Ja, det finnes dårlig vær!

Det er vel ingen hemmelighet at vi setter stor pris på vår Vespa. Denne 125-kubikks tohjulingen, “The ultimate in urban transport” gir oss stadig vekk stor glede. Den er bensingjerrig, den følger trafikken, man kommer fram nesten overalt, og parkeringsproblemet er bortimot ikke-eksisterende.  Vi oppfatter scooteren som et særdeles anvendelig kjøretøy som dekker store deler av vårt urbane transportbehov, og i en tid der morgen- og ettermiddagsrushet nærmest påfører byen daglige trafikkinfarkt, kunne en scooter kanskje vært en ide for ganske mange.  Hadde ikke vært for det der sabla været! Norge stod tydeligvis ganske langt bak i køen da Vårherre fordelte været, og bare for å gjøre det klinkende krystallklart: Det finnes ikke bare dårlige klær, det finnes sann for dyden dårlig vær også.  Hvilket på våre kanter er en eufemisne for bortimot konstant møkkavær, med kuling og vannrett vestlandsregn rett inn i sjelen. Med få og hederlige unntak.   I rettferdighetens navn må det innrømmes at det har vært en håndfull slike unntak i høst, så med rimelig velbehag har vi i høst kjørt vår Vespa ut til Kunnskapens høyborg ute ved fjorden, og kommet rimelig tørr fram.   Det har holdt hardt noen ganger, men vi har hatt flaks, og klart å kjøre til og fra jobben mellom regnbygene.

Inntil forrige torsdag.  Denne dagen hadde vi av diverse grunner lite undervisning.  Imidlertid var vi innkalt til et teammøte i lunsjpausen, hvorpå vi måtte avsone et par timer i klasserommet, så ut til skolen måtte man.  Dog ikke fra morgenen av. Været var usedvanlig truende denne dagen, og regnbygene var blytunge og fulle av hagl.  Vi kunne ikke ta bilen. Parkeringsplasser er et knapphetsgode der ute ved fjorden, og kommer man senere enn 08.45, er alt fullt.  Men scooteren får man alltid parkert. 

Det så ikke bra ut,  men pytt pytt.  Vi klarte sikkert å tilbakelegge de 4,6 kilometrene mellom to byger, nå som før.  Så da tiden var inne, gikk vi ut, iførte oss ytterklær og hjelm, og kjørte i vei. Lykken hadde som nevnt stått den kjekke veps hittil.  Men altså ikke i dag.  Kulingen, stormkastene, styrtregnet og haglet overfalt oss før vi var halvveis. I løpet av forbausende kort tid var vi dassblaut, sur og gretten, og visiret dugget både utenpå og inni.  Da vi gram i hu kom fram til Lærdommens høyborg ute ved fjorden, følte vi oss rimelig lettet. Som vanlig lurte vi oss inn på plassen via sykkel- og gangstien foran verkstedsbygget.  Det haglet fortsatt, regnet bøttet ned, og vinden ulte….og akkurat da svingte en liten, rød bil rimelig kjapt opp til plassen foran verkstedet. Vi så den så vidt, og bråbremset. Siden vi ikke hadde stort mer enn gangfart, og hadde begynt å svinge, veltet vi til høyre ned i en glissen hekk og masse søle.  Og de glosene som unnslapp oss der vi lå søkkblaut og kavet, passer verken på trykk eller blogg. Bilføreren forsvant, og kom oss ikke til unnsetning. Men vi fikk da bakset oss opp på bena igjen, og reist opp Vespaen. Til alt hell var skadene forsvinnende små. 

Resten av arbeidsdagen ble vi gående og tørke klærne på kroppen. De sølete klærne og den dassblaute framtoningen så nok neppe tillitsvekkende ut. På teammøtet fikk kollegene noe å spørre om og le av. Og hva vi gjorde i timene? Vel, av og til må vi pedagoger le med, og improvisere.  Det er som kjent viktig å bidra til trivselen, og stimulere sinnets munterhet.  Kanskje vi burde skaffe oss skikkelig regntøy?

3
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , , , , ,

4 comments


 1. Skikkelig regntøy kan selvfølgelig hjelpe litt mot dassblaute og søle. Men på den annen side vil det neppe bidra til spredning av sinnets munterhet ved Høyborgen når man fremstår ren og pen, tørr og nystrøket uansett vær. Så her må man velge. Vi følger bloggen utover høsten for oppdatering om de trafikkale forhold.
  Ha en tørr og fin senhøst!
  Millenblogg
  PS. Husk kjørelys! DS.

 2. Eller var vi først i køen, vi har jo fått så himla mye vær 😉

  -fia

 3. Fyda, for et vær du kom ut for da! Og så uten klesskift også brrrr kaldt.
  Men altså… vespa, jeg liker vespa :) Kunne tenkt meg en selv 😉
  Jeg tenke forleden på det vi kalte en “100 kubikks” før i tiden. Selges de ennå? En måtte ha “lappen” for å kjøre slike, må en ha det på en 125 kubikk vespa? Jeg har lappen på motorsykkel men gemalen har ikke så derfor lurer jeg litt…

 4. … Men en munter historie i ettertid fikk dere…
  Vet dog ikke om det hadde hjulpet med skikkelig
  regntøy der dere kavet nede i grøftekanten..
  Godt ihvertfall at det gikk bra med dere, da .. og ingen brukkne bein..
  God Helg til dere to :)

Leave a Reply