Om å spise seg full på lørdagskvelden

Ikke det at vi på noe vis har store tanker om at folk har savnet oss sånn blogwise, vi er jo som kjent en forsiktig og veloppdragen herre i satt alder og dertil strengt gift.  Men her er vi altså igjen, og for å si det på stavangersk, “håbe isje att det jørr någe”.

Det er november allerede, det er mørkt og kjipt både morgen og kveld, vi har fylt 56 år, og vi kan fortsatt ikke klassifiseres om direkte slank.  Vi gjør våre daglige plikter, og stamper forsiktig rundt i vår lille og trygge verden.  Kanskje ikke så spennende alltid, men noen sprell finner vi jo fortsatt på.  Som i aften, for eksempel.  Vår hustru – velsigne henne – hvis skjønnhet og ynde som kjent overgår det meste – har nemlig laget likør.  Jepp, ekte bjørnebærlikør, og dertil fra egen hage, plukket i sitt ansikts sved.  Nå har bærene ligget i et bad av 40 % sprit i to uker, og i aften var det på tide med siling, sukring og fylling på flasker.  Likøren skal nå godgjøre seg i form av lagring i 6 måneder, hvilket innebærer at den ikke kan røres før tidligst i mai 2013.  Akk ja, men den som venter på noe godt, venter som kjent ikke forgjeves.

De spritgjennomtrukne bærene er derimot til fri avbenyttelse.  I tastende stund står det en hel gryte med dette på kjøkkenet, og det er bare å ta for seg.  De smaker i grunnen ikke så ille, sånn egentlig.  Og siden de ikke er tilsatt sukker, er de garantert kjempesunne, og fulle av såvel antioksidanter som vitaminer, for ikke å snakke om fiber.  God for både tarm og barm, og gjør sjelen god og varm.  Man kan med andre ord spise seg full, og med et helsemessig alibi. 

Jada, vi har spist et par-tre skåler allerede.  Et par skåler med spribær naturell, og en skikkelig solid skål med iskrem som smakstilsetning.  Man må jo ha litt variasjon, det er tross  alt lørdag også her i residensen.  Virkningen er besnærende.  Den ulne følelsen av påsigende alkoholrus gjør seg unektelig gjeldende, selv om den ikke er direkte påtrengende.  I alle fall ikke foreløpig.  Men hvem vet hva en slik kveld vil bringe? 

Ellers føles det litt godt å være tilbake igjen her på bloggen.  God lørdagskveld, og ehh..spis med måte. 😀

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , ,

4 comments


  1. Åååååh, din frister! 😯 Denne liflige hjemmelagde godbiten skulle man så gjerne kjent på sine ivrige smaksløker… 😀

  2. Fornøyelig historie som setter god ressursutnyttelse i fokus. Så nyt dine marinerte bjørnebær med god samvittighet og vit at du utfører en politisk korrekt handling.
    Minner meg forresten om en historie av Kjell Aukrust hvor hønsene i Alvdal spiste rosinene fra satsrestene som var slått ut bak hønsehuset. Det fikk konsekvenser. Så vær forsiktig, Dag Eigil! La Vespaen stå etter måltidet. 😉

Leave a Reply