Høststemning om våren

Vi innrømmer det så gjerne. Vi har svært liten sans for den mørke, stort sett dassblaude og sorpebefengte årstiden som man her på den sørvestlandske regnkysten hedrer med betegnelsen “vinter”. Nei, gi oss vårsøg, stigende sevje i aller slags kropper, lys og varme og sommersol.  Da stiger humøret straks til akseptable nivåer, og vi blir om mulig enda kjekkere og greiere å ha med å gjøre enn ellers. Og det sier ikke så rent lite.  Vi er nok et “lysets barn”.

Men akk, solen og varmen lar vente på seg.  Skal dette bli nok et år der regntiden varer fra januar og desember?  Vil vil nødig framstå som pessimist, men det kan jo se løye ut. Vi reiser oss fra kontorstolen, griper mobilen og skrider hen til et av arbeidsrommets vinduer.  Derfra kan vi skue ut over Maritime GMC og eksotiske indre Tasta, under en grå, regntung og nærmest høstlig himmel. Men det bedrer seg vel. I morgen, eller til helgen.  Det er nok bedre vær i vente.  Slik pleier det jo gjerne å være.  Kanskje vi burde bestille en billett til Vente til helgen?

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , ,

18 comments


 1. I fjor var det Høst hele året..!
  Så vi tar ingen unødige sjanser,så sommerbillettene er ordnet med! :)

  …¤sukk¤ til helgen har de varslet om snø i min geografi…igjen…

  • Det var ikke direkte plagsomt mye godvær i fjor, nei. Regn og drittvær stort sett hele året, kanskje bortsett fra et par-tre dager i slutten av april/begynnelsen av mai. Sommerferien for oss dette året blir nok til reisemål i nord-Europa, så vi får håpe på bedring… :-)

 2. Det høres nesten ut som du har gjort deg ferdig med sommeren allerede?
  Mener du at de få varme dagene i begynnelsen av april var tidenes korteste sommer? Har ikke dere bloggtreff denne helgen? Da skinner vel solen uansett, ute eller inne, tenker jeg?

  Ikle deg ditt bredeste smil, en ‘tvers-over’ og begi deg ut på staden du. Det blir sikkert en minnerik opplevelse uansett!

 3. ta det nå med ro – sommeren kommer rundt 25 april – det vet jeg fordi det var min fars fødselsdag – og vi feiret et par av hans store dager i Stavanger – samtidig som jeg selv bodde på Lista – mange ganger kom finværet og varmen i disse dager….

 4. Her ser det ut til å klarne nå. Så jeg sender over litt av det som er bak skyene et sted. Sol, heter det visst :)

  • De sier det heter sol, ja. Eller “hu Nelly”, som man så sjarmerende sier det her i Oljebyen. Og vi har da sett litt av solen av og til, mellom regn- og haglbyene. Men det har ikke vært plagsomt varmt, i alle fall ikke ennå.. :-)

 5. Der var det heller grått og trist, så jeg skjønner at du nå ønsker deg en mer sommerlig utsikt fra ditt vindu Dag Eigil. Jeg får gande litt. 😆 Neida, jeg tror på våren og jeg tror på sommeren, det er vel igrunnen alt jeg kan gjøre. Her er det også regn og overskyet, men vi hadde jo sommer så det holdt i Mars, av alle måneder! Akk, ja vi får håpe på varmere og finere dager :)

  Ha en fin fredag og så er det helg :)

  • Ganding som bringer godvær og sommerstemning har vi sans for. Helt klart. Og noen ganger hender det faktisk at sommerstemningen kommer allerede i april, også her på våre kanter av landet. Men det har nok ikke løsnet helt ennå, i alle fall ikke så langt… :-)

 6. Er det naturen jeg ser på bildet? Er det den som feller en tåre over sin midlertidige skjebne med stengsler og Adgang Forbudt, med illevarslende røde symboler, naturens eget giftmerke? Mennesket blir visst aggressivt av mye rødt, har jeg lest. Kanskje Stoltenberg har lest det samme? Jeg tror det. Det er sikkert derfor han ville ha de grønne med i regjeringen… som om det har hjulpet lissom.

  God kveld 😉

  • Natur og natur. Skolen man jobber ved ligger meget vakkert til, på en av byens desidert beste beliggenheter. Og utsikten ut over byfjorden og innover mot Ryfylke er helt fantastisk i klart vær. Men fra ens eget arbeidsrom ser vi rett ut på en lokal industribedrift, og videre opp mot et rimelig bebygd område. Dog med eneboliger. Men likevel rimelig urbant. På den annen side, i godt vær kan det se riktig så idyllisk ut… :-)

Leave a Reply