Utradisjonelle metoder for å redusere sykefraværet (repost)

 

Det hevdes fra ulike hold at sykefraværet er for høyt blant landets arbeidstakere, og at det øker, både hva gjelder korttids- og langtidsfravær.  Fra en av våre mer perifere bekjentskaper har vi i den forbindelse blitt informert om at man ved hans arbeidssted nå allerede en tid har praktisert etter måten utradisjonelle tiltak i så måte, spesielt i influensasesongen. Man mistenker jo selvfølgelig at det vil bli en del unnasluntring her. 

 Så hvis en av de ansatte midt i arbeidstiden skulle si at han føler seg dårlig, og ønsker å gå hjem, blir han bedt om å innfinne seg på sjefens kontor.  Sjefen finner deretter fram det rimelig solide, men pinlig nøyaktig spesialtermometeret, for bruk per anem, trekker for gardinene, og ber den antatt syke om å være så vennlig å “senke storseilet”.  Da det er relativt store dimensjoner over termometeret, også over den hvite tuppen, vil de fleste da plutselig begynne å føle seg atskillig bedre, og be om å få lov til å gå tilbake til arbeidet.  Det skal faktisk være ganske så effektivt.  Men, som vår bekjente sier, det er jo de to “faste kundene”, som kommer for å få tatt tempen hver uke.

 

2
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , ,

8 comments


  1. Jeg har hjemmekontor. Bædda 😀

  2. Man føler seg heldig som har jernhelse ved utsiktene til å bli utsatt for slike undersøkelsesmetoder :-)

  3. Jeg synes jeg hører dem si:
    “Ikke no’ i veien med meg nei,”
    … mens de synlig kniper rumpeballene sammen
    😉

Leave a Reply