noen jobb neste år, samt opprivende turer til NAV så vel som til banken, med hyggelige og givende samtaler med empatiske saksbehandlere.  For ikke å snakke om den ulidelig spennende ventetiden mens man venter på obligatoriske avslag  på dusinvis av jobbsøknader.

Vi konstaterer også at vi i år har vært sammen med hun som nå er vår hustru – velsigne henne – i samfulle 32 år, og vi trives fortsatt godt i hverandres selskap.  Noe som muligens skulle indikere at de fleste av disse årene har vært gode.  Vi har således i liten grad følt behov for å innlede spenstige forhold på si til diverse elskerinner, eller til å bytte ut vår hustru – velsigne henne – med en annen, yngre og annerledes modell. Nå kan det jo tenkes at det har noe med latskap og makelig legning å gjøre. Og som faderen en gang så treffende sa det: «At de gidder!» Men så langt har vi i alle fall unngått heftige samtaler med skilsmisseadvokater og givende skilsmisseoppgjør.  Og siden vi i tillegg fortsatt er i stand til å stå opp ved egen hjelp hver dag, og reagerer på lys, er vi faktisk godt fornøyd med tingenes tilstand.

Så kanskje er det ikke så ille å være kjedelig og uspennende likevel?

7
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , , , ,

2 comments


  1. Niks, slett ikke kjedelig!!! Man må se positivt på livet, så blir det så meget bedre. Hustruen din er visst topp, jobben er topp, humøret er i hvertfall på topp! Mange misunner seg sikkert det å ha en velsignet frue, en sikker jobb og ikke minst selvironi og smil! Jeg kjenner deg ikke annet enn her på blogg, men for meg er du høyst oppegående med friske fraspark og fremtidsvyer! Stå på du, og la andre sitte der å synes synd på seg selv, det passer ikke for deg nei! :)

    2

  2. Nei, dette vil jeg si står respekt av :) ! Ha en riktig så god helg!

  3. Vi har blogget sammen i mange år, O’pedagog, og du har nok hatt innvirkning på langt flere i ditt liv enn bare elevene :) Din tørrvittige humor og velartikulerte uttrykksform har gledet denne sjelen mang en gang og kjenner jeg pedagogen rett, vil det fortsette 😉 La oss også håpe at det eneste kateteret du kommer til å trenge i framtiden, fremdeles er din undervisningsdisk.

    1

Leave a Reply