Hårklipp og adkomstproblemer

Det er som kjent jobb og hverdag igjen, også for overtegnede herremann. Å være tilbake i jobbrutinen igjen føles i grunnen ganske greit, tross alt. Etter at de første par arbeidsdagene er unnagjort, er man inne i hverdagsrytmen igjen.  Vårt vinnende vesen og lett bamsete utseende later fortsatt til å fungere i møtet med mer eller mindre forventningsfulle disipler når vi avholder våre pedagogiske høytidsstunder, på tross av vår lett framskredne alder.  Imidlertid er det en stund siden vi sist var hos frisøren, og vår hustru – velsigne henne – har i det siste ymtet frampå om at vi kanskje burde vurdere få stusset de få, gråhvite tustene som er igjen der oppe på topplokket, og kanskje endatil farge dem.    Ingen vits i å skremme folk eller se direkte ustelt ut, i alle fall ikke ved starten av skoleåret.  Man trenger ikke å se så altfor gammel ut, heller.  Så i dag hadde vi tenkt at tiden var inne for å pusse aldri så lite på fasaden, og således motivert styrte vi vår Vespa mot Stavanger sentrum og vår faste frisør, han Olav på Frisørtorget.  En for alle formål kapabel frisør, og en likandes kar for øvrig. Og Vespaen er jo et kjekt, effektivt og ikke minst parkeringsvennlig kjøretøy.

Det er ellers kjekt med en skikkelig byfest. Alle byer med et minimum av respekt for seg selv har jo noen slike, og Oljebyen er intet unntak. Før hadde vi Sandvolleyen, og fortsatt har vi Gladmatfestivalen, veteranskipsfestivalen Nordsteam og nå til sist Offshore Northern Seas-messen og tilhørende byfest med høy penge- og se-og-bli-sett-faktor.  Da stenger man av hele kaiområdet rundt Vågen for trafikk, og rigger opp  boder og partytelt langsmed det indre kaiområdet.  Det er stappfullt av folk på uterestaurantene, og dem er det en del av her.  At byen blir bortimot uframkommelig for ethvert kjøretøy i ukevis i slengen er en annen sak.  Noe må man dog ofre for stemningen og den mer eller mindre kollektive fyllefesten. Dessuten graves og bygges og kjøres det med tunge kjøretøyer overalt, ikke minst nå når byens nye, presisjetunge konserthus snart skal åpnes.  Dette ligger selvfølgelig også ved sjøen.  Vågen er også anløpssted for en armada av cruiseskip.

Vi nærmet oss sentrum og Vågen, uten å tenke så mye over dette.  Men vi luktet snart lunta.  Innkjøring forbudt-skilt. Stengt for kjørende.  Fysiske sperringer.  Og ganske riktig, langsmed kaien rigget de opp rekken med de hvite partyteltene.  Til og med den lille parkeringsplassen for tohjulinger var avstengt. Bare til å snu, og forsøke å finne veien ut av vepsebolet.  Så her sitter vi, like uklippet og ufarget.  Vi ser hvithåret, utlevd og gammel ut. Det er nesten så vi ikke tør se oss i speilet en gang.  Akk ja. På den annen side så har vi i det minste dusjet og barbert oss.  Ja, i ansiktet. Dessuten er det jo det indre som teller.  Er  det de som hevder.  Vi får spasere ned til Frisørtorget ved anledning.  Forhåpentligvis er det åpent for fotgjengere.

2
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , , , , , , , ,

8 comments


 1. fornøyelig lesing… leste forresten om olje-messen et sted ja.
  hva med å bruke en skvett olje på hodet i mens – gir vel både sleik og farge
  mulig du sklir lettere gjenom i trafikken også :)

  • Takk for hyggelig kommentar. Vi får smøre oss med både olje og tålmodighet noen dager før hårklipp og farging. Den som venter på noe godt, venter jo ikke forgjeves. Og dessuten blir det sikkert både folkelig og halloi i Vågen under ONS. :-)

 2. avatar KingKong

  Dag Eigil, altfor lenge siden jeg har lest deg!

  Tok meg i å le opptil flere ganger her, takket være mange ord om noe veldig lite.

  Twitter kan gå og legge seg. Alle de klovnene som tror de er standup-comedians med sine one-linere skulle bli tvunget til å lese denne bloggen. Det ville sikkert ikke ha hjulpet, da de stort sett bare er posører, men kanskje, bare kanskje ville de ha følt litt skam.

  Håper De får besøkt Olav ved en senere anledning, men regner med at de pedagogiske høytidsstundene ikke lider nevneverdig av Deres manglende hårpleie!

  1

  • Hehehe…av og til er det en sann svir å skrive noen tekster om de små ting, slikt som egentlig ikke betyr så veldig mye. Kanskje. Ellers tusen takk for oppmuntrende kommentar. Er på Facebook og har endatil en twitter-konto. Har observert noen posører der, ja… :-)

 3. Herlige du :) Du er fin uansett du Dag Eigil, og ja det indre teller og der er du så snill, varm og god at det holder lenge. Lykke til med disiplene dine. Junior er veldig, veldig fornøyd med både lærere og skolen. Hard jobbing sier han, men det er slik han liker det :)

  • Ja, kanskje det er det indre som teller, sånn når alt kommer til alt. Det ytre er det jo så som så med. Men vi får pusse litt på fasaden ved anledning, og ellers fortsette med slankekuren.

   Det blir nok tøff jobbing framover for brønnteknikk-disiplene. Men de kommer til å få med seg mye i løpet av skoleåret, så som utplassering og sikkerhetskurs og diverse andre kurser, som vanlige allmennfag-elever bare kan drømme om. Hyggelig at gutten liker seg. Det virker som en hyggelig klasse. :-)

 4. Fornøyelig lesning kjære…som alltid. Du har ordene i din makt…det er
  sikkert! :-)

Leave a Reply