Aldersstegen?

Det må vedgås at det er en stund siden sist vi traff herr B. Eller for den del, siden forrige gang herr B. traff oss. Bevares, herr B. er en hyggelig, dannet og stort sett velformulert herre, pensjonert journalist og noen år eldre enn oss, som vi har kjent i mange år. En gang for mangfoldige år siden adopterte vi endog herr B.’s katt, i forbindelse med at herr B. og hans charmante hustru skulle flytte til etter måten urbane og lite kattevennlige omgivelser, men det er en annen historie. Hvorom allting er, her forleden hørte i hans lett gjenkjennelige røst bak oss, der vi stod lett henslengt i kassakøen på Polet.

”Hallo, Dag Eigil, syntes det var noe kjent med deg, ja. Står til? Du har kommet deg så noenlunde velberget igjennom både Jul og Nyttår, både du og fruen?” Joda, vi kunne vel ikke si annet enn at det vi var vel fornøyde og belåtne i så måte.

Det ble vår tur, og vi betalte og plukket med oss det vi hadde anskaffet. Samtalen med herr B. fortsatte. ”Ja, det var vel kjekt å starte opp igjen på jobben etter juleferien, eller hur?” ”Ja og ha. Både og”, svarte vi kjekt. ”Men hvordan er det nå,” plumpet herr B. plutselig ut, ”du nærmer deg vel pensjonsalderen, du, også?” Vi merket at vi måtte ta oss sammen, beherske oss, telle til 10. Hva i huleste….hvor gammel tror fyren at vi er? Eller ser vi virkelig så gammel ut? Vi må vel innrømme at vi er over vår første ungdom, og at noe av vår ungdommelige duggfriskhet muligens har fordampet. Men vi er da fortsatt en høyst oppegående herremann, en ungdom på 56, som daglig skjøtter vårt pedagogiske virke der ute ved Lærdommens høyborg ute ved fjorden, i alle fall så langt til de flestes tilfredshet. Det er jo mangfoldige år til vi skal til å nyte vårt otium, det fortaper seg bak både horisonter og blåner. Eller? Men vi måtte jo svare noe.

”Hmmm, der er nok fortsatt en stund til vi trenger å tenke i slike baner”, sa vi, høflig og behersket. ”Ja, det er vel så”, svarte herr B. ”Det er viktig å holde seg i jobb, det er god, forebyggende medisin. Så bare stå på”, sa herr B., og så gikk han. Selv ble vi gående og gruble litt. Ser vi ut som en pensjonist? Er det rett før vi blir tilbudt honnørbillett på bussen? Men så slo vi de mørke tankene fra oss, rettet ryggen og hevet blikket. Selvfølgelig mente herr B. ikke noe ille med det han sa. Den godt voksne mannen prøvde selvsagt bare å være hyggelig. Dessuten er det ikke alltid så lett å holde orden på navn, ansikter og alder, selv ikke for herr B. Han er jo tross alt litt oppi årene.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , , , , , , , ,

10 comments


 1. Det der var snarveien til B, det… til “Helvete for storkjefta fjols” – altså, noen ting sier man ikke høyt… selv om vi ikke har det minste begrep om hvor langt unna den her nevnte alder er. Skulle man endog gå ut ifra de bokstaviserte innlegg som forefinnes på bloggen ville man gå ut ifra at innleggene er levert av et muntert, ungdommelig sinn som ikke på noen måte befinner seg i nærheten av skuffestadiet enda. Du er nok lagt fra å bli arkivert :-)

 2. Snakkesalig herre den der herr B. og du kvitterte med ett herlig svar tilbake. 😉
  Men noen bare må skravle til og med i butikker/køene, selv om de står langt bak i køen og må skrike ut så liksom hele området hører.
  Tankeløst av herr B.
  Pensjonsalderen starter ved 70 den, bare se på leger og advokater det ..
  Nei, Dag Eigil, Du og din viv er nok bare ungdommer enda.
  God Helg …. Og Godt nyttår til deg og dine. :)

 3. Uffda, uffda! 😉 Alderen innhenter oss visst. 😳 Jeg var så dum å si til noen venninner at vi var middelaldrene og ikke ungdommer lengre når vi hadde fylt femti. De skrek opp og mente at det var ikke sant, de var da ungdom. Men så tilla en av dem :”I forhold til foreldrene våre er vi vel unge?” Man er det man føler seg som, mener jeg. Den ene dagen er jeg akkurat i passe alder, andre ganger litt ung og så kommer dager da man føler seg fryktelig nær pensjonsalderen. Akkurat nå i dag er jeg meg selv, littebittegrann yngre enn deg, en voksen dame i passende alder, langt fra pensjonstiden, tror jeg. 😀 Nyt ungsdomstiden både du og din hulde viv!

 4. Takke meg til at vi ikke er tjue lenger! Alle aldre har sin sjarm. Og herr B er myyyye eldre enn deg og sikkert misunnelig på folk som er yngre.

 5. avatar torillus

  Hehe, den herr B! Han tenkte vel som klokkeren Ol-Kanelesa i samtale med den nye presten i “Den fjerde nattevakt” av Falkberget: “Og du er alt en gammel mann, klokker?” “Je e fem og femti år! Og presten?” “Jeg er tre og tredve!” “Da går det fort! Etter en e tretti, går det som en røk!”

Leave a Reply