Nærme oss pensjonsalderen, vi? Nei, vet De hva!

Vi er som kjent en dannet og forsiktig herre, strengt gift og i vår beste alder, flegmatisk og vidsynt av gemytt, men det får da være måte på hva rimelig unge og spreke mennesker skal måtte finne seg i.  Av og til er man rett og slett nødt til å ta Dagbladet fra munnen, og si fra.  Som her forleden, da vi satt og beriket vårt sinn og utvidet vår horisont ved å studere lørdagens utgave av Dagbladet.  El ellers utmerket publikasjon, og selvsagt i papirutgave. 

For mens vi sitter der, stille og fredelig, uten å gjøre en frue fortred, og leser om eks-ordfører Rune Øygards liv på cella, eller nyter synet av Justyna Kowalczyk i et noe dristigere antrekk enn skiløperdrakt, så kommer vi plutselig til Anstøtssteinen, selve forargelsens essens i dennen lørdagsblekka: “Slik sikrer du en trygg pensjon: Vi har spurt fem menn og kvinner som nærmer seg pensjonsalder hvilke grep de har tatt for å sikre framtida si økonomisk.”

Og  så følger det fem kjappe intervjuer med smilende, unge, oppegående og i aller høyste grad yrkesaktive mennesker på henholdsvis 55, 52, 54 og 59 år.  Pluss et intervju med en moden, men vitalt utseende herre på 64,  som formodentlig skulle fungere som avisoppslagets aldersmessige alibi.  Opprørende og skrekkelig! 

Hva i huleste er det Dagbladet her insinuerer?  At vi over 50 er noen aldrende pensjonistaspiranter som snart er klar for både rullatoren og det som verre måtte være?  Selv er man jo en sjarmerende, ungdommelig og kjekk, til tider på grensen til eplekjekk, herremann på 57, og vår hustru – velsigne henne – går fortsatt rundt med ferskenhud og lår som i sin ungdoms vår.  Nei, vet De hva, kjære Dagbladet, dette går ikke an!  Gak hen og vask munnen med sæbe!

2
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , ,

5 comments


 1. Jeg klarer ikke å bestemme meg for om jeg er fornærmet eller beæret… Fornærmet kan jeg jo bli ifølge alderen som herover er nevnt, at man er så nær pensjonsalderen, nedgravingsritualet og endog i bitter nærhet av å trekke det glemselens sjøl over sitt svale legeme (man har jo sikret seg sitt ettermæle i form av det skrevne diverse ord)… og beæret kan man jo bli med tanke på at man ennu er så ungdommelig til sinns at man faktisk blir snurt av slike aldersbetvungne påstander. Jeg må få uttrykke det kraftuttrykket som først rinner meg i hu: Ærlig talt… man er jo ennu ung, om enn kun i sinn og sjel. Hva kroppen måtte mene er dog en aldeles helt annen sak!

  1

 2. Tommel fra en tilårskommen gamling i avisas øyne, og kun det 😉

 3. Hmmmm, hmmmmmm, hmmmmmmmmmmmmmmmm……
  Her måtte jeg tenke litt. 57 år? Jeg rister på hodet og sukker igjen. Fem år til førtidspensjon. Det skulle vært like viktig å lengte etter den tiden som det var å være femten og vente på å først bli 16 og så 18!!!!!!!!!! Men i stedet dytter man det vekk da. Ja da, jeg er også 57!!!!!! Men når de som er et par år eldre enn meg sitter og diskuterer pensjontid, lukker jeg liksom ørene helt. Hjelp, jeg vil holde igjen tiden!!!! Dumme Dagbladet som minner oss på at tiden, den går avsted i rasende fart! Men vi holder nok koken om vi opprettholder humøret! Vi er da virkelig i vår beste alder, lenge enda!

 4. I Det Beste, nov-13, står det en artikkel om “10 gode grunner til å glede seg til alderdommen”. De skriver om helse, rikdom, lykke, pensjonistrabatter osv. Men så, på punkt 8: “Internett er fantastisk for dem over 50”. “…de er mye mindre forvirret av ny teknologi enn man kanskje tror. Andelen pc-eiere er faktisk litt høyere i aldersgruppen over 50 år enn under. I dag handler eldre mennesker på nettet, de laster ned musikk, filmer, TV-programmer og anvender sosiale medier. …Faktisk er muligheten til å gjøre alt dette uten å forlate hjemmet i ferd med å forandre de eldres liv.”
  50 og de eldre nevnes altså i samme åndedrag flere ganger. Føler meg utgammel jeg nå!

  1

Leave a Reply