Fortsatt problemer med å legge inn uinnloggede kommentarer!

Uff ja, vi får prøve igjen.  Saken er rett og slett at vi forsatt opplever hardnakkede problemer med å få åpnet for uinnloggede kommentarer. Etter forrige innlegg om samme tema fikk man riktignok god veiledning fra Sjalle om hvordan man skal forholde seg for å fikse dette lille problemet.  Inn på “discussion”, ta vekk avhukingen for dette med “kun registrerte brukere”, og til slutt klikke “lagre endringer”.  Og hurra, problemet er løst.  Uinnloggede kommentarer kan legges inn for en stakket stund……til neste dag opprinner! 

For i løpet av natten har en ond fe, eller kanskje en av Bloggfandens utsendte sotengler, vært ute på tokt,og stengt muligheten for å legge inn uinnloggede kommentarer igjen!  Bare hos overtegnede bloggherre, ikke hos hustruen. 

Åjodamensann, vi har prøvd å åpne opp igjen for de uinnloggede, ved atter en gang å utføre de ovenfor beskrevne, magiske museklikk og tastetrykk, senest i går.  Og det ble åpnet opp igjen for uinnloggede kommentarer, fram til neste døgn opprant.  Altså i dag.  Vi sjekket forholdene. Og atter en gang ser vi at det er stengt for uinnloggede! Nå, i tastende stund! 

Så altså, var det mulig å få hjelp til dette, av mer varig karakter?  Jada, vi skal ta dere med i aftenbønnen…eller noe slikt… 😀

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , ,

11 comments


 1. Hmmm….mystifistisk :-) men uansett hvilke innstillinger du har så tror jeg bloghog er stengt for uinnloggede hele natten gjennom :-) men at det ikke skal åpne seg på morgenen er rart :-)
  Du får spørre sjalle om hjelp igjen 😀

 2. til:Jorunn
  Meget rart, ja. Har nå vært inne på kontrollpanelet igjen og åpnet opp for uinnloggede kommentarer. For tredje gang. Så får vi se hvor lenge det varer denne gangen…. :-)

  • Det er jo noe med sider også? jeg kan ikke nok om dette :-) jeg har jo ikke den største leserskaren heller 😉

  • Det er riktig det som Jorunn sier over her. Kontrollpanelet har et menyvalg: “Bloghog” for innstillinger som er spesifikke for denne portalen. Der finnes bl.a. av/på knappene for “Automatisk lukking/åpning for uinnloggede“. I ditt tilfelle er “på” valgt.

   Imidlertid ser jeg nå at lukking fungerer, men at åpningen av kommetarfeltet kl. 07:00 ikke utføres og jeg fikser det nå.

   Enkelte vil sikkert med riktighet kunne hevde at de ikke har bestilt denne “servicen”, men det har da blitt tvangspålagt av undertegnede i tider da spammen har kommet i flodbølger og flere tilsynelatende ikke har gjort noe med det. Undertegnede har proklamert/annonsert/forklart uten at vannmerket har vist noen tilbaketrekning og har av den grunn ikke sett annen utvei.

   PS: det er nå ca 7% igjen av Bloghogs totale lagringsplass før den må utvides (les: fordobles). Dette vil kreve visse tiltak som jeg kommer tilbake til på et senere tidspunkt.
   ———
   Kommentar oppdatert 13:25

   Åpning av lukket kommentarfelt er nå korrigert. For de som ikke har krysset av for automatisk lukking/åpning av kommentarfelt vil ikke systemet gjøre noe som helst. Dvs at åpne kommentarfelt forblir åpne og vice versa.

   1

   • Har du fått inn noe inntekt på reklamen som er her for de uinnloggede? hvis ikke så er kanskje ikke vitsen der?

    • Leger uten grenser og Amnesty er ideelle organisasjoner som jeg har laget reklame/link til uten å spørre de, og de betaler selvfølgelig ingenting for det. Jeg har heller ikke aktivt søkt etter annonsører rett og slett for å slippe kavet med å administrere det.

     Planen er å finne frem tigerkoppen (via PayPal) om ikke så lenge, for å dekke inn merutgifter i forbindelse med en fordobling av kapasiteten. – Å kjøpe seg en 30% økning er ikke mulig.

     Faktisk har Bloghog nå en portefølje som egentlig er for stor for PRO-ISP. F.eks. er backup et slit; laster jeg ned en backup av databasen (ikke bildene) så er den på ca. 1500 mB. Problemet er bare at systemet deres går i totalspagaten hvis jeg prøver å laste opp igjen det samme, siden opplasting har en begrensing på 100 mB. Å splitte en WP database i 15 pizzastykker og så “lime” de sammen igjen er ikke “piece of cake”. – PRO-ISP har vært behjelpelige et par ganger (har kjørt opplastingen for meg, men de privilegiene som er forbeholdt operatørene der), men det er helt klart ikke en bærekraftig … tilstand.

     Jaja…

     • Men hva med google-ads eller hva det heter? mulig du kan få inn litt der, men jeg regner med at vi bloghoggerne skal fortsette å betale litt jeg da :-)

 3. til:Jorunn
  Hva det nå heter ja :) Jeg har bare ikke satt meg inn i det, og klok av skade aner jeg at vinninga går opp i spinninga; etterhvert som WP utvikles (les: eser ut) og nye coole plugins laget av 3. rangs hackere kommer til så dukker det stadig opp nye overraskelser av typen “hæh ??!!” og “helsike heller !”, og de krever masse tid og jeg ser dum ut mens det står på. Det ikke gøy.

  Hadde Bloghog hatt samme hitraten i dag som i starten, da vi nesten var oppe i to millioner treff i måneden så hadde jeg absolutt vurdert reklameinntekter, for det kunne blitt en rimelig liten årslønn. Men akk, det har ikke Bloghog pr. i dag.

  Nå har vi noen hundre mB igjen før det er fullt, og når det er fullt stopper alt. Det er da ikke mulig å legge inn ett eneste ekstra komma, og systemet sier ikke fra engang. Det man forsøker lagre/sende inn forsvinner bare stille og rolig i det store intet.

  Jeg ser at det ligger igjen noen ganske store enkeltsites (mye bilder) som ikke er aktive lenger og heller aldri har betalt og jeg holder i disse dager på med å blinke disse ut med tanke på en snarlig tilintetgjørelse. Der er det kanskje mulig å klore til seg noen hundre mB til, men uvilkårlig vil den dagen komme da utvidelse er eneste muligheten.

  Jeg skal holde dere oppdatert :)

  • godt du holder oss oppdatert :-) men jeg begynner å bli litt bekymret for at dette skal koste deg mer enn penger :-( håper du sier fra og at vi kan hjelpe til på hver vår måte :-)

 4. Hei og hopp.
  Nå skal vi se om det er mulig å få lagt igjen noen ord til en kledelig fyldig herre.
  Ha en flott kveld :)

 5. Hei Dag Eigil. Da får vi prøve igjen :)

Leave a Reply