En fyldig, dannet og ungdommelig herre får honnørbillett på bussen

Tok bussen hjem i går, og fikk uten videre honnørbillett. Utrolig. Lurer på hva det kan komme av. På den annen side betalte man med kolumbuskort og reisepenger, det var mye folk, og sjåføren var utenlandsk. Det var sikkert begynt å skumre, også. Eller så har sjåføren tastet feil. Ja, det er nok forklaringen. For vi er jo fortsatt en ung og sjarmerende herre på 57!  Eller ser vi virkelig så gammel ut?  Vi oppdaget ikke fadesen får en stund etter at vi hadde satt oss.  Nei, vi reiste oss ikke for å protestere.  Det ville vært som en scene tatt ut av en dårlig norsk komedie.

Vår hustru – velsigne henne – hvis skjønnhet er udiskutabel – bare lo da vi viste henne honnørbilletten…

4
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , ,

28 comments


 1. Var ikke fruen halvt sunnmøring? Klart hun lo når du fikk reise for halv pris 😉
  Men ellers så er det nok det der med mørket som gjorde det ja :)

 2. avatar eMTe

  ……, eller så treng han nye briller :)

 3. Han skulle vel bare være hyggelig å la deg spare litt ekstra penger til en lekker gave til fruen!:lol:

 4. Beretningen om denne tildragelsen fikk meg av en eller annen grunn til å huske noen år tilbake. Ganske mange faktisk. Da var det en bussjåfør her i egnen som var kommunist. Men en god kommunist vel og merke. De finnes de og, akkurat som det finnes gode kristne som også har fått med seg selve essensen i læren.
  Han hadde et våkent øye med sine passasjerer og passet seg nøye for ikke å overfakturere. Det vil si at de som ikke ga inntrykk av å være vel beslåtte, men heller litt slitne og … fattige, de fikk en spesiell service. Men det fordret at de hadde klippekort.
  Passasjeren steg på, holdt frem klippekortet som han snappet opp med klipperen (eller tangen), så gjorde han en elegant vri med håndleddet og rakte det tilbake, uperforert.
  Jeg skal ikke legge skjul på at jeg også ble begunstiget noen ganger. Det var forbigående litt harde tider, men ikke på bussen :)

  3

  • Hmmmm…vi mener faktisk også å huske den sjåføren fra forda dar, den gang da. Han var i aktiv busstjeneste i alle fall til på 80-tallet en gang, om ikke inn på 90-tallet. En rund og godslig utseende fyr, med et eget lag med klippekort-tangen. Kan man si. Vi ble faktisk mer enn en gang begunstiget fra denne sjåførens side, da vi var ung student på Distrikshøyskolen. Vi må sikkert ha sett ut som en verdig trengende allerede da… :-)

   • Det høres ut som han det. Stor og rund, og innimellom kunne man oppleve at han stoppet uten synlig årsak, men utenfor egen bopel. Der forlot bussen og returnerte etter et lite minutt med matpakken :)

    • Han var heller ikke så nøye med å holde seg til buss-stoppet ved vår residens i Godalen, heller. Dette buss-stoppet lå jo på den tiden litt langt nede i gaten, og det kunne være irriterende langt å gå når man kom hjem med handleposene fra Prix i sentrum. Forståelsesfull som han var, stanset han utenfor residensen, selv om det ikke var noen buss-stopp der. Grei fyr. :-)

 5. Det var mørket som skapte denne forestillingen hos sjåføren… Sånn er det med den saken! :)

 6. JEG tror bussjåføren var snill aller mest fordi han ville ha pakke av nissen til jul!

  Dog må det legges til, at Dag Eigil ser uforskammet bra ut, alderen tatt i betraktning!

