Gamle Goffen fikk nok ikke Vårt Land i går

Gamle Goffen på sykehjemmet fikk nok ikke Vårt Land i går. Den fikk nemlig vi, sammen med vårt eget eksemplar av nevnte trykksak. Og siden vi ikke trenger mer enn ett eksemplar, gikk nok Goffens avis rett i den grønne dunken, den for papiravfall. Nå er det ingenlunde slik at vi er noen slem person.  Vi er snill og forsiktig herremann på de fleste vis, som går stille gjennom livet, skjøtter vår jobb, betaler vår skatt og klapper både hustru og katt kjærlig på pelsen.  Vi unner Goffen hans daglige avis av hele vårt hjerte.  Men etter de første 25 gangene blir man et par smuler lei av å finne Goffens avis i vår postkasse, pent brettet inn i vår egen.  Og når vi tenker etter, så har det mer enn en gang hendt at vår egen avis har uteblitt. Da kan det nok tenkes at det er Goffen som har fått den, og at den har fått en ublid skjebne. Vi har aldri møtt Goffen, og kommer vel neppe til å gjøre det, heller. Men han er likevel et medmenneske, kanskje endatil vår neste.  Goffen er en av samfunnets seniorborgere, og bor på et av Siddisbyens sykehjem. Han er sikkert en hedersmann av første sortering, som har ytt sitt beste for både samfunn og familie, og arbeidet og slitt fra han var en neve stor. Så forleden bestemte vi oss for å ta affære og gjøre noe med saken.

Både Goffens og vårt daglige eksemplar av Vårt Land er påført navn, postnummer og adresse, samt en slags tallkode.  Denne måten å gjøre ting på fikk oss til å anta at Posten spiller en sentral rolle i forbindelse med distribusjonen.  Så vi kontaktet Postens såkalte Kundeservice pr. telefon, og fikk etterhånden svar.  En myndig damestemme i øret, dyp alt, østlandsdialekt.  Vi forklarte saken, og fikk som svar at dette på ingen måte var Postens ansvar.  Vårt Land hadde nok sin egen ordning for utkjøring og levering av aviser, i alle fall i ukedagene, og i alle fall i de store byene.  Dette kunne vi stole fullt og fast på.  Vi burde følgelig kontakte Kundeservice hos Vårt Land, hvilket vi gjorde.  Men hos Vårt Land fikk vi høre at det vitterlig var Posten som tok seg av avisdistribusjonen.  Og nå skulle de ta kontakt med rette vedkommende hos Posten, og vi kunne bare slappe av.  Nå skulle ting ordne seg.  Trodde vi.

Inntil i går. Men vi forstår. Vi er en tålmodig person, som er fullt klar over at selv postfolk er beheftet med menneskelige svakheter.  Tydeligvis ganske mange.   Det kan ikke være lett å jobbe i Posten, uansett om det er høyt eller lavt i det postale hierarkiet.  De har mye å passe på.  Det er tydeligvis ikke lett å vite hvilke aviser Posten har distribusjonsansvar for, eller om man som postbud leverer fra seg en eller to aviser. Og Goffen bør jo få sin avis, som han attpåtil betaler for. Vi lurer på om vi bør kontakte Posten igjen.  Men det har vel neppe noe for seg.

1
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , ,

7 comments


  1. Uff da…..
    Nå holder ikke vi “Vårt Land”, men vi får en del feilsendte brev i postkassen. Opptil flere ganger i uken. Jeg har tenkt at Posten har akkord hos de som skal sortere, for det går tydelig for fort i svingene her hos oss i alle fall. Men jeg aner ikke om det er tilfelle da…..

  2. Ikke bra for hverken Goffen, avisen eller dere! Merkelig at ingen kan ta ansvar i denne saken? Du får snakke med ditt egen postbud og høre om det ikke der kan gjøres noe. Om ikke annet så får den ekstraavisen gå til resikulering da :)

    • til:naturglede
      Det kunne være fristende å passe opp postbudet ved anledning, og ta en aldri så liten alvorsprat. Men det er vel kanskje ikke samme postbud hver dag. Har meldt fra til Posten som sådan, så får vi se om de gir postbudene en liten oppstrammer.. :-)

  3. Det er jo trist om Goffen ikke er i stand til å kontakte posten, eller avisen, eller hvem det nå er som burde blitt stilt til ansvar for noe de ikke syns de har ansvar for…

Leave a Reply