Vårtegn kan være dyre. Men vårtegn er vårtegn.

Som noen av våre lesere muligens har fått med seg, har vi særdeles lite til overs for vinteren.  Eller rettere sagt, det som værgudene her på den sørvestlandske regnkysten stadig forsøker å bøffe oss med.  Med andre ord, den mørke og dassvåte parodien av en årstid som vanligvis plager oss med sitt klamme nærvær fra oktober til mars.  En årstid vi finner omtrent like sexy som å onanere i en fotsvettebefengt ullsokk.

Hvor herlig, nærmest vederkvegende, er det ikke da når vinteren endelig må gi opp, og vike plass for våren.  Når solskiven for alvor klarer å kreke seg noenlunde høyt opp på himmelvelvingen, og sørger for en helt annen lyskvalitet enn den bleke vintersolen. Når det blir lysere kvelder, og morgenmørke endelig må vike for morgensol.  Når det er like før sevjen begynner å stige både her der, i kropper med og uten røtter.  Ja, det er i det hele tatt herlig å merke at de første vårtegnene innfinner seg.  En nærmest livgivende glede, ikke minst for oss vinterhatere.  Og da dumper vårtegnet fra Tollvesenet ned i postkassen.  Kr. 2885.- å betale, takk.  Og siden vi er velsignet med to biler her i heimen, kan dette beløpet ganges med to.  Det er ikke alle vårtegn som er like billige.  Vårhilsenen fra Tollvesenet er ikke direkte billig.  Men vi velger likevel å se optimistisk på saken.  Det er tross alt vår.  Og vårtegn er vårtegn.

Men det er nok med to vårtegn av denne sorten.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Samfunn , , , , , , ,

36 comments


 1. Ahhh, et slikt vårtegn “dalte” pent ned i postkassen hos oss også denne uken 😀

 2. Ååå – sånn fikk jeg og! 2 stykker attpåtil, men det ene var veldig lite siden det bare var til scooteren min, men kan’ke si at æ liår det no særlig! Vil heller ha hestehov og snøklokker :)

  • Foretrekker også de der hestehovene og snøklokkene. Og annet grønt som spirer. Akk ja, staten skal ha sitt. Og man føler på sett og vis at man ikke får så forskrekkelig mye igjen for det man betaler. Kanskje. Hmmm…vi har en scooter også. En Vespa. Nok et vårtegn er vel i kjømda… :-)

   • Ja – i dag, med sol og faktisk 35 varmegrader målt i sola! – da tenkte jeg på scooteren min. Herlig vårtegn å dra på jobb i blårøyken fra en deilig (rosa) moped :)

    • Jøss, der var litt av en temperatur. Her har man hatt en fin dag med godt turvær og solskinn. Nydelig. I morgen venter vel regnet. Ellers ser vi også fram til å kunne ta fram scooteren, en kokssvart Vespa 125 Grantourismo. :-)

 3. Som lenesim så foretrekker jeg hestehov og snøklokker jeg også, men vi har allikevel fått vår dose fra Trolluvesenet :-)

 4. Har ikke fått den jeg. Men nå er jo våren senere her enn hos dere. 😆

 5. Jeg må innrømme at jeg ikke så på den som et vårtegn.
  Det kommer vel av at jeg ikke husker at den kommer så for meg er den mer som julen på kjerringa eller noe i den duren.? :)
  Men jeg HAR betalt og vi får ikke oblat så jeg slipper å ta med kniven for å forsøke å skrape vekk den forrige fargen.

 6. Hvis det nå bare hadde vært et signal om at byens gatelegeme var behørig inspisert og bragt i orden, dvs. i kjørbar stand uten fare for skader på kjøretøy, så hadde det vært litt lettere å svelge denne hilsningen hvert år?

  Men det gatenettet som tilbys er jo ofte mer egnet til utsetting av poteter og fungerer utmerket som en teknisk ‘test-bane’ for lett tilårskomne kjøretøyer?

  Hvor mange år har de nå snakket varmt om å avskaffe årsavgiften (særlig forut for valg) og hvor mange ganger har vi latt oss lure?

  • Vi lar oss lure med slike ting gang etter gang, Argus. Helt klart. Og vi mistenker dette for å være en avgift av rent fiskal karakter, for å få penger inn i statskassen. Ikke noen øremerking til veiformål der i gården. Og vi har en masse med huller i veien her på den sørvestlandske regnkysten… :-(

   • Ja, hvorfor skal nå dere ha det noe bedre enn andre?
    Men jeg har til gode å høre at myndighetene har refundert kostnadene ved en ødelagt forstilling?
    Andre ville kalle det ‘ansvarsfraskrivelse’.

