Et helt år med Bloghog! Så flott!

Vi har vel mer enn en gang i våre innlegg nevnt at vi synes tiden flyr rimelig fort.  Og nå har det allerede gått et helt år siden Sjalle tok grep og startet opp denne flotte bloggportalen etter at VGB valgte å kaste inn håndkleet og legge ned.  De klarte nok aldri helt å takle den der omleggingen til WordPress. I likhet mange andre ihuga VGB’ere begynte vi også å lure på hvordan dette skulle gå.  Et opparbeidet nettverk av gode bloggere og et flott bloggermiljø så ut til å kunne gå fløyten, uten at det forelå noen spesielt attråverdige alternativer.  Vi forsøkte oss nok på Blog.no og IPublish, men fant vel etter hvert ut at dette ikke var noe for oss.  Vi opprettet også en Blogspot, som vi for så vidt fortsatt har, men den er i liten grad i bruk.  Vi har aldri helt skjønt hva som må til for å få oppmerksomhet rundt en Blogspot, hvordan man markedsfører den, får liv i den.  Det finnes nok ting man kan gjøre, men vi har ikke klart det.  Kan hende det er vi som er tiltaksløs, utstyrt med fastgrodde skylapper eller ikke kan se skogen for bare trær, men slik er det.  Den eneste bloggportalen vi har funnet som kanskje kunne fungere, er www.origo.no, der vi da også har lagt ut en del innlegg, rett og slett skrevet litt. 

For all del, vi har mye å takke VGB for.  VGB gav oss en mulighet for å få utløp for skrivekløen, få verbal mengdetrening.  Gjennom tiden på VGB gjenoppdaget vi faktisk skrivegleden, og oppdaget samtidig gleden ved å kunne få tilbakemelding fra mangfoldige oppegående mennesker på det man i skriftlig form forsøkte å presentere.  Dette var stort, og vi oppdaget det i etter måten moden alder.  Vi har aldri hatt plagsomt store utrrykksevner mht. til f.eks. tegning eller maling, og vi har vel heller aldri vært særlig praktisk anlagt.  Men vi har alltid likt å leke med ord og setninger, få fram effekter, skrive tekster som kanskje skaper indre bilder.  Eller rett og slett skrive humor og rølp.  VGB gav oss muligheten til å bedrive nettopp dette, og det er vi takknemlig for.

Ja, det så virkelig rart ut en stund.  Inntil Sjalle tok initiativ, og fikk Bloghog.no opp å gå.  Det er en flott og fri bloggportal, der etterhånden ganske mange av de gamle VGB-traverne, og etter hvert også en del andre, har funnet sin blogghavn.  Nå der det allerede gått et helt år siden starten, og bloggportalen blir bare bedre og bedre. 

Hipp hipp hurra for Sjalle, og hipp hipp hipp hurra for Bloghog!

2
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , , ,

24 comments


 1. Hipp hipp hurra for Sjalle, og hipp hipp hipp hurra for Bloghog!

  Kan bare henge meg på :-)

 2. Hipp hipp……….. hurra!!!! :-)

 3. Du gir selv ‘stikkordet’: “Skogen for bare trær” . . .
  Ja, for Internett kan godt sammenlignes med en enorm skog; nesten en ‘taiga’.

  Så hvordan finner man frem i en så stor skog dersom det ikke finnes mekede stier, veier, skilting, noen å spørre osv ? Jo, da blir man gående rundt og virre relativt planløst i forskjellige retninger og kan gå i dagesvis før man finner noe av interesse. Ofte gir man opp og setter seg ned for å dø i stillhet . .

  Tenk på det som å drive en liten turisthytte der ute. Du vil gjerne selge de vaflene, pølsene og buljongen du har laget, men det forutsetter at det kommer folk? Da må du ut med øksa og lage vei. Synlig vei! Og du må henge opp skilter! Kanskje bør du også samarbeide med andre som steker vafler og koker buljong? Markedsføring, med andre ord. Og det kan man best gjøre i samarbeid med andre når skogen er stor. Get it?

 4. Hipp hipp hipp hipp etc… Og Hurra!!!

  -fia

 5. Jeg henger meg på de hipp, hipp, hurra’ene! 😀 Vifter med flagget (og her er det 18 plussgrader i skyggen 😆

 6. Det er mye eder og galle å øse over VGB, men du har egentlig rett i det – vi er dem takk skyldig for at de var oppstarten til det miljøet vi i dag er samlet i hos Bloghog. Samme hva årsaken til at vi begynte å blogge, så har kanskje flere en helt annen grunn til å fortsette å blogge den dag i dag, enn da de tok siden første små bloggesteg på en nå nedlagt portal
  :-)
  Hujja foj Bloghog!

  • VGB var oppstarten for mange bloggere, ja. Og i sin glansperiode var VGB meget bra. Mange av bloggerne er kanskje blitt mer seriøse siden de startet, og blitt med i mer seriøse bloggerfora. Noen gir ut bøker, eller har bokplaner. Men alle er nok blitt betraktelig bedre skribenter. Det er i seg selv meget bra. :-)

 7. Så bra fortalt og sannt.
  Takk til vgb og Stor takk til Sjalle.
  Hipp hipp hurrraaaa for bloghog. :))

 8. Jeg spretter en rødvin til Sjalles ære! Jeg hadde nok spretta den uansett, men allikevel!

 9. Hipp Hurra med Rundkast (et forsiktig et..) for Bloghog! :)

 10. Takk til Sjalle som både kunne…og ville :)

Leave a Reply