Det skjeve, gamle epletreet unngår nok et år å bli kappet ned

I hagen der hjemme ved residensen er vi velsignet med et epletre.  Det har stått der siden vi trødde våre barnesko der hjemme i Godalen, til glede for så vel residensens beboere som mer eller mindre tilfeldige forbipasserende, og eplene det gir er faktisk slett ikke så verst.  Ikke Gravenstein akkurat, men helt ok. Men treet er ikke spesielt pent.  Opp gjennom årene har det vokst seg rimelig skjevt, og vi har kuttet litt grener her og der for rett og slett å bedre balansen.  Men det er ingen tvil om at det synger på siste verset, og mer enn en gang har vi og vår hustru – velsigne henne – diskutert om tiden nå ikke er inne for kappe det ned, og la de sørgelige restene tjene til peisved. 

Men så har våren kommet, slik den stort sett har for vane å gjøre, og epletreet ikler seg sitt fineste vårløv og setter i gang med å blomstre.  Og hvilken blomstring det fra år til annet kan oppvise! I fjor var det som kjent verken vår eller sommer, kun et langt og vått gjesp fra januar til ut desember, og blomstring og epler var det smått med.  Men i år er det en ganske annen historie.  Det gamle epletrebeistet har nærmest overgått seg selv, og vi lar oss imponere. 

Jo, epletreet er virkelig en fantastisk prydbusk, ikke tvil om noe annet. Og knoppene klarte seg igjennom 17-uværet på beundringsverdig vis.  Skal ikke se vekk fra at det kan bli en del epler i år.  Man kan ikke kappe ned noe slikt, kan man vel? 

Så det blir nok stående litt til. I alle fall i år.  Vi er bløthjertet, og et blomstrende epletre kan være riktig så overbevisende.  God Pinse, forresten. 😀

1
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , ,

18 comments


 1. Noe slikt kan man ikke kappe nei, det er aldeles nydelig, og for et blomsterflor :)

  Kanskje det gamle treet ville vise dere at det fremdeles er fullt av liv, og at det vil gi dere disse vakre blomstene for å bevise det.. og epler til høsten 😀

  Ha en fin pinse :)

 2. Et godt epletre-råd: (hvis det har mose utpå barken) skrubb hele vesenet med bøste og grønnsåpevann. Garantert bedring, vekst og epler :)

 3. Neineineinei, du må ikke kappe det ned!!!! Neinei! 😯 Er du gal, mann…

 4. avatar eMTe

  Synest det var fint eg :)
  God pinse!

 5. avatar torillus54

  Å, for et vakkert syn! Sånt kan man ikke kappe ned, nei. Som det står i et annet dikt, riktignok om en gammel hegg: “Men enn ein blomekrans så rein / gjer siste kvisten ung og rik”.

 6. Flott tre Dag Eigil og så kan du jo ta bilder jo! :-)
  Flotte bilder av et nydelig epletre. Nå vet jeg hvor jeg skal gå på slang :-)

  • Vi har anskaffet oss et oppegående mobilkamera, og det er sannelig litt av en forskjell. Nå er vi ennå ikke kommet til speilrefleks-stadiet, men dette er jo i seg selv et framskritt.. :-)

 7. Epletrær og andre frukttrær er vakre når de blomstrer. Treet er da ikke skjevt, det har karakter! Jeg har aldri vært noe fan av velfriserte hager med striglede frukttrær. Kos deg med eplene til høsten, kanskje det blir nok til en eplekake eller til tilslørte bondepiker :)

Leave a Reply