Ærlige mennesker finnes faktisk ennå!

Stopp opp et par øyeblikk og tenk over saken: Det finnes faktisk ærlige mennesker der ute selv i vår tid, når man gjerne føler at man gjør klokt i å telle over fingrene etter at man har håndhilst på noen.  Det er gledelig, oppmuntrende og hjertevarmende, og en opptur i forhold til det evinnelige gnålet i media om folk som begår de mest skamløse og infame tyverier og bedragerier.  Folk som svindler, raner og bedrar hverandre, og om nødvendig gjerne selger sin egen svigermor for egen vinnings del.

Ja, der er i sannhet mye dritt som foregår, men her forleden opplevde vi følgende lille lyspunkt, og det på en mørk og dassblaut novembertirsdag.  Vi kom ut etter endt kor-øvelse i et av byens bydelshus, og kjempet oss igjennom pøsregnet opp til parkeringsplassen, der vår nydelige, himmelblå Citröen Berlingo stod og ventet på oss.  Vel plassert på førersetet observerte vi et papirark, godt emballert i en plastlomme, under vindusviskeren.  I seg selv et foruroligende tegn.  Det viste seg å være fra en annen bilfører, som hadde vært uheldig og rygget inn i vår venstre framdør, med bulk og skraper som resultat.  Og arket var ikke signert av verken Julenissen eller Donald Duck, men av et ærlig menneske.  Der var det navn, bilnummer og telefonnummer, og beskjed om å kontakte ham neste dag for utfylling av skademelding.  Akkurat som det skal være, og som man på sett og vis forventer i slike situasjoner, men som ikke alltid blir slik. 

Onsdagen kom, og man ringte det oppgitte nummeret.  Vi gjorde en avtale, og etter kort tid kom den uheldige bilføreren hjem til oss her i residensen, med skadeskjema og det hele.  Skyld ble innrømmet og skjemaet utfylt til punkt og prikke.  Mannen kunne ellers berette at han hadde kjørt fullstendig skadefritt helt fram til dette, og at han var blitt 70 år.  Men en gang måtte jo bli den første. 

Så nå er det bare å få avtalt tid på bilverkstedet for taksering og reparasjon.  Selvsagt irriterende nok, ikke minst med en såpass ny bil, men bildøren kommer til å bli like fin igjen.  Men vi slipper i alle fall å måtte bekoste gildet selv. Kjekt med ærlige folk. :-)

2
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
hverdag, Uncategorized , , , , , ,

8 comments


 1. Dagens gladnyhet, på en måte :)
  Heldigvis så finnes det ærlige mennesker, faktisk opptil flere 😉

 2. Hurra for ærligheten, det var flott å lese! Stakkars mann.. kan tenke meg at han var ulykkelig for uhellet!

 3. Så herlig å lese! Det er jo lykke i seg selv å få oppleve en slik ærlighet :-)

 4. Jaggu godt det finnes flere av oss ærlige :-)

  -fia

  1

 5. flott historie – og poeng…

 6. Sånne øyeblikk er lykke det! Godt det gikk bra! :)

Leave a Reply