Kaffegruff i grålysningen

Kaffe er viktig.  Kaffe er i det hele tatt en velintegrert del av vår hverdag, ikke minst om morgenen.  Vi kan neppe beskyldes for å være noen utpreget morgenfugl, så den sedvanlige bøtten med morgenkaffe er så til de grader et must i oppstandelsen time at en morgen uten kaffe knapt er til å tenke på en gang.  Og vår hustru – velsigne henne – sier heller ikke nei takk til en oppkvikkende kaffetår på morgenkvisten.

Så også denne morgenen.  Opp og stå, en rask tur inn på rommet der selv Kongen går alene, opp trappene og på med klærne.  Fram med kaffetrakter og kaffeboks, og i gang med å lage en solid dose høyst tiltrengt koffeinbrygg.  Fram med grovt frokostbrød, kokt egg og røkelaks.  Her skal vi riktig kose oss med en fredfull og styrkende frokoststund. Det er da tross alt fredag.  Vi setter oss ned og venter.  En liflig kaffeduft begynner å spre seg i kjøkkenet, men hva er dette?  Hvorfor tar det så lang tid?  Hvorfor renner det ikke mer kaffe ned i kolben?  Har det blitt en slags forstoppelse i systemet?  Kanskje vi burde stake litt opp?  Vi reiser oss, skrider bort til kjøkkenbenken, og dytter forsiktig borti en av trakterens edlere deler, den som inneholder kaffefilteret med innhold. Med det resultat at hele greia detter av hengelet, og deiser i kjøkkenbenken.  Med innhold.

Det var kanskje like greit at vår hustru – velsigne henne – ennå ikke var stått opp.  For det brølet med eder og forbannelser som unnslapp våre middelaldrende lepper var neppe egnet for sarte ører.  For med ett var det som et lite osean av kaffe og kaffegrut som veltet ut over kjøkkenbenken. Det er egentlig ille at vi ikke hadde åndsnærværelse til å knipse et mobilbilde av elendigheten, for det var ingenlunde noen estetisk nytelse.  Det så nærmest ut som om noen med akutt diare skulle ha tømt tarmsystemet på vår kjøkkenbenk.  Mørkt og kruttsterkt kaffesøl overalt.  Oppover flisene, på, bak og under varmtvannkokeren, på komfyren, innimellom noen esker med kaffekapsler, dryppende på gulvet.  Et sjokkerende syn, og langt fra velkomment i den årle morgenstund. 

Vi hadde vel lyst til å la det ligge og gå til sengs igjen, men det var bare å sette i gang og tørke opp elendigheten.  Noe som tok sin tid, kan man vel si.  Men vi er jo tross alt en fornuftig, snill og hensynsfull herre.  Og da vi var ferdig, så det faktisk ikke så ille ut.  Men noen fredfull og styrkende frokoststund ble det ikke.

5
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , ,

23 comments


 1. Kjenner igjen den følelsen når kaffe og grut spruter utover benk og gulv :-( tanken på å gå og legge seg var ikke langt unna for meg heller 😉

 2. Forferdelig. MEN…. jeg heftet meg ved munnhellet om kongen og det eneste rommet der han var/er alene. Solkongen f. eks. var aldri alene et eneste øyeblikk, heller ikke på ramma. Den gang da ble hver eneste royal utgydelse observert, – i sanntid og klassifisert og vurdert. Var den fin, lett og floating så kunne man ta opp litt trasige statssaker den dagen, men var den et jækla splash så snakket man ikke om slikt

  3

  • til:sjalle
   Høres ikke helt bra ut, det der. Og man tenker på hvordan den stakkars Solkongen måtte føle det ved å bli beglodd av andre bortimot konstant, år etter år. Men de sier vel at alt blir en vane. Mener også at det var noen engelske konger som i stor utstrekning benyttet seg av samme opplegg, inspirert av Solkongen… :-)

 3. avatar eMTe

  Du beskriv elendigheita ledig og lett, skikkeleg bra !

  Trur nok det er mange av oss som gjenkjenner denne situasjonen. Blir litt av eit søl ja. “Det så nærmest ut som om noen med akutt diare skulle ha tømt tarmsystemet på vår kjøkkenbenk.”; kjem til å hugse denne setninga neste gong det skjer her i heimen, for det vil skje igjen :)

  Håpar du har gjenfunne balansen og roa og at du og di har fått ei fredfull kaffestund no på førmiddag. Her har eg begynnt på runde to :)

 4. Du verden for en veloppdragen herremann, som vasket opp etter seg. Kan ikke si annet enn at ”been there, done that!” Fy så mye kaffe og grut det er i det lille filtret! Håper du rakk å trakte en ny vending før pliktene kalte? Ønsker deg en fin dag videre uten søl. Historien trengte en tommel for humor og til trøst! :)

 5. Jeg håper inderlig at din videre ferd på denne fredagen lot innfinnelsen av en anstendig kopp med liflig kaffe finne sted, det hadde du så alldeles fortjent!

Leave a Reply