Alltid e dårr någe! Hekkan og!

Joda, vi prøver følge med, på tross av etter måten moden alder.  Vi blogger og feisbukker litt sånn dann og vann, vi lager våre PowerPoint-presentasjoner til bruk i forbindelse med våre pedagogiske høytidsstunder ute ved fjorden, og vi oppdaterer programvaren på vår smule pc. Som i dag, for eksempel. I dag har vi faktisk oppgradert en av våre pc’er til Office 2010, som følge av en grei deal fra arbeidsgivers side.  Dette skulle gå greit. Helt enkelt, idiotsikkert, piece of cake. Pytt pytt.  Så vi skred uredd til verket. Avinstallerte den noe haltende versjonen av Office 2007, lastet ned og lagret installasjonsfilen til Office 2010 og intallerte i vei.  Og prosessen gikk tilsynelatende helt smertefritt, uten en eneste liten glitch whatsoever.  Inn med brukernøkkelen, tastetaste, den nye Office-pakken var aktivisert,og vips så var vi i gang.  Du verden, dette så jo lovende ut.  Vi la ut noen snarveier på desktopen som vi pleier, og gikk i gang med å starte de ulike Office-programmene.  Word, PowerPoint, Publisher, Access, Outlook, du verden. Rene fornøyelsen. Og selve oppstarten er jo en estetisk nytelse i seg selv.  Dette var jo flotte greier, aber doch!  Hvor lenge var Adam i Paris?

For ved oppstart av regnearkprogrammet Excel, får vi opp følgende feilmelding: “Ikke nok systemressurser til å vise fullstendig”. Hva i huleste er en systemressurs? Og hvordan skaffer man seg flere slike, siden det tydeligvis er behov for det? Vår pc her er da ellers særdeles oppegående, med 64-biters system og Windows 7.  Men slik er stoda, og Excel virker ikke.  Regnearket, selve saken, kommer ikke fram.  Alltid e dårr någe!  Gode råd mottas med takk.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , ,

16 comments


 1. Ingen gode råd fra meg men du har min dypeste medfølelse. :-)

 2. avatar eMTe

  Desverre så kan eg ikkje hjelpe, håpar det dukkar opp eit klokt hovud ( insinuerar slett ikkje at du ikkje er klok altså :))

 3. Er du her og?
  Du trenger ihvertfall ikje de regnarkå her.
  Bare så du vett det. 😆

  • Vi kjekke og dannede herrer kan så menn finne på å komme med manifestasjoner i form av blogginnlegg både her og ikke minst der. Men du har nok rett i at vi ikke bruker så mye regneark her inne heller… :-)

 4. Hva med å skru av maskinen og prøve igjen? Eller glem det, og la en regnskapsfører ta seg av tallene. 😀 Lykke til med fortsettelsen.

  • Godt poeng. Har i grunnen hatt et par omstarter av maskinen etter Office-installasjonen, uten at det avstedkom det ønskede resultat. Men etter den tredje omstarten forsvant i alle fall et lite problem med Word. Så man er kanskje på rett vei likevel. :-)

 5. Jeg kan ikke tro at en såpass ny maskin skulle ha problemer med et regneark. Men hva som skjer hvis du starter Word, PowerPoint, Publisher, Access og Outlook samtidig og slenger innpå et regneark på toppen så er jeg ikke sikker.

 6. “Piss on cake” som farsjan så treffende sa, han er ikke helt stødig i engelsk 😀 Lykke til!

 7. Arrgghh!
  Kjenner følelsen. Men det ordner seg alltid for greie herrer. :)

  • Ja, selv om dette er småtterier i forhold til mye annet som livet har å by på, så er det likevel irriterende. Men nå ser det ut til at vi er på rett vei allikevel… :-) Hyggelig at du er framå igjen. Kanskje snart et nytt innlegg også..?

 8. Undrenes tid er så menn ikke forbi. Vi spurte skolens systemansvarlige om råd, og han anbefalte alt fra reinstallasjon av Office-pakken til omformatering av maskinen. Gram i hu startet vi maskinen dag vi kom hjem, og under over alle under: Alle Office-programmene starter feilfritt. Til og med Excel! Det var visst bare et lite døgns hvile som trengtes, i avslått tilstand. For noe har tydeligvis skjedd her. Maskinen har sortert sine systemressurser på egen hånd, og fikset problemet. Jøss. Men av og til skal man jo bare ha litt flaks… :-)

Leave a Reply