Endelig fredag og påskeferie

Det er morgenstund, og vi sitter her på jobb. Hvilket er helt ordinært og udramatisk, sånn egentlig. Men inni oss raser det en paradoksal storm av følelser i sakens anledning. Det burde jo egentlig vært morgenstund preget av ro og verdighet i dag, i alle fall ikke morgenstund av typen “opp og stå, ut å gå”, og det til og med til jobben. Vi har nemlig opplevd en sterk illusjon preget av helgebetont ønsketenkning.

I går, på en ganske alminnelig torsdag ettermiddag, var vi nemlig fullstendig overbevist over at det var fredag, helg og tilstundende påskeferie. Tanken på fredagskveld, helg og velfortjent ferie var så sterkt at vi nærmest kunne smake den. Så langt inne i illusjonen var vi, at vi tok jobb-pc’en ut av dockingstasjonen, plasserte den i vesken og tok den med hjem. Hvilket for vårt vedkommende er en meget kraftig nær-helg-indikator. Og så dro vi glad og fornøyd hjemover, til dels plystrende og småtrallende, mens vi tenkte fine og varme tanker om helgens presumptivt positive opplevelser, og bordets, glassets og legemets gleder, til fryd og velbehag for kropp og sjel. Hmmm, har vi en god rødvin i huset, eller bør vi ta turen innom “glassmagasinet” for å skaffe noe slikt? Hvordan ligger det an med biffbeholdningen? Joda, vi var i riktig så positiv stemning da vi kom hjem til det lune redet i villastrøket. Men hvor lenge var Adam i Paris? Og hvorfor kom ikke vår hustru hjem til vanlig tid? Det det var da vitterlig fredagskveld? Eller…?

“Høyt at flyve, dybt at falde”, lyder et gammelt ordtak. Vår hustru – velsigne henne – fikk oss nemlig raskt tilbake til hverdagen igjen da hun kom hjem fra torsdagens dramakurskveld. “Hva, tuller du? Trodde du virkelig det var fredag? Alzheimer light på gang?” Vår hustru er en velsignet jordnær og realitetsorientert dame. Så det ble verken biff eller rødvin i går. Men det holder seg vel til i ettermiddag. Og følgelig sitter vi på jobb, og skriver dette mens disiplene skriver engelskstil. Akk ja. Men den som venter på noe godt, venter som kjent ikke forgjeves.

Vi leste en gang en artikkel om en mann som led av det som ble omtalt som “falsk oppvåkning”. Dette innebar at den sterkt plagede mannen, som ingenlunde var noe A-menneske, støtt og stadig drømte om at han stod opp, trøtt og trumpen, og bakset seg av gårde på jobben, gjerne i mørke og drittvær. Og så våknet han, svett og oppkavet, bare for å oppdage at han måtte gjennom samme kverna en gang til. Stakkars fyr. Vi kjenner oss på en måte litt igjen i denne personen. I alle fall i dag. Men det går nok over. God helg, forresten. For ikke å snakke om påske.

2
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , , , , ,

12 comments


 1. Det var da enda godt du ikke hadde denne opplevelsen på onsdag, da hadde det bare vært torsdag i dag 😆

  Men nå er det helg 😀
  God påske til deg og fruen 😀

 2. He he, endelig kom han, fredagen :-)
  Fornøyelig skrevet :-)

 3. Hehe… fornøyelig :-)
  Men i dag kan du slå ut håret og slippe ut alle helgefølelser. For nå er den her, påskeferien 😉 Enjoy!

  -fia

 4. avatar eMTe

  Den filmen har eg nett sett :)
  Du skriv berre sååå fornøyeleg Dag Eigil. Takk for god latter !

  God fredagskveld når den kjem !
  Marieklem

 5. Nyt vinen og biffen Dag Eigil, for i dag er det…ja du gjettet det…fredag!!
  Ha en fortreffelig aften og en riktig fin påske :)

 6. 😆 Vet du..Det der har jeg også opplevd… Jeg trodde det var fredag her for noen år siden, satte igang med helgevask og det hele…. Og så var det torsdag! Akk ja, men så slapp jeg iallefall å vaske dagen etter 😀

  Utrolig lattervekkende denne historien din Dag Eigil, du kan det med å få latteren til å komme! 😆 Men NÅ er det fredag og sågar påskeferie, så nå kan du og din hustru, velsigne henne, kose dere med både vin og biff :)

  Ha en flott kveld og en vakker påske :)

Leave a Reply