Kort kulinarisk stemningsrapport fra gentlemansresidensen

Eksempel på sushi. Illustrasjonsfoto.

Vi spiser sushi, mens vår hustru – velsigne henne – ser noe misbiliggende på. Det er nesten så man kan spore en aldri så liten smule avsky her. Hun deler avgjort ikke sin husbonds glede over substansen i denne kulinariske høytidsstunden, og spiser i stedet traust, kokt laks. “Er det maneter i sushien?”, spør hun plutselig, nesten litt kokett. Hvorpå svarer med den største selvfølgelighet: “Ja, kjære, selvsagt er det det. Vil du smake litt….?”

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , ,

20 comments


 1. du, da, din luring! Du vil ha sushien din for deg selv, du! 😉

  • Hmmm…du skal ikke se helt vekk fra at vi liker vår sushi ganske så godt. Men heldigvis har fruen enda ikke oppdaget hvor godt dette egentlig er. Og så blir det mer på oss….tralalala… :-)

 2. Ahh ! men hvor er de tynne snittene med rå hvalbiff ?

  Husker fra tidlig ungdom en tysker på honeymoon i Cuervo Ligure. Han hadde dykkerutstyr og yndet å spise levende blekksprut som han hadde plukket med seg opp fra Middelhavet. – Mens dyret klamret seg rundt ansiktet hans sugde han tentaklene tomme for … ett eller annet som som han siklet og slurpet i seg og dyret døde. Imponerede. Noe for din velsignede, helt klart :)

 3. sushi er godt da…. og her har du makiruller også… litt soyadip så er det topp for meg – wasabien står jeg over – ev putter bittelitt opp i soyaen.

  det sjalle nevner her er ren sashimi .. vel så det…. :)

  • Sushi er nydelig, ja. Sashimi er heller ikke verst. Dertil er sushi sunt og magert. Vi har heller ikke helt sansen for den den grønne tannkremen som brukes til sushien. Den står vi over. :-)

 4. Mmmm må ha sushi i mårra skjønner jeg :-)

  -fia

 5. Sushi? Aldri smakt. Og maneter? Det er sånne man-eter 😉 hihi :) Det bruger vi å si her mere på sørlandet ved du :)

  • Aldri smakt sushi før? Da er det sannelig på tide at du prøver. Anbefales på det sterkeste. Men det er vel kanskje med sushi som med kaffe, det er en tillært smak. Eller som de engelsktalende sier, “an acquired taste”. Har liksom ikke helt tro på at maneter blir brukt i sushi-sammenheng noe sted, men man vet jo aldri… :-)

 6. Nope. Neitakk. Jeg spiser ikke agn 😆

 7. avatar KingKong

  Sushi er ok det, men skjønner ikke helt dette knefallet mange gjør for dette, selvom det er ganske sunt. Syns selv det smaker litt kjedelig. Med soya og wasabi så blir det nesten samme smak av alt, om det er kamskjell, tunfisk eller laks.

  Fortsatt god sommer!

  • Sushi er nok avgjort sunt. Og så er det noe med konsistensen, da. Den varierer med hva slags fiskekjøtt sushien er laget med. Og aromaen. Fortsatt god sommer til deg også. Hyggelig at du stikker innom. :-)

 8. Sushi er godt :-) Vi har fått anbefalt en butikk i Tønsberg som lager dem så det blir ferskt :-)

Leave a Reply