En tunnelhaters hjemreise og nyttårshilsen

De som kjenner oss en smule eller to, har muligens hørt rykter om at vi ikke akkurat faller i staver av begeistring ved tanken på å kjøre i tunneler. Vi snakke da ikke om unnselige småtunneler av neglisjerbar lengde, men om disse megatunnelene som nærmest sprer seg epidemisk over det ganske land, som den geniforklarte patentløsningen på landets transportproblemer. Og som er egnet til å avstedkomme søvnløshet, skjelving og kaldsvette bare ved tanken. Tunneler av typen Rennfast, Finnfast, i tidens fylde Rogfast og gudene vet hva annet som på død og liv skal være så himla landfast. I tastende stund befinner vi oss hjemme i residensen, etter i noen gode og velfortjente juleferiedager å ha kastet glans over slekta der ute på Karmøy ved vårt nærvær.

Ikke uten en viss nervøsitet startet vi kjøreturen fra moderhuset ca. kl. 11-10, og var hjemme i garasjen temmelig nøyaktig kl. 14.00. Turen var rolig og udramatisk, og i egenskap av tunnelhater droppet vi den undersjøiske T-forbindelsen og kjørte gjennom urbane så vel som idylliske og rustikke omgivelser via Karmøy, Haugesund, Tysvær og Bokn kommuner på vår vei fram mot ferjekaien i Arsvågen, i det som vel må kunne betegnes som nydelig vær. Forholdene og årstiden tatt i betraktning. Ikke var det plagsomt mye trafikk, heller. Ved ankomst ferjekaien kunne vi nyte synet av en ferje som akkurat var i ferd med å legge fra kai, mens vi var opptatt med å løse billett i den dertil egnede billettluken, betjent av det som forekom oss å være en noe gebrokkenttalende kvinne med østeuropeisk klingende aksent. Men hva gjør vel slikt når det ikke er mer enn 20 minutter til neste ferje åpenbarer seg i all sin skjønnhet og velde, skrever ut og åpner sitt skjød for nyankomne kunder? Selvsagt ingenting. Dessuten måtte vi ta en tur dit selv Kongen visstnok går alene, så ventetiden var ganske så velkommen. Etter 25 minutter med noe humpete sjøvei, kunne man atter en gang starte opp vår himmelblå Berlingo og kjøre i land i Mortavika, der vår hustru velsigne henne – møtte oss, og akkompagnert av dieselmotorens beroligende og nærmest kattemalende during gikk resten av turen hjem som en stort sett fornøyelig lek, med vår hustru – velsigne henne – bak rattet. Ikke minst gjennom Rennfast-tunnelene. Vi kan som før nevnt i høy grad styre vår begeistring for disse, men det er ingen vei, enn si ferje, utenom. Ikke en gang en annen tunnel.

Men nå er vi altså hjemme. God nyttårskveld, og alle ønsker om et godt nytt år til samtlige

3
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , ,

18 comments


 1. Godt Nytt År til deg og fruen !

 2. Et riktig så godt nytt år koster jeg på meg å ønske Dem og deres hulde viv 😉 !

 3. Godt nytt år til deg og din velsignede fru :-) Har full sympati med deg angående disse hersens tunellene som dukker opp overalt. Klaustrofobi er ingen spøk.

  • Takk for hilsen og sympati, birgitt. Tunnel-klaustrofobien er ingen spøk, og så opplever man jo at en dame går hen og kjører seg hjel i de selvsamme Rennfast-tunnelene som vi lettere skjelvende kjørte igjennom tidligere på dagen, selveste nyttårsaften. Tragisk, selvsagt, og skremmende. Godt nytt år til dere også!

   • Skremmende og tragisk, ja.
    Tuneller er vi vel forsåvidt vant til her oppe også, men det er de undersjøiske som er mitt problem. De planlegger flere undersjøiske tuneller heromkring nå, og det er da jeg lurer på hva som er i veien med ei bru istedet?! Når det da altså er mulig!? :-)

 4. Godt nyttår. Her er man heldigvis nærmest flasket opp i tunneler med ryfylkeveien på sommerferiens agenda både fram OG tilbake. Tunneler har med andre ord kun avstedkommet som spenning opp og ned Måbødalen og andre egnede dalstrøk – man telte visstnok 52 i alt sist man kjørte strekningen og gadd å telle :)

  2

 5. avatar torillus

  Godt nytt år til deg og din velsignede hustru! Måtte lykken stå dere bi i alle deres tunnellferder i løpet av året som ligger foran oss!

 6. Godt nyttår tjukken! :)

 7. Godt nyttår Dag Eigil 😀

 8. Tunellene her i øst er vel greie, men hjep der borte mot vest! Ikke er det plass, ikke er det nesten lys og man føler at fjellet klemmer en ned i bilsetet. Når man sitter bak på motorsykkelen er det enda verre,iskaldt, eksosfylt og jammen drypper det ikke fra taket også! Kan man kjøre rundt og nyte naturen og kanskje en ferjetur er det å foretrekke ja. Godt nytt år til deg og din hulde viv! :)

 9. Foretrekker nok omveien jeg og om jeg kan, men da helst for å oppleve områdene heller enn betongvegger. Full sympati for tunnellskrekken ja.
  Godt Nyttår til deg og dine.

Leave a Reply