  1

  • Åååhhh…hvilken hjertevarmende kommentar, Ghostbuster! Slikt er alltid velkomment. Nå kan vi rette ryggen en smule, og vurdere om vi skal tørre å ta vekk det der lakenet foran speilet til en en forandring. Det er jo tross alt jul bare en gang for året! 😀

   1

 7. Billigste måte til Grødal, honnørbillett til ham og humørbillett tl meg?

  1

 8. Vi må bare opplyse om at det kunne vært verre. Her i bygden skjedde det en gang for endel år siden at en mann, som ikke kunne sies å være særlig heldig utrustet utseendemessig fra naturens side, gikk på bussen ved bygdens HVPU-boliger. De vet, disse boligene som er forbeholdt de som noen ganger er utstyrt med litt mindre håndbagasje som Inger Hagerup sier. Han fikk ros av bussjåføren fordi han greide å betale billetten helt på egenhånd….
  Vi kan tillegge at denne mannen hadde et ganske så skarpt hode, på innsiden altså 😉

  2

 9. avatar torillus

  Jeg lo også, både av honnørbilletten og av innleggene til sjalle (det var en god og ekte, kommunist, ja!) og villbaastingen. Da jeg selv var 57 år og oppholdt meg noen dager i Skottland, skulle jeg kjøpe togbillett fra Aberdeen. Mannen i luka spurte med lav, forsiktig stemme: “Is it possibly so that You are above 55?” “Oh yes!!” ropte jeg begeistret. Og se, da ble det 25 % rabatt! Ellers var jeg mye yngre enn Dag Eigil da mitt brune hår begynte å få sterke innslag av grått, m.a.o. håret fikk naturlige striper. En bekjent foreslo da i fullt alvor: “Du kan jo bare FARGE DET HELT GRÅTT!” God førjulsdag til deg!

  2

  • Ja, her på bloggen kommer det så menn mange gode kommentarer, Torillus. Både fra den ene og den andre. Og vi nevner også her at vi faktisk husker den snille kommunist-sjåføren, som var aktiv bak bussrattet til langt inn på 80-tallet. Og ja, vi ble mer enn en gang begunstiget med et symbolsk men ikke reelt busskort-klipp i vår grønne studietidsungdom på Distriktshøgskolen… :-)

 10. En ting er alder og lett fylde, men er du pent brukt? Kanskje du ser mer sliten og gammel ut enn du er da livet har behandlet deg røft? Uansett en god historie og God jul til deg og din evige utvalgte. :)

  • Det er jo rart med det, Sissyfoss. It’s all in the eyes of the beholder, som danskene gjerne sier når de snakker engelsk. Men vi regner oss i alle fall selv som innehaver av et oppsyn som viser at man er rimelig pent brukt. Selv om vi jo har vær med på livsseilasen i noen år…. :-)

 11. Merkelig..du som er godt oppfostret på vitaminer! Nei, kan sjåføren ha hatt grå stær?
  Så artig å lese om kommunistsjåføren :) Hadde en sånn snopemann ved kinoen da jeg var liten. Hadde egentlig bare nok penger til èn drops, men ikke sjelden ble det to :) Så gjaldt det å holde forventningene nede, så man ikke ble skuffet om han regnet rett innimellom 😉

  • Hehehe…ja, vi er selvsagt fullt overbevist om at det må dreie seg om en eller annen synsforstyrrelse hos sjåføren. Den snille kommunistbussjåføren var nok til glede for mange. Sikker dropsmannen også. God Jul! :-)

 12. Jeg satt på bussen fra Ølen til Sauda en gang for mange år siden, og på buss-stasjonen kom det på en ung mann i tyveårene som skulle til Hogganvik Landsby. Det er vel tilsvarende HVPU-boliger, og mannen skulle hjem. 17 kr, sa bussjåføre. -Jeg har bare 13 kr, sa mannen og rakte frem pengene. Buss-sjåføren stod på sitt, og SKULLE ha 17 kr, og den unge mannen begynte omtrent å gråte, for han måtte jo hjem og det var alt han hadde for han hadde mistet en tier. Jeg tror alle i bussen reiste seg samtidig, skulte stygt på sjåføren, og tilbød oss å betale billetten for den unge mannen.
  Det var en ordentlig drittsjåfør!!

  Din sjåfør har nok tastet feil i det dunkle lyset :)

  God Jul til deg og dine <3

  1

  • Huff ja, det er ikke alle i serviceyrker som har den samme fingerspiss-følelsen for hvordan slike situasjoner skal takles. På den annen side så har jo sjåførene ansvar for at beholdningen stemmer når skiftet er over, for å si det slik. Endal godt at medpassasjerene hadde forståelse for situasjonen, for å si det slik.

   Ellers alle ønsker om en gledelig og minnerik jul til dere alle! :-)

Leave a Reply