Heftig natt på jobben

“Åh, Dag Eigil, du simpelthen bare MÅ kjøre dette klubbmøtet for meg i ettermiddag, jeg er på kurs, skjønner du.  Du er jo tross alt vara!”  Tillitsvalgte var i en presset situasjon, og hans stemme i telefonen var insisterende.  ” Det er jo hovedoppgjør i år, og vi må tenke på streikeberedskap.  Kjør et oppildnende streikeberedskapsmøte, og sett opp kjøreplanen for streikevaktene.  Få noen til å hente flygeblader, UNIO-streikeskjorter og refleksvester.  Du har jo vært tillitsvalgt før, og vet hva det dreier seg om.  Dette klarer du fint!”  Jo, takk, vi visste så altfor vel hva dette innebar.  “Men vi er jo ikke på streikeuttakslista her i byen, så…”, forsøkte vi oss.  “Ikke noe dilldall, sett i gang.  Og innkalling, saksliste og saksframlegg må du også skrive, og det helst før møtet.  Lykke til, og glem ikke referatet!”  Milde Moses, i år igjen?  Sånn helt uten videre?  Herre, gi oss styrke! 

Men streikeberedskap er en alvorlig sak, og vi skred til verket.  Først av alt gjaldt det jo å få organisert vekk det meste av undervisningen før lunsj, helst uten vikarutlegg, og det var ikke så helt lett.  Men lykken står som kjent den kjekke veps, og etter en del informasjon og film og samtaler med avdelingsleder var det i orden.  Så var det å sette i gang med papirarbeidet. Jaha, innkalling og saksliste, greit. Saksframlegg… tastetastetaste… blablabla… egentlig er det utrolig hvor lang tid slikt tar.  Det er nesten så vi føler sekundene og minuttene danse jenka på nervesystemet, med klamme poter og krafsende klør.  Endelig ferdig med saksframlegget, så var det den oppmuntrende og oppildnende informasjonstalen til klubben, da.  En innledning til klubbmøtet som ville få trauste lektorer og adjunkter til nærmest å dibbe av iver etter å komme i gang med streiken. Det ville ikke bli lett.  Avgjort ikke lett.

Endelig ferdig.  Så var det å sende hele smørja på mail til klubbmedlemmene, og reservere møterom, men pokker!  Nettproblemer, serveren hadde tydeligvis gått ned. Papirstopp på punkt A, B, D, M P, O og U i kopimaskinen.  Åpne frontluken og bakluken og skuff Y og ta ut fikseringsmodulen mens du står på hodet og synger “Reddsomt ørnene stiger”, kun iført undertøy.  F… i H……!  Dette her kom til å bli full skjæring!  Ikke fikk vi bestilt møterommet, heller.  Hmmmm…hva i huleste gjør vi nå?  Ut til kursbrakkene.  De brave kvinner og menn i Rogaland kurs- og kompetansesenter pleier jo å være godt skodd hva gjelder kopimaskinfasiliteter.  Joda, det var ikke nei i deres munn.  Selvfølgelig skulle de kopiere opp “heile driden”, og således hjelpe en stakkars varatillitsvalgt i nødens stund.  Det var bare å gå inn igjen, ta seg en kopp kaffe og slappe av, og så skulle alt ordne seg.

Etter en time kom fyren fra RKK inn med en beskjemmet mine, og måtte vedgå at han i farten hadde kommet til å stappe våre originaler i makuleringsmaskinen i stedet for  kopimaskinen. Hekkan!  Men det gjorde ikke så mye, for nå kom plutselig serveren seg i gang igjen, og man kunne skrive ut nye originaler…NOT! For serversvikten hadde medført at vi egentlig ikke hadde fått lagret noe som helst.  Så da, så.  Herregud, det var til å spy av. 

Telefonen ringte igjen.  Det var tillitsvalgte, som lurte på hvordan arbeidet gikk.  Og beskjemmet måtte vi vedgå at det dessverre ikke hadde gått så bra med møteforberedelsene.  Men tillitsvalgte lo, og sa at det ikke var så nøye.  Det ville nok ikke bli streik likevel, så vi kunne senke skuldrene.  Men imidlertid var det et annet møte vi måtte ta oss av. Det var likevel viktig for ham å påpeke at det også her måtte skrives innkalling, saksliste og ikke minst saksframlegg….pokker, så lyst det er her, da.  Og den sabla lyden, hva er det?  Hvorfor føler vi oss så trøtt og muggen?  Dessuten er vi pissetrengt. 

Det var morgen, og vekkeruret pep iltert.  Opp og stå. Rise and shine!  Morgenstund har ull i munn, og en ny arbeidsdag venter, med alle sine blanke ark og fargestifter.  Vi kaver oss opp, og gjennomfører morgenritualene.  Konstaterer at det er onsdag.  En travel dag.  Klubbmøte skal vi også ha.

1
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , , , ,

6 comments


 1. 😆 Godt skrevet og meget underholdende! Det er så man kan se for seg hele scenarioet… og blir nesten litt svett her man sitter 😀

  Akk ja, tillitsvalgte har sikkert nok å gjøre i disse tider :)

  Ha en fortsatt god pinse :)

 2. 😯 Jeg ble stressa 😯

 3. Takk for innsikten i en lærers verste mareritt :) Uforberedte møter, serversvikt og makuleringsmaskin, det var tre ting på en gang. Et marerittenes kinderegg :)

 4. avatar Mokkaen

  En fornøyelse å lese :) Overraskende slutt :) Du må jo ha lettet noen kilo på den oppvåkningen der 😀

 5. He he, klart dette gikk til helvete, dere har da ingen ting å gjøre i streik :-)
  Artig skriverier :-)

 6. Kjente jeg ble varm i toppen bare av å lese om alt du skulle ordne. Ja for ikke å snakke om orginaler i makuleringsmaskinen hehe :)

  Heldigvis våknet du 😉

Leave a Reply