Speilet lyver såvisst ikke

Ved oppstandelsens time så vi oss i speilet.  Nei, skjønnhetssøvnen virket visst ikke denne gangen helller. Hekkan og!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , ,

27 comments


 1. D-E….

  du kjenner da vel til konveks og konkav og andre brytninger….

  har du aldri vært i et tivoli med speilhus ?

  selvfølgelig kan speil lyve !! :)

 2. Men det var så avgjort et hederlig forsøk?

 3. Keep on startving 😉

 4. Næmmen hoffsan, gjorde den ikke det Dag Eigil?
  Akk ja, da er vi to som har kommet til den samme konklusjonen. Det er ikke mye som sier en oppegående våken kvinne når jeg ser meg selv i speilet når jeg står opp. En gråhvit hudfarge, hår med en ettervekst som nærmest skriker imot meg og øyne som er små som to gliper. Ja, ja, en brutal virkelighet er det! :lol

  Ha en fin helg og hils til din velsignede frue :)

  • Grøss og gru! Morgenstunden er sannelig ikke alltid like god, selv ikke for de skjønneste blant oss. En gang sa vi for øvrig til vår hustru i oppstandelsens time: “Ska sei du e sengvakker!”… :-)

   • 😆 Jeg kan bare tenke meg din velsignede hustrus ansiktsuttrykk når du sa det :)

    Men, men, vi er som vi er, og vi blir ikke yngre, noen av oss, så vi får gjøre det beste ut av det og være lykkelig for at vi (de fleste av oss) tross alt har det bra her i dette lille landet vårt. Jeg er iallefall glad for at jeg er så gammel som jeg er, jeg ville ikke ha vært 20 igjen, det tror jeg hadde blitt slitsomt i denne utseendefikseringstiden vi lever i.

 5. Hei Eigil,

  Det er noe du må merke deg: Når man passerer et visst trinn på aldersstigen, så må du skifte leverandør av slike speil. Hvis du ringer Arnardo så får du sikkert et tips om hvor du best kan skaffe deg speil med et tilfredsstillende speilbilde 😀
  Fordelen er jo da at du får det akkurat som du vil!

 6. Du får lime opp et ungdomsbilde av deg på speilet, så blir det trivelig å smile til seg selv på morgenen. Men det spørs vel hva fruen synes om hun myser mot speilet og ser noe helt annet enn seg selv?
  Et annet forslag er å ta vekk speilet, og være trygg at du er helt ok uansett :) God helg, både med eller uten flere titt i speilet.

  1

  • Kunne jo sikkert vært fristende med et stort ungdomsbilde på speilet en gang i blant. Men det nytter som kjent ikke å lure seg selv, i alle fall ikke i lengden. Vår hustru – velsigne henne – er selvsagt skjønnere nå enn noensinne, og hun trenger sitt speil. :-)

 7. Jeg har gitt opp, skjønnhetssøvn virker ikke på meg heller :-)
  Min løsning er å se i speilen uten briller, om jeg går nærme nok ser jeg bare noe dosete greier 😆 Litt sånn som jeg føler det er på innsiden av hodet før første kaffekoppen 😉

  • Morgenstund har ingenlunde gull i munn. Enhver som ikke er født i går, har jo forlengst skjønt at det dreier seg om ull. Om morgenen skal man ha ro, og god tid, og ikke minst kaffe. Mye kaffe… :-)

   1

 8. Det er du som er for hard mot deg selv,-slutt med det,vær snill! 😉

  • Det er klart at årene går, og at ungdommens duggfriskhet forlengst har fordampet. Men litt fandenivoldsk må man ha lov til være fortsatt. Så får man se stort på det der speilbildet, og heller gjøre det best ut av det… :-)

 9. :)
  Du får sagt det , Dag Eigil. En får heller trekke en lue av fornektelse ned over øynene. Det er letter da. 😉

  • Den der fornektelesrlua kan nok være nyttig å ta i bruk av og til, ingen tvil om det. Men ellers er det vel bare til å smøre seg med en dose fandenivoldshet, og ta ting som de kommer. Så også med utseendet og alderen. Man får gjøre mest mulig ut av det man har. :-)

 10. En er som en er. Jeg er enig med deg om at en får gjøre det meste av det man har. 😀

  En god kveld ønskes deg og din velsignede.

Leave a Reply