Yrkesskadeerstatning?

Det er kanskje vanskelig å forstå for enkelte, men faktum er at selv skoleverket kan være en rik kilde til pussige historier. Vi erindrer i så måte en at av skolens eldre lærere, en noe troskyldig person med et blomstrende og intenst kristent livssyn, en gang i skriftlig form krevde økonomisk erstatning fra skolen etter et uhell som angivelig hadde skjedd i forbindelse med hans yrkesutøvelse. Han hadde i så måte levert et håndskrevet brev til rektor, med omtrent følgende ordlyd:

“Jeg gikk rundt i klasserommet mens elevene arbeidet med oppgaver. Da jeg bøyde med over en elev for å vise ham til rette, hengte buksen min seg opp i en skarp kant på stolen, med den følge at da jeg reiste meg opp, ble buksen spjæret opp. Jeg vil derfor med dette søke skolen om økonomisk erstatning for ødelagt bukse, og håper at ledelsen vil se positivt på søknaden.

Med hilsen

XXX XXXX

Adjunkt med opprykk”

Rektor holdt visstnok på å dette av stolen av latter, og måtte bare gi brevet videre til en avdelingsleder, som brutalt og usentimentalt påførte brevet følgende kommentar: “Skolen kommer ikke til å erstatte buksa di!”

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , , , , ,

3 comments


  1. der har jeg muligens gått glipp av noe opp gjennom tidene –
    jeg har også et par ganger blitt syk mens jeg var på jobb !!

  2. Høh, syns han skal gå videre til forliksrådet, jeg. I alle fall få buksa erstattet eller er det jeg som er trøtt enda 😀

  3. Det var bedre før i tiden, dengang lærere brukte blå lagerfrakk og røykte pipe i klasserommet.

Leave a Reply