Om å våkne etter vinterdvalen

Som noen der ute muligens har fått med seg, kan overtegnede, tungtveiende herremann neppe beskrives som noen direkte tilhenger av vinteren. Denne sjarmløse årstiden har, for å si det pent, en lite gunstig virkning på oss, uansett hvilke vinterlige attributter den måtte manifestere.  Joda, man kan øyne en viss estetikk i snøfall, snøtunge trær og vintersol over hvitkledt mark, eller som vi har sett i det siste, stabilt vær med barfrost og glade skøytemennesker på ståliskledte vann.  Men det er noe med mørket, med den generelle mangelen på lys, som gjør oss trøtt, trumpen, sløv og uinspirert. For all del, vi puster, vi beveger oss og vi reagerer på det lille lyset som er. Vi deltar i den nødvendige, mer eller mindre påtvungne interaksjon med våre medmennesker, herunder vår hustru – velsigne henne – hjemme, på jobb og i det offentlige rom.  Med en viss treghet, og med uttalt søvnbehov.  Vi er den ultimate, ubrukelige villagrisgubben, som i en usjarmerende miks av mannlig overgangsalder, sløvhet og vintertrøtthet sovner i tv-stolen så vel som foran pc’en.  Og som i sistnevnte tilfelle kan oppdage at det man har skrevet er noe usammenhengende vrøvl, verbalt søppel eller bare —————–zzzzzzzzzz—————————.  Avgjort ikke bra.  Man blir ikke en gang inspirert til å blogge. 

 

Men noe er i ferd med å skje, om enn forsiktig og tidvis umerkelig.  Dagene blir faktisk lysere, på tross av at vi fortsatt skriver januar. Underet skjer faktisk dette året også. Langsomt, men sikkert begynner vi å føle oss våknere, mer inspirert, mer til stede.  Man er på vei tilbake.  Man er så avgjort på vei tilbake.  Håper dere ikke har glemt oss…

3
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , ,

7 comments


 1. Glemme? Man kan ikke glemme vår eminente pedagog fra de oljebyiske sfærer. Man håper at man finner at ‘hogen har blitt holdt varm imens…

 2. til:Effjusikay
  Det var hyggelig å høre. Nå skal vi se at det blir daglige eller bortimot daglige innlegg fra vår kant igjen. Skikkelig vintersløvhet denne vintersesongen. Ikke bra. Ellers håper man jo at det ikke går mot nedlegging av Bloghog, slik det trues med…akk og ve… :-(

 3. avatar eMTe

  Kjekt å lese ord frå ditt tastatur igjen, som alltid med den lille ekstra touch :)

 4. til:eMTe
  Hyggelig og hjertevarmende kommentar. Joda, nå starter man opp igjen….forsiktig…men etterhvert, så… :-)

 5. Jeg ser fram til nye innlegg fra deg og andre her på bloghog :-)

 6. Det er godt å se at det er flere av oss, selv om det ikke akurat er noe å glede seg over. Men ny giv er flott, så la oss kjøre på så ikke Bloghog’en forsvinner…

  God søndag til dere!

Leave a Reply