En moden og fyldig herre forsøker seg på netthandel

På tross av vårt åpne og fordomsfrie sinn, vårt rimelig behagelige gemytt og vår ungdommelighet til sinns så vel som til skinns, kan vi ikke nekte for at vi etterhånden har opparbeidet oss en del fartstid på livets hav.  Bevares, vi følger da fortsatt så noenlunde med på utviklingen innen bruk av digitale medier og elektroniske duppeditter så vel som det som ellers foregår rundt oss.  For å si det slik: Vi reagerer fortsatt på lys, og står opp ved egen hjelp hver dag, og er til glede for vår hustru – velsigne henne – rett som det er.  Men vi begynner nok så vidt å sakke akterut.  Vi skal for eksempel ha oss frabedt å gå rundt med musikk på ørene 24/7, slik vi har inntrykk av at mange av våre disipler gjør. Skulle vi føle behov for å lytte til musikk, setter vi på en cd.  Sikkert håpløst gammeldags, men det funker for oss. 

Netthandel har vi på den annen side en viss sans for.  Ferieturer kjøpes selvsagt via nettet, så vel som reiser av mer lokal karakter.  Nettkjøp av bøker og elektroniske dingser har vi også rimelig god erfaring med.  Jo da, netthandel er bra, innenfor visse grenser. Visse produkter skal rett og slett kjøpes i butikk. Klær og skotøy, for eksempel.  Helt soleklare kandidater for butikkjøp. Nettkjøp av slikt?  Nei takk!  Vi har lenge kjørt en knallhard linje her, og ledd rått av folk som er så inni hampen teite at de tror slikt har mer enn en snøballs sjanse i Helvete til på lykkes. Vi er da en herre av prinsipper.  Inntil for et par uker siden.  Jada, dette er alvorlig.  Vi snakker selvsagt om Zalando.

Bortsett fra å være pedagog, rollemodell og forbilde for våre disipler, høykvalitets ektefelle, samvittighetsfull samfunnsborger, blogger og tøyseskribent, er vi også kulturmenneske.  Hvilket i vårt tilfelle kommer til uttrykk gjennom korsang.  Og her for et par uker siden skulle resultatet av ukevis med øving skulle materialet endelig gis til beste på en av Oljebyens scener, i form av en scenisk oppføring av diverse svisker fra opera- og operetteverdenen. Med kostymer og det hele.  Drøye to timers forestilling, med flerfoldige kostymeskift.  Og for de som nå måtte vri seg og trippe av pur nysgjerrighet: Ja, soloinnslag og en smektende duett, med velsmurt smørtenorstemme.

I ev av disse scenene skulle de mannlige sangerne stille på scenen kledd som egyptiske prester, iført lange, gullglinsende kjortler, overbevisende farao-aktige hodeplagg, og – skrekk og gru – SANDALER! I november!  Anskaffelsen av nevnte fottøy viste seg å være litt av en utfordring.  Vi har ikke hatt sandaler på undersåttene siden vi gikk i grunnskolen, og sandalutvalget i Oljebyens skotøyforretninger var rimelig begrenset.  Stressfaktoren økte etter som korforestillingen nærmet seg, og vi visste ikke vår arme sandal.  Inntil korets formann kom med det forløsende ord: Zalando!  Det var bare å registrere seg og legge inn en bestilling i denne fantastiske nettbutikken, så ville sandalene innfinne seg raskere enn blåmandag. Jo da, grei nettbutikk og solid utvalg i klær og skotøy, så vi bestilte noen overbevisende Jesus-sandaler med et imponerende antall remmer, størrelse 42.  Og et par dager senere kunne vi hente en stor skoeske i Post-i-butikk.

De velpleide pusselankene våre vibrerte av spenning da esken ble åpnet, og vi stod med sandalene i hendene. Voldsomme greier.  Antall remmer og spenner var skremmende.  Men ville de passe?  Vi hadde våre tvil. Vi satte oss ned, avførte oss sokkene og skred til verket.  Total fiasko.  Det var umulig, nærmest utopisk, å få pailabbene nedi. Og remmene, om de var lange nok?  Vi forbigår det i stillhet, og vi skal også spare dere for de glosene vi i vår frustrasjon kom til å ytre.  Det var bare å pakke elendigheten tilbake i esken, og få den returnert.  Bare tull å handle slikt på internett.  Komplett idiotisk.  Innkjøp av slike nødtørftigheter skal man kjøpe i butikk, omgitt av kunnskapsrike og serviceinnstilte butikkselgere med nærmest terapeutiske evner.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , ,

2 comments


  1. *humre*
    Eg har handla inn store delar av garderoba både til meg og borna på nett, men sko må eg kjøpe i butikk. Det viser seg at min fot nok har snike seg unna alt som heiter standardmål for skotøy. Eg fall likevel for freistinga her for noko sidan, for det var eit par utruleg søte skolettar som var sååååå billege, og ein liten 100-lapp frå eller til når eg skulle bestille likevel … ja.
    Skolettane var utruleg søte. Og utruleg vonde. Men eg har då fått vise dei fram ved eit par høve der eg mest skal sitte still og ta meg godt ut … 😉

Leave a Reply