Merkelig at denne saken ikke får mer oppmerksomhet…eller?

Nå er vi som kjent en rimelig moden, tolerant og vidsynt herremann, men alligavel:  Denne saken, der en ung gutt med hund ble truet til å forlate bussen på nattestid “in the middle of nowhere” av tre medpassasjerer av utenlandsk opprinnelse, ble forleden omtalt i Stavanger Aftenblad.  All ære til Aftenbladet for å ha tatt opp saken.  Men vi oppfatter det som påfallende at en såpass alvorlig sak ikke har blitt fulgt opp i andre media.  Lurer på hva det kan komme av..?

http://www.aftenbladet.no/nyheter/lokalt/dalane/Gutt-med-hund-folte-seg-presset-av-bussen-3125140.html

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , ,

18 comments


 1. Det er nok ikke første gangen slikt skjer, og blir vel heller ikke den siste er jeg redd..
  uhørt spør du meg..
  Hvorfor det ikke har blitt tatt opp i andre media, hmm, jeg tror de fleste har svaret.. 😉

 2. Hund eller gris, det hadde nok ikke vært noen forskjell der. Synd det ikke var et digert siklende beist av en rottweiler for da hadde ikke mennene av utenlandsk opprinnelse (og med en trosretning jeg sikkert ikke har lov til å dra frem i denne sammenhengen for det er jo rasistisk eller noe sånt) tatt sjansen på å kaste av andre enn seg selv i steden for å sitte på denne ugudelige, syndens buss. Jeg vet hvor de deretter kunne ha pellet seg.

  • til:Effjusikay
   Hvis det hadde vært noen håndfaste folk der som kunne kastet de tre brave herrene av utenlandsk opprinnelse av bussen, så ville de jo blitt stemplet som rasister og fascister og det som verre er. Med de følgende deg ville fått for dem, naturligvis. Mens de tre utlendingene ville fått heltestatus. Nei, det enkleste er nok å la det gå ut over en stakkars norsking og hunden hans. De klager jo ikke, og har dessuten verken troverdighet eller gjennomslag. Og så kan saken dysses ned. Fy flate.

   2

 3. Må jo kunne kaste dem av hvis hunden ikke liker at de er der?

 4. Hadde det skjedd meg hadde jeg ringt politiet fra bussen.

  Hva har det å si om gutten trykket på stoppknappen selv? Hvilke andre alternativ tror representanten fra busselskapet at gutten følte han hadde på gjeldende tidspunkt? Han, en kunde, en betalende passasjer ble truet av andre passasjerer. Det bør busselskapet ta på alvor. Akkurat som personel på bar må kaste ut gjester som plager andre gjester.
  Klart busselskapet bør beklage.

 5. Når Støres nye røykevaner ikke vekker reaksjoner, så kan du ikke forvente at mye annet gjør det heller? Hvis Støre får sin vilje med at det skal bli lovlig å røyke heroin så venter jeg spent på forklaringene når en langtrailer på 18 tonn braser inn i en skolebuss og en eller begge sjåfører var påvirket av heroinrus?

  For endres loven så vil den ikke bare gjelde for dem som oppsøker et ‘sprøyterom’. For loven er vi alle like! Alkohol kan man måle via alkometere, og det er vel sannsynlig en fornuftig grunn til hvorfor vi ikke skal kjøre bil i påvirket tilstand, men jeg har ikke hørt at man skal kunne ‘blåse’ for å kontrollere heroin-nivået i kroppen? Det vil antagelig være et økende antall som kan påvises i ‘festrus’ enten det nå skyldes kokain eller heroin. Det er like galt! Og like dødelig!
  Og det kan like gjerne gå den motsatte vei av hva Støre forventer: Når m,an ikke får nok ‘kick’ av en røyk så er det kjekt å ha en liten sprøyte i bakhånd . . .

  • Du har et poeng Argus. Det med trafikksikkerhet har jeg ikke kommet på en gang… Men ok, så er det et relativt ferskt forslag og jeg har ikke tenkt så mye over det enda.

   Sigarettrøyking ser nå ut til å være en større trussel for omgivelsene enn røykende rusmisbruk. Det ene stenger man for mens man åpner for det andre.
   Satt på spissen 😉

   Vel, ang trafikksikkerhet så vet jeg hvem jeg vil møte av en som tar seg en sigarett eller en som røyker heroin 😉

  • til:Effjusikay
   Det er nok mange som ble overrasket over det der, Argus. Og ikke minst siden det kommer fra selveste Støre. Men nå er vel dette røykeforslaget hans beregnet for samfunnets forhutlede rusmisbrukere, der formålet er å hindre en del overdosedødsfall og sykdom relatert til sprøytebruk. Støre understreker vel at han ikke er for en legalisering av heroin.

Leave a Reply