Kjærlig telepatisk samtale i natten

En fyldig og strengt gift herre våkner om natten i en noe trengt tilstand. Uten å vekke sin hustru – velsigne henne – fra skjønnhetssøvnen bakser vi oss ut av sengen og ut til lettelsens porselensinstallasjoner. Når vi returnerer til det lett snorkende soveromsmørket, har Pus funnet det for god å legge seg på vår pute. Den maler høyt og innsmigrende. Lett irritert dytter vi litt i dyret, og hvisker forsiktig; “Flytt deg, Pus. Du har jo pute selv.” Men Pus er ikke uten videre villig til det. Den maler om mulig enda litt høyere, og dermed starter vår telepatiske samtale i natten.

Pus:”Hva, flytte meg? Men det er jo jeg, pusen din. Hører du ikke hvor kjærlig og innsmigrende jeg maler? Kjenner du ikke den myke pelsen min?  Liker du meg ikke lenger?”

Dag Eigil: “Joda Pus, selvfølgelig liker jeg pusen min fortsatt. Men jeg liker puten min også, skjønner du…”

Pus: “Pusen din, ja? Men jeg er jo her allerede.”

Dag Eigil: “Ikke tøys mer nå.”

Til slutt går Pus noe motvillig over til sin egen pute. Det er litt stille en stund, og den ellers myke katteryggen virker litt anspent og avvisende. Men det gir seg fort. Og snart snorker og maler vi i kor, alle tre.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , , , ,

8 comments


  1. Alle som har eller har hatt dyr kjenenr til den der telepatien, ja – samt den furtne ryggen som gir seg etter hvert – kanskje spesielt framtredende hos katter, den siste der…

    • Ja, det er helt spesielt. Det går godt an å kommunisere med dyr, både via kroppsspråk, ord og tonefall. Og ikke minst foregår den telepatisk. De som ikke har opplevd å ha vært glad i et eller flere dyr, mangler en dimensjon i livet.

      1

  2. Herlig det der. Jeg har ofte en nabokatt i hagen som “liksom snakker”! “Hva mener du? Skjønner du ikke at dine blomsterbed er mer innbydende enn mine! 😀

  3. bør man egenlig male mens man sover…… kan jo bli spennende å våkne selvfølgelig…..

  4. Våre venner dyrene… En slik “samtale i natten” er kjent,ja! :)

Leave a Reply