Skuffende snøkaos-morgen som endte godt

 

Vi sjokkerer vel ikke så veldig mange når vi  nok en gang bekrefter at vi ikke liker vinteren.  Denne årstiden forekommer oss totalt sjarmløs, uansett hvilke vinterlige attributter den måtte framtre med.  Vi fordrar ikke mørket, ei heller guterer vi pøsregnet, sørpa og stormene som gjerne preger vinteren her på den sørvestlandske regnkysten.  Is og snø har vi heller ingen sans for.  Aller minst snø.  Isen er for glatt, snøen er et irriterende og i veien, og dessuten er det kaldt.  Vintersport hater vi.  Skøyter har vi aldri kunnet gå på, og ski har vi ikke hatt på bena siden 1978.  Vi er i grunnen litt stolt av akkurat det der.  Snø passer i grunnen best på julekort, og vinteren går ut på dato allerede rundt nyttårstider.  Snømåking oppfatter vi som lite lystbetont, på tross av trimeffekten og den friske luften. 

Vi var følgelig ikke i helt godt lune ved oppstandelsen i morges, da vi tittet ut mellom gardinene og oppdaget tristessen:  Skikkelig snøkaos, og snøen fortsatte å lave ned!  Bilspinnesirkus på veien utenfor, og fotgjengere som stampet seg vei gjennom løssnøen.  Og dette skulle vi altså ut i?  Slikt bidrar ingenlunde til sinnets munterhet.  Fyttigrisen! 

Vi fikk summet oss, og kom i tanker om at vi i grunnen hadde undervisningsfri i dag.  Diverse klasser er for tiden i utplassering, så det var ingen kunnskapstørste disipler som satt og ventet på at vi skulle manifestere oss i klasserommet.  Så vidt vi kunne se, var det heller ikke satt opp noen møter i dag.  Så vi sendte av gårde en melding til avdelingleder, og bad om å få lov til å ha hjemmekontordag.  Hvilket ble innvilget.  Så det endte godt likevel.  Kan vel ikke si annet.  Vi har skrevet og lagt ut våre kommentarer til diverse disipler udi fagskolen, og klubbmøtereferatet skal vi vel også etterhånden få tastet unna.  Ellers har vi fyrt opp i ovnen, og har det rimelig bra.  Dessuten er det freddan.  Nå skal vi snart ut og måke snø…tralalala… 😀

 

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , , ,

21 comments


 1. Jeg har gått en tur i sola i dag :-) mange kuldegrader og snø på bakken, men med brodder under skolettene går det kjempefint :-)
  Både Bonny og jeg er fornøyd 😀

  Ha en flott fredda med snømåking 😀

 2. Jeg elsker vinteren. Jeg elsker kuldegradene som lager røde roser i kinnene, snøen som knirker under skoene, snøstorm, snøhuler, slalåm, skøyter osv osv osv. Men jeg elsker også våren, sommeren og høsten. Deilig med 4 årstider :-)

 3. Jeg liker “litt” vinter. Det er jo noen som må ta de bildene til julekortene også vet du.:lol: Men her var det iskaldt i dag, og det er ikke videre herlig verken for kameraet eller for finger som blir iskalde. Da er det godt med hjemmekontor,så kan man vente litt med å gå ut. Med sola blir det mildere og du verden så vakkert. Men du har fått nysnø du da, det kan være tungt å få ryddet opp i. Heldigvis har jeg gemalen som liker å kjøre snøfreser når det blir noen centimeter her :) God helg og hold varmen der inne :)

 4. Sitter og ler for meg selv her… :-)
  …men det var da godt at fredagen ble reddet sånn i sin helhet selv om starten var noe mistrøstig :-)

  God helg! 😀

 5. Heldigvis har politiet oppfordret dem som ikke trenger å kjøre å holde seg inne. Det gjør jeg som den lydige “piken” jeg er.
  Og er glad og takknemlig for at jeg handlet på øl (i tilfelle altså) og røyk og litt mat igår.
  Og pc-en funker, så grunn til å klage er det ikke?
  God helg og hils den velsignede :)

  • Så også den der oppfordringen, og vi etterfølger den så mer enn gjerne. Øl og vin har vi, og varmt og fint er det her inne i stuen. Pc og internett funker, så da er det vel ikke så aller verst alligavel!

   God fredag…tralala… :-)

 6. Slettes ikke dumt med en hjemmekontordag i dag Dag Eigil. Jeg hadde fri i dag så jeg tok den tiden jeg trengte med både det ene og andre. Men det er nok noen bulkete biler i dag ja :-)
  Flot skiføre er det sikkert også, men det lar vi andre finne ut av 😉

 7. Tiltredes, uten omsvøp ! Den eneste kulde som oppsøkes i dag er den som befinner seg i kjøleskapets sixpacks av brune, små kamerater. Snø er hvit drit :)

 8. Tror kanskje det har med alder å gjøre? 😉
  For meg iallfall, elska hvite vidder før
  men nå kan det gjerne være snøfritt vinteren gjennom.
  Her er det bare et tynt lag men det er glatt,
  laaang bakke oppover til veien som må strøs
  eller ramles i 😉

  • Kan nok ikke se vekk fra at aldersfaktoren spiller inn. Men i vårt tilfelle har vi nok aldri likt vintersport noe særlig. Vi hører med blant dem som aldri lærte å gå på skøyter, og var glad hvis man vr sjuk og hadde feber og influensa de dagene det var tvungen skidag på skolen. Akk ja… :-)

Leave a Reply