Nei,det var visst ikke Dommedag likevel. Falsk alarm.

Hysterisk skriking og skråling og uartikulerte brøl fra tv’en da fruen slo på tv2-nyhetene her på søndag. Det var visst voldsomme greier, dette. En stund lurte man på om det var en ny terroraksjon på gang, om 3. verdenskrig hadde brutt ut eller om det var Dommedag, komplett med Jesu gjenkomst på direkten. Og så var det bare noe fotball-drit. Man kan knapt tenke seg noe mindre interessant. At det går an!

3
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , ,

31 comments


 1. Vi snakker om en idrettsgren som ved siden av cricket fenger flest mennesker her i verden. Så ja, det går faktisk an.
  Fotball har nyhetens interesse for en utrolig stor del av befolkningen, liksom vinteridrett.
  Nå finnes det en god del mennesker som ikke har denne interessen. Det finnes også noen som ikke interesserer seg for krig og politikere som lyger om kapp med hverandre.
  Og for oss alle så finnes det et alternativ eller to.
  Vi kan skifte kanal, eller simpelt hen skru av tv’n.

  Jeg gleder meg forøvrig til lommetennis vies like stor plass i eteren som annet unyttig rask…

  • Joda, vi har forlengst innsett at det er vi og våre likesinnede, som altså bryr oss katten om sport, det være seg sommerlig eller vinterlig eller i vann. Men at sport for stor medieoppmerksomhet, tør det knapt være tvil om.

   Ellers har vi jo valgfriheten, og kan velge andre kanaler. Litt herlig. :-)

 2. Godt at det ikke er bare jeg som er revnende likegyldig til lærkulejakten på tv. Eller annen sporting for den saks skyld. Her var det fotovandring i går og bildene blåste avgårde :-)

  -fia

 3. Jeg synes det begynner å bli litt betenkelig når en TV-kanal betaler milliarder for retten til å vise en liga i 3 år fremover. Dette er penger som kanalen må ta inn igjen fra sine abonnenter, og noe sier meg at det ikke er bare ‘fotballfrelste’ som får denne regningen?

  Hvis kostnader utelukkende tas inn via abonnent på en egen fotballkanal, har jeg mindre motforestillinger, men den dagen jeg ikke kan se ‘norske landskamper’ uten at det skal koste meg flere hundre kroner pr kamp, så velger jeg vekk fotball som underholdning.

  • Det er nok ikke bare de fotballfrelste som må være med å dele regningen her, Argus. Ja, det irriterer.. :-(

  • avatar KingKong

   Hvilke kostnader har du egentlig som “abonnent” på TV2 sine 2 fotballkamper i uka? Jeg får TV2 gratis, som de aller fleste andre her i landet.

   Når det gjelder beløpet så høres det enormt ut, men brekker man tallene ned, så blir det ikke mer enn ca én mill pr kamp.

   NRKs storsatsing på dramaserien “Erobreren” ryktes å ha kostet ca 100 mill, for 6 episoder av ganske laber kvalitet. Jeg er veldig tilhenger av norsk drama, så jeg vil ikke det til livs, men nevner det bare for å sette kostnadene i perspektiv.

   • KingKong: Hittil har TV2 vært gratis ja, men – nå blir det en betalingskanal. Hva den skal koste er nesten umulig å si. Det har vært luftet mange beløp, men samtidig vil det nok bero en del på hvordan man kjøper den?

    Så langt har jeg fått den gratis som en del av min Viasat-pakke (og min Canal+-pakke), men hvis disse programleverandørene oppjusaterer sine månedlige abonneneter fordi de plutselig inkluderer en TV2 som nå koster penger, så kan jeg jo ikke betale dobbelt?

    Og så spørs det i hvilken grad leverandørene gjør TV2 et obligatorisk element eller om det er mulig å ta stasjonen ut fra den ene pakken. Samtidig er det jo slik at alle ønsker å tjene penger på det de formidler? Og når TV2 betaler over en milliard for rettigheter på fotball, så ser jeg klart at denne kanalen nok ikke blir billig.

