En moden og fyldig lærer hilser fra Oslo

Opera 1

Det er kanskje ikke så lett å forstå det i en komplisert verden, men selv modne og fyldige pedagoger i satt alder kan av og til finne en viss glede og atspredelse i å oppsøke kulturelle begivenheter, endog finkulturelle sådanne. Gjerne i hyggelig, sosialt lag, sammen med likesinnede.  Nå er det vel noen der ute som tviler på om lærere overhodet er i besittelse av nok sosial intelligens og kulturell bagasje til i  det hele tatt å kunne ha det kjekt, men for å skjære igjennom: Denne helgen avviklet altså en gruppe fra Stavanger Operakor en lenge planlagt kulturell pilegrimsreise til Oslo, for der å berike vår ånd og utvide vår kulturelle horisont ved et besøk i Den norske opera og ballett, komplett med en solid omvisning i det imponerende bygget og smakfull bespisning i hyggelig selskap, i forkant av aftenens clou, operaen “La Bohème”.  I sannhet en imponerende forestilling.  Vår hustru – velsigne henne – var også med på turen, så her foregikk det hele i trygge omgivelser.

Det eneste lille forstyrrende elementet i all denne gjennomorganiserte idyllen, måtte være detaljen om at for å få dette til, måtte vi ha fri på fredagen.  Et ikke så rent lite problem for oss som må forholde oss til timeplaner og skoleruter.  Men etter konstruktiv godsnakking med så vel avdelingsleder som med klasse 2BRA, ordnet det hele seg til slutt, formodentlig til samtliges tilfredshet.

2bra2

På den annen side tenker vi naturligvis på den kjekke og greie klassen vi skulle hatt på fredagen, 2BRA.  En så tvers igjennom hyggelig klasse å komme inn til vil vi anta det er sjelden vi finner, bortsett fra på SOTS, da.  De er ikke redde for å jobbe, og de gjør det de skal.  Det er ellers en gjennomført ressurssterk og sjarmerende gjeng, med imponerende talenter og interesser, alt fra musikk til traktorkjøring.  Når skoleåret er omme, skal de ut i lære offshore, og framfor seg har de en framtid med interessante og lønnsomme karrieremuligheter.  Dette er den typen lærlinger potensielle arbeidsgivere nærmest burde logre med halen og vifte med armer og ben for å få inn i stallen, og vi antar at de allerede ligger hardtrening med logringen.

2bra3

Så derfor, alle gode tanker og hilsener til Fridtjof, Markus, Bjarte, Maren, Mariell, Fredrick, Magnus, Kjetil, Knut Alfred, Steffen, Kristian Emil, Tor, Robin, Erlend, og Lars Olav.  Dere er en kjempegjeng.  Vi snakkes til uken! :-)

 

3
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , ,

5 comments


 1. Tenk å få en sånn hyggelig hilsen da som de gutta fikk! Heldige med læreren er de! God tur til hovedstaden og kos dere! :)

 2. Alle trenger en smule kulturell input, det være seg den verste tølper eller den snobbeteste ❗ fiff. Opera er en opplevelse, jeg skulle gjerne opplevd det i operahuset i Oslo men enda verre kunne jeg tenkt meg å synge der 😉

 3. avatar lisens

  Hyggelig lesning

 4. Så flott hilsen fra Tigerstaden til flotte elever!
  Kulturellkapital er viktigere enn materiell,
  det tror jeg mange lærere vet 😉
  Håper dere koste dere.

 5. avatar eMTe

  Ein fin gjeng du har her:)
  Og dei er heldige som har deg som lærar.

  Kjenner det er på tide med påfyll av ein finfin konsert :)

  God arbeidsveke til deg. Og du, grattis med fin hund.
  Marieklem

  1

Leave a Reply