God kunst hører hjemme i ethvert dannet hjem

Ja, det er så sant som det er sagt.  Vi og vår hustru – velsigne henne – vårt livs lys og vår sengs varmekolbe – har alltid ment at god kunst har sin helt naturlige plass i ethvert dannet og møblert hjem av en viss standard.  God kunst bidrar til en fin stemning i det lune redet, stemmer sinnet til ettertanke, stimulerer til kulturelt høyverdige og ikke minst dannede samtaler og hever livskvaliteten. 

Som en konsekvens av dette kan vi daglig glede oss over synet av utsøkte malerier av store kunstnere, som for eksempel Øyvind Holm og ikke minst Sjalle.   Virkelig et must for ethvert hjem.  Dette er selvsagt en kontinuerlig prosess, og nå kan vi altså glede oss over at vårt hjem prydes av nok et strålende kunstverk, denne gangen innen fotokunsten.  Et kunstverk som sammen med den øvrige kunsten hever vårt hjems kulturelle nivå til en ny dimensjon.  For etter at vår hustru – velsigne henne – på en forbilledlig måte fikk plassert det på veggen, kan vi nå glede oss over Effjussikays fornydelige, fotografiske skildreri “Hestebæsj i solnedgang”.  Motivet er betagende, nærmest suggererende.  Det er nesten så vi kjenner aromaen fra hestebæsjen.   Er det ikke bare hel nyyydelig, dere…?

4
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , , ,

17 comments


 1. kjente igjen det ‘dritt’-bildet med en gang……

  enig i at bilder gir et løft – jeg må snart ha mere vegg
  nå sist valgte jeg et par bilder fra Stjørdal1’s slekt

  nå skal det være antikk- og samlermesse her nede snart –
  men må nok stå over :)

  mulig sjalle kan ha noe …….

 2. HAHAHAHA du og din velsignede er bare sååå herrrrrlige 😆

 3. Ja, sånn skal det være. Høy kunst på rett plass. Gleder meg med dere og jeg er sikker på at det kommer til å skape mang en herlig diskusjon i heimen fremover. 😀

 4. Liker dobbeltheten her,
  oppøyet rigsmaal og hestebæsj på veggen 😉
  god ironi.

 5. Herrrligt Dag Eigil :)

 6. Ah.. Der er jo gullkornet kommet på plass; her i huset så er rammen innkjøpt,tilpasset og en passende bit vegg er valgt ut, slik at “Hestebæsj i Solnedgang” kan oppleves nær sagt fra alle vinkler..! 😉
  Nå er det bare noe justeringer av interiøret i entreen som må gjøres før alt er klart for hjemmets kunstpremiære! :)

  ps: Må jo få lov til å si at du og din hustru-velsigne henne- har et utmerket kunstforståelse!

  • Du verden, har dere også sans for stor kunst? Vel, vi er sikre på at dere vil finne en velegnet plass for eksponeringen av kunstverket, slik at det virkelig kan komme til sin rett! :-)

 7. Herregud, jeg elsker Bloghogere 😆

Leave a Reply