Vi utdatert? Nei, vet De hva!

Vi kan vel neppe hevde at vi er direkte ung lenger. Egentlig er vi vel en velmodnet herremann. Hvorvidt vi fortsatt er pen, eller som en festlig kompis en gang så treffende sa det, ”innenfor rammene av det akseptable”, er nok avhengig av øynene som ser. Men på tross av vår alder, prøver vi i alle fall å følge så noenlunde med, ikke minst hva gjelder moderne medier. Privat så vel som i jobbsammenheng. Men i vår alder er og blir man en digital innvandrer.

Vi blogger. Vi twitrer. Vi facebooker. Vi lager våre PowerPoint-presentasjoner, og følger opp disiplene via ItsLearning. Det kan nok variere, men vi bruker nok en del tid foran pc’en. Det finnes nok mange der ute som bruker mer tid foran nevnte innretning enn hva vi gjør, men for å si det slik: Vi har ingen grunn til å skamme oss. Men likevel sniker det seg fram en følelse av at vi egentlig er i ferd med å falle utenfor, kjøre i den digitale grøfta, bli IT-messig akterutseilt. Er vi i ferd med å bli håpløst umoderne? Er vi i umerkelig glideflukt på vei over i den digitale gyngestolen, komplett med kamferdrops og hmmm….mokkabønner? Vi vet ikke helt, men vi har en viss anelse.

Vi merker det på de der ordene som kommer stadig dukker opp i utkanten av vokabularet, uten at vi forbinder noe levende og aktivt med dem, slik at de blir begreper. De forblir på en måte bare ord. Itunes? Vi og vår hustru – velsigne henne – har fortsatt til gode å laste ned en eneste låt. Spotify? Ja, særlig. Når vi skal høre musikk, setter vi på en cd. Og nå altså i det siste, Wordfeud. Vi har jo forstått at det dreier seg om en slags digital form for Scrabble, som man spiller på Ipad eller Iphone. Eller i alle fall på en smartphone. Nok et ord. Tankevekkende. Og vår mobiltelefon er nærmest av museal karakter.

Nei, dette kan vi ikke akseptere lenger. Smarthone og Ipad, here we come! Vel er vi godt voksen, men vi ønsker ikke å bli utdatert. Vi akter å være en saftig, digital plomme, ikke en inntørket sviske. Vi er da ikke helt umoderne, heller. Håper vi.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , , , , ,

27 comments


 1. 😆 Meget underholdene lesning!

  Når jeg så setter meg litt tilbake og tenker… Jeg må nok være fullstendig akterutseilt når det kommer til denne digitale verdenen.
  Ingen Facebook, Twitter, Ipad, Iphone og annet med I i.
  Wordfeud fant jeg ut hva var for en snau måned siden.
  Og min mobiltelefon har ikke engang kamera! Hjelpemeg, jeg begynner kanskje å gå bakover i tiden! 😆

  Men man har jo PC da, eller laptop, og den har sågar norsk tastatur, ikke verst bare det 😀

 2. Da er nok jeg hypertrendy, med smarttelefon som attpåtil tar skikkelige bilder. ;-)Men dog; ingen facebook, twitter, ipod, itunes, spotify eller ipad her heller…… :-)

 3. Fortvil ikke, du er ikke alene…
  Ingen Facebook, Twitter, Ipad eller Iphone her heller, bare en mobil av museal karakter her også. Og det fungerer sååå bra atte 😀

 4. Ingen wordfeud, twitter eller ipad/pod her heller. Men jeg har facebook og smart telefon. Telefonen er i alle fall smartere enn meg 😛 til tider 😀
  Men føler meg skikkelig akterutseilt i den digitale verden ja. Vet ikke om jeg skal gidde å oppdatere meg heller. Tror jeg skal vente til det blir så enkelt at selv mor kan greie det….. 😉

  God helg!!

  • Hmmm. Vi er altså ikke helt alene hva gjelder å føle seg en smule utdatert fra tid til annen. Man er faktisk talt i rimelig godt selskap. Har nå ellers anskaffet Ipad2 og en smartphone. Ipaden er i bruk, smarthphonen kommer vel kjapt etter… :-)

 5. dag-E..

  som jeg har sagt et sted for noen
  dager siden – 85% av norske FB-brukere er under 45 år…….

 6. Jeg syns faktisk synd på de eldste eldre – ikke di pedagog medregnet – men de allerste eldre som snart ikke kan få betalt en regning uten at de har en forvirrende innretning som heter pc… slik har det nu engang blitt og vi går inn i et totalt digitalt og teknisk papirløst samfunn inntil den dagen kommer da en helvettesbedritenfaensdiger solstorm knocker ut alt som heter teknologi her på jorden – akk, ja – det kommer en tid da vi vil slå hverandre i huet med klubber, men det er kanskje verre enn å stikke hverandre med kniv og vifte med hijaben….

 7. avatar sj

  Utgått nope! Det henger og det vekser i ny og ne. 😉 Men utgått på dato,nei! Men gammel, ja!! :)

 8. Vi er visst akterutseilt både den ene og den andre her i huset. Twitter, Ipad eller Iphone har heller ikke vi. Da jeg skulle ha ny telefon fikk jeg SÅ mange råd, men ingen kunne love meg at vidunderet virket i regnvær, ute på sjøen i storm eller i snøstorm og kulde. Noen av de nye telefonene tålte visst heller ikke så mye varme? Jeg måtte aldri beskytte den over lenger tid i plast, og jeg som ofte går ut i sånt uvær, fy og fysj sa de da. Skulle jeg sikre meg, da burde jeg ha håndholdt gps med “slepsstropp”. For å gå en time i skogen hjemme?????Til slutt ble den en helt enkel gammeldags arbeidstelefon, og den fungere om jeg slipper den ned også. Jo da, de nye dupedittene er sikkert morsomme de, men skal jeg ha en sånn, må jeg nok bare bruke den til pent. God helg :)

  • De tåler nok ikke så spesielt mye, de der nymotens dippeduttvidunderne. Knuser lett gjør de også. De er vel helst egnet til innendørs og urbant bruk. Ute i vind og vær er det kanskje andre ting som teller. Alt til sitt bruk, kanskje? Fortsatt god mandag.. :-)

 9. Jøss, finnes det MOKKAbønner også 😀 >? Trodde meste det mokkaMENN som var i fokus nå for tiden?

  Så blir det store spørsmål: Kjøper dere iPad med telefon/SKYPE, eller en nymotens SMART-telefon med nettleser for Internett?

  Hva dere enn gjør: – Husk å skru av funksjonen ‘dataroaming’ dersom dere tar den med til fremmede kyster! (Da slipper du kanskje å komme hjem til en regning på 20-25000 etter endt ferie )

  • Takk for fin kommentar og gode tips. Vi har kjøpt en Ipad2 med mulighet for bruk av mobilt bredbånd. I tillegg har man kjøpt en HTC Aspire. Android-telefon. Så får vi se. Mobil- og databruk i utlandet må man jo alltid passe seg for, da.. :-)

   • Ja, det er dataoverføringer/oppdateringer etc i utlandet som koster og derfor er ‘dataroaming’ fra produsentenss hånd oppført ‘ON’ som default.

    Her hjemme er det jo overkommelig, men huff og huff om man glemmer å slå den av før ferien i utlandet!

 10. Det er uansett pedagogisk greit å lære seg rett skrivemåte for nyvinningene. Det skrives iPhone, iPad og iPod.

Leave a Reply