Kalorifrie gleder i slanketider

Ja, vi vedgår det så gjerne.  Det er hardt å slanke seg, det er tøffe tak.  Det er mangt og meget en må takke nei til, i alle fall hva gjelder bordets og glassets gleder. Viljestyrken blir ofte satt på prøve, kke minst når man er inne i perioder der det kan være en del selskapelighet.  Vi for vår del har nylig takket nei til jobbens sommeravslutningsgilde, og slapp dermed unna et etegilde med servering ad absurdum et nauseam, komplett med vin til maten og påfølgende pubrunde.  Litt kjedelig kanskje, men i etterkant angrer vi ingenlunde på dette valget. På den annen side skal man jo kose seg litt, også.  Så i går, på siste arbeidsdag før sommerferien, unnet man seg både høye smørbrød, iskrem og jordbær.  Ingen direkte slanking i går, kan man si.  Men stort sett holder vi stilen, og vekten går jo ned, om enn langsomt.  Håpet er at vi kan få opp tempoet litt, både fysisk og sånn slankemessig, når det nå er ferietid, og tiden mer blir vår egen.

Lampe 1

I disse slanketider er det uansett viktig å unne seg noen gleder, gjerne av den garantert kalorifrie sorten.  Ny lampeskjerm i kjøkkenet, for eksempel. Ikke det at det var noen påtakelig feil med den gamle kjøkkenlampeskjermen, nei langt  i fra.  Men den begynte vel kanskje å bli litt lett aldersstegen. Så vi tok turen til IKEA, og gikk impulsivt til anskaffelse at denne tøylampen, med gyldne pomponger.  Og den passer jo perfekt til vårt ellers utsøkte kjøkken.  Vår hustru – velsigne henne – kom i starten med noen bemerkninger om at hun syntes den var for stor.  Ja, lampeskjermen altså.  Så her ser vi henne mens hun holder opp en middels stor banan for å gi en liten indikasjon om størrelsen.  Hun spiste for øvrig opp bananen etter photoshooten, hvilket selvsagt er bra for hennes vevre skikkelse og kvinnelige ynde.

Lampe 2

Her har vi et nærbilde av nyanskaffelsen.  Nydelig, nesten til å spise opp.  Men det ville vel neppe være særlig lurt.  Selv om vi har tro viktigheten av fiber i kosten.

Ha en fortsatt fornydelig helg, med mange gleder og oppturer.

2
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , ,

7 comments


  1. Kjempefin lampe!
    Liker også glimtet jeg får av den gammeldagse telefonen på veggen, og spisebrikken med fisk (?) på :)

  2. Den passet da fint! Skikkelig lekker. Til å spise? Ja, om du snur den den andre veien, så ligner den da jammen et kakeslott fra 1001 natt. Men den fungerer nok best som lampe, og vil skape stemning i kjøkkenet til sunn mat og drikke. Lykke til med fortsettelsen og kos dere med godt lys.:)

  3. Nå skal vi klokelig la være å kommentere lampeskjermen, men et godt slanketips kan vi komme med uten å bryte med injurielovgivningen i landet: Dersom man ser på et bilde av ernæringsekspertene som vurderer mat for Dagbladet og lignende publikasjoner, mister man matlysten for minst 8 timer. Dersom man i tillegg leser det de har gjøyst or seg som det heter på nynorsk, får man ikke i seg mat på 24 timer.

  4. Ja se der, ja – nå mangler vel bare kamelen i garasjen så har du fullt beduinutstyr 😀

    1

  5. Fiiine lampa! Og banan er godt au :)

Leave a Reply