Krypekjellerens kattegleder

Som så mange andre er vi på påskeferie for tiden.  Overtegnede herremann og Red Fox.  Vi har kanskje ikke dratt så veldig langt, bare til moderen her ute på øya, men Påske og ferie er det da uansett.  Rolige dager med hyggelig prat, tv, turgåing og litt hagearbeid.  Utstrøing av mosedreper og hagegjødsel, stussing av busker og trær og litt plenklipping.  Moderen setter pris på besøket, Pus trives og hiver innpå utrolige mengder fisk, og ting går i rolig påsketempo.  Hvilket selvsagt er til gavn for både trivsel og helse for både to- og firbente. 

Det er imidlertid en liten sak vi alltid har lurt på.  Pus er selvsagt sosial, og kommer og hilser på rett som det er.  Han går sine vanlige småturer rundt i området når han får lyst til det, og sover i sengen sammen med oss om nettene.  Som oftest, da.  For rett som det er kan Pus finne på å hoppe inn gjennom en liten dør og inn i en halvveis utgravet del av kjelleren, et “kryperom” Der opphavet har lagret alskens saker og ting opp gjennom årenes løp, herunder sammenrullede tepper, diverse løsøre, og for den del fullt brukbare ting som rett og slett har blitt parkert der nede.  Det er uisolert der, og man kan vel neppe si at lokaltitetene er påfallende koselige.  Men der inne trives Pus noe så helt avsindig.  Han kan sitte der inne i timesvis, mer eller mindre i samme stilling, og bare komme ut en gang i blant for inntak av fisk og andre godbiter.  Ellers dersom han må ut og lufte seg.  Vi har aldri kunnet forstå hvilken glede den firbente finner der inne, men noe må det være.  Kryperommet utøvde også stor tiltrekningskraft på opphavets katt da den var blant de levendes tall.  Kanskje får Pus inspirasjon til å tenke mange dype kattetanker mens han sitter der inne?  Er det en form for kattemeditasjon?  Det gir ham i alle fall stor glede.

Påsken går mot slutten, og i morgen skal vi reise hjem. Da må vi huske å stenge igjen døren til kryperommet, og holde Pus innendørs i forkant av avreisen.  Pus liker ikke å reise. Han gjemmer seg under dyner og puter, eller prøver å gjøre seg usynlig ved å trykke seg inntil veggens hjørner.  Han aner hva som skal skje når kryperomsdøren stenges.  Men enn så lenge får han sitte der.  Der er jo tross alt 1. Påskedag.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , , ,

11 comments


 1. paradis! Sikkert noe mus å fange også?

  • Og nå også innlegg med tekst. Hadde litt problemer med dette i starten i dag, noe har skjedd med WP. Oppdatering?

   Joda, der inne trives Pus noe så aldeles utrolig. En stor glede for ham når han er på ferie her på øya. :-)

 2. Næmmen se der var jo den skjønne Pus 😀

  Det er så rart med katter og slike trange rom og plasser hvor det er nesten ufremkommelig for oss mennesker. De stortrives der! Helst på plasser hvor det er mørkt og hvor de kan krype rundt uforstyrret. Jeg tror du er ine på noe viktig når du sier at de kanskje bruker det som en plass for dyp meditasjon 😆 Våre finner seg også slike plasser i hønsehuset og oppe i tredje etasjen i dette gamle huset hvor det er flust med hjemmeplasser i kriker og kroker, og tror du de kommer når vi roper og bærer oss og tror at nå har de blitt borte? Neida, ikke i det hele tatt. De har det jo kjempefint der de er de 😀

  Ha en fortsatt fin påske, denne nest siste dagen og dagen etter :kyll:

  • Ja, det er merkelige greier. Kattene liker seg nok veldig bra på slike mørke og trange steder. Hvem vet, kanskje det kan være sjanser til litt spennende jakt der inne, også? Men heldigvis gjør han aldri “noe galt” der inne. :-)

 3. Det er jo gullegodt at Red Fox har en trygg hule for alskens trusler; enten det nå er en artsfelle som er kranglevoren, eller en to-beining som kan finne på å utøve tvangskose-regimet! 😉

  • Hehehe…eller så kan det jo tenkes at han er redd for å bli grabbet og stappet inn i reiseburet så snart han kommer ut av kryperommmet? Han kommer nok fram når mørket faller på, og han aner at reisefaren er over for en stund. :-)

 4. Unger er unger, vil ikke hjem fra ferie!

 5. Det er kanskje noen spennende kjempeedderpper
  å jakte på? Eller kanskje en mus? den nyter tydeligvis å gjøre seg utilgjengelig.om den gjør noe galt der inne blir det et hekkan å vaske etterpå…

 6. “Går haue inn går resten av kroppen inn også”, sier vi om katten. Og musen. Og sikkert andre smådyr også 😉 Det ligger virkelig noe i ordtaket “curiosity killed the cat”, for de er jo så uredde i sin altoppslukende nysjerrighet og åler og klemmer seg inn i de trangeste smaleste sprekker uten tanke på at de må samme vei ut igjen :)

  Pus har det nok gildt der i “hula” si 😉

 7. Du må huske at for katten er ikke dette noen krypkjeller, han kan jo stå fullt oppreist 😀 Det er vel som de andre sier mange spennende smågnagere og insekter der nede, og så helt fritt for to-beininger :)

 8. Sikkert en flott plass for fred og ro. Og så er den jo “Konge på haugen” her. :-)

Leave a Reply