    Alternativt vil den totale fotballsatsningen bli lagt på en TV2-Fotball-kanal. Den skal ikke jeg ha! men da blir det i det minste rettferdig? (De som ser fotball betaler) Men jeg tror kansklje den vil koste mer enn den smaker? En milliard er mange penger!

    • avatar KingKong

     @Argus:
     Som sagt over, 1 mrd isolert sett er mye penger, men for 800+ fotballkamper over 3 år er det ikke dyrt pr kamp. TV2 har små problemer med å dekke inn kostnadene ved søndagskampene sine gjennom reklame, de ses som regel av 7-800 000 mennesker.

     Nå løser jo også problemet seg da, all den tid Canal+ har kjøpt rettighetene til TL for 2013-2016. Kan liksom ikke klage over TV2 hvis det er en nnen kanal som sender!

 4. Hehe, da skulle du sett feeden min på twitter mens kampen pågikk og ble overlappa av hickey-VM og gutta som banka tyskland… Foretrekker ishockey, der får de i alle fall lov til å denge litt løs på hverandre 😀

 5. Jeg synes også at det er rart med sånn interesse for en sport.. det tar jo det meste av sendetiden både på radio og tv de dagene fotballen ruller.. og det er mange dager i løpet av året!!

 6. avatar KingKong

  Begynner å bli litt lite originalt å ha en ovenfra-og-ned holdning til fotball og idrett, og skrive “morsomme” innlegg om det.

  Noen liker opera og lyrikk, jævlig mange liker fotball. Noen også begge deler.
  Med dagens utvalg i TV-kanaler er det uansett en meget enkel sak å styre unna TV2 på søndagskveldene. All annen fotball går på små nisjekanaler, det kan da ikke plage noen?

  • Sport generelt, og kanskje fotball spesielt, får mye medieoppmerksomhet. Ingen tvil om det. Men du har klart et poeng når du skriver at det er lettvint å skrive “morsomme innlegg” og rakke ned på sporten.

   • avatar KingKong

    Fotballen får enormt med medieoppmerksomhet, altfor mye, der er vi enig, og det sier jeg selvom jeg liker fotball. Helgens voldsomme “drama” omkring Solskjær og Røkke var bare helt latterlig.

    Men poenget står, det er veldig enkelt å unngå TV2 fra kl 20 og utover på søndagskveldene. regner ikke med at du syns fredagskampen på MAX eller mandagskampen på Zebra ødelegger tv-kvelden for deg!? 😉

 7. Eh… psst: Du glemte å velsigne fruen !

 8. avatar Dag-Oddvar

  En hengende ball! :)

 9. Hahaha, det er utrolig hva sport kan gjøre med folk. 😀

 10. KingKong: Ja, jeg er ganske sikker på at de har gjort beregninger på hvordan de skal få tilbake pengene sine :-) og kan de hente dem via reklame – so be it. Den skrur jeg av uansett!

  Og så er jeg ikke så interessert at jeg er villig til å abonnere på egen kanakl og i prinsippet betaler hundrevis av kroner for de kampene jeg tross alt rekker å se.
  Da velger jeg nok vekk fotball som underholdning isteden. Det er mye annet å se på.
  Ellers har vi gjennom de siste 6-7 årene sett vel så mye på TV2 som på NRK fordi de er flinkere enn NRK til å finne programmer folk vil se på. Men – alt har en grense. Og hvis TV2 skal ha en årlig avgift på linje med NRK-avgiften så må jeg nok også velge bort TV2.
  Om 5 år vil dessuten det meste av TV-tilbudet være streamet via internett og fiberoptikk. Dessverre tror jeg at ogsås disse aktørene vil ha profitt for øye og at dagens tilbud kan bli langt dyrere enn hva det er idag. I praksis vil det antagelig medføre at folk flest må være mer selektive med hva de velger å abonnere på. (Mindre TV til alle)

Leave a Reply