    • Det var en snakkis her i Oljebyen her for et par ukers tid siden. Det var flerfoldige biler som hadde fått dekk og felger ødelagt, og kanskje også verre skader, på grunn av et alvorlig stort hull i veien i forbindelse med en fartsdump. Pluss ørten andre huller rundt omkring. Men dette hullet var spesielt alvorlig. Mange fikk bilen ødelagt her, blant annet en kollega. Avisskriverier, etc.. Men de får neppe et øre igjen i erstatning. Og så er det tid for å betale årsavgiften igjen…. :-(

     • Nei fy, man må jo se hvor man kjører og dessuten skal jo farten tilpasses hvor man kjører? Stor dump eller hull? Da skal man vel stoppe eller kjøre rundt?

      Dette med tilpasning av farten gjelder forresten ikke på motorvei (bygget for 130 km/t). Man skal visst fortsatt holde 80 km/t – bare sånn for sikkerhets skyld.
      (I tilfelle bestemor er ute på veien)

 7. avatar emte

  Snerte innelgg :)
  Eg òg har fått, JIPPI, glà for eg har bil !! 😉

 8. Jauda, vårtegnet har kommet her også .. :( Og se!! Jeg husket passordet mitt! Og nå er jeg tilbake! :)

 9. Jeg har ikke sett det vårtegnet her ennå…. men jeg er sikker på at den dukker opp!!!

 10. Våren er jo gullegod den..selv om den kommer med tids-regninger..! 😉
  “Dassvåt periode= vinter..” ¤frysninger¤

  Her hos meg er det så mye snø det er fullt mulig å starte med postordresalg.. 😉
  Men nå har endelig Våren begynt å utfordre Kong Vinter.. Det bølger litt fram og tilbake,men jeg kan ane utfallet.. God ting! :)

  • Vestlandsvinteren er lite å stå etter, cezi. Veldig sjarmløs årstid. Vi liker den ikke.

   Men i den senere tid har man kunnet merke en viss endring, på en måte. Er jol ikke helt sikker, men vi tror det blir vår dette året også. I fjor var det jo høst hele året… :-)

 11. Trodde først du hadde fått en bot jeg, for at du i vårlig virilitet hadde tråkket klampen i bunnen så kjerra for avsted på bar asfalt så ørene vibrerte i takt med musikken og tårene trillet av luften fra åpne vinduer i vårsola! Men det var det ikke, men veiavgift. Uffda, den kommer til meg også. Men vårtegn er det vel ? 😆 Nyt de lyse dagene som kommer og kommer og kommer framover :)

  • Vi dannede og forsiktige herrer i moden alder er gjerne forsiktige i trafikkmessig sammenheng. Og vi er forsiktige med den der klampingen. Og i dag har vi gått tur i nærmest vårlige omgivelser… :-)

 12. Har vært ute og smakt på våren i dag. Fantastisk vær i siddisbyen :-)

  Faens regninger.

 13. Ja no livnar det i lundar og spratlar seg i li :) Jeg merker at du i likhet med meg har gjennomskuet Stavanger patriotismen. Byen er igrunnen bare halvparten av hva den gir seg ut for. – I den mørke årstiden kunne den liksågodt ha vært evakuert. Jeg har forlengst hørt den desperate bunnklangen i alle de skamløse hyllestene til “Stavangårr”. Hysteriske eksempler på overlevelsesstrategien som dessverre trengs i et område av landet der vi (som jeg har nevnt tidligere) ikke hadde merket forskjell om vi en morgen våknet til en atomvinter.

  Heldigvis er jeg spart for tollvesenets oppmerksomheter, både nå og ellers i løpet av året selv om jeg ikke ser bort fra at de nok av og til kunne fattet interesse for meg og mitt, på ymse vis. Men det er en annen skål.

  Nå komme snart vibå :)

  • Gode ord, Sjalle. De sier mye om hva vi mener om den såkalte vinteren. På den annen side liker vi ikke de andre av vinterens attributter, heller. Snø, for eksempel. Nei, gi oss blenkjande vårsol og vibå. :-)

 14. Slike vårtegn er ikke velkomne hos meg.
  Men ok, må jeg… så må jeg *phøy*
  😉

 15. I stedet for å slutte med postombæring på lørdager, burde heller Posten vurdere å være litt mer selektiv med hva de bærer ut. Til eksempel kunne de latt være å bringe ut brev fra Toll og AvGift.
  Selvsagt kunne man ha gjort det frivillig å motta slik post. For eksempel kunne det plasseres et oblat (sic!) på postkassen med påskriften: “Toll og Avgift, nei takk!”
  En slik ordning ville kunne spre vårstemning året rundt. 😉

Leave a Reply