ABB etc? Skeptisk!

Jada, det er sikkert oss det er noe galt med. Ikke utenkelig at det har noe med alderen å gjøre, dette at vi er så skeptisk. Men faktum er at vi i stadig mindre grad fester lit til i alle fall en hel del av det som til enhver tid presenteres som offisielle sannheter. Det virker rett og slett for drøyt, og framstår som de reneste fornærmelser mot både fornuft og sunt folkevett. Men slik er det, så lenge våre myndigheter kan slå i bordet og vise til ekspertargumenter og tykke svadarapporter, har ikke vi formodentlig tenkende hverdagsmennesker så stor gjennomslagskraft, selv om ekspertargumentene klinger utrolig hult. På den annen side er det som kjent tomme tønner som romler mest.

 Elkraftmafiaens begrunnelser for å opprettholde høye strømpriser uansett nedbørsmengder og tilsig til kraftmagasinene, for eksempel. Riktignok må de vedgå at fyllingsgraden i magasinene nå faktisk nærmer seg 70-80 %, men det er ennå ikke 100 %. Dette på tross av at vi her i landet har lagt bak oss det våteste og mest nedbørsrike året som noensinne er registrert, med stedvis ekstreme nedbørsmengder, og at pøsregnet fortsetter også i det nye året. Mye av regnet faller rett og slett på feil steder, blir man fortalt. Ja, helt klart. Virker veldig sannsynlig. Rent ut overbevisende. Jada. At det bevisst produseres kraft for salg til utlandet for å holde kraftprisene oppe, snakkes det mindre om. Man opererer jo på et internasjonalt energimarked, må vite.

Vi og vår hustru – velsigne henne – er ellers så dumme og lite miljøbevisste at vi kjører rundt i en etter måten nyinnkjøpt dieselbil. Ja, det er fæle greier. For det er jo ikke måte på hvor mye disse miljøsvina av noen biler forurenser, ikke minst i byene. Man får jo nærmest akutt astma-anfall bare ved tanken. Det er altså avgjort dumt å kjøre dieselbil i våre dager, og miljøsynderne skal sannelig får punge ut. Men faktum er at det ikke er så mange månedene siden kjøp og bruk av dieselbil ifølge våre myndigheter var både smart og miljøvennlig, og absolutt å foretrekke framfor biler med bensinmotor. Men plutselig dukker det opp noen eksperter som altså hevder at bruk av dieselbiler er forkastelig. Er det virkelig noen der ute som fester lit til dette, eller innser selv de mest naive at dette er et rent fiskalt grep for å få flere avgiftskroner inn i statskassen? Vi konstaterer ellers at dieselprisen har økt mistenkelig i det siste, noe som forklares med argumenter av typen ”en mann feis i Kina”.

Og til slutt selve rosinen i pølsen, ABB og hans påståtte utilregnelighet. Her har altså to såkalte eksperter i en særdeles solid rapport konkludert med at ABB lider at paranoid schizofreni, og altså er å regne som psykotisk og utilregnelig. Han skal i alle fall ha vært utilregnelig under utførelsen av terrorhandlingene. Så dårlig er altså ABB’s mentale funksjonsnivå at han knapt skal være i stand til å kle seg, knytte sine egne sko, eller spise. En skikkelig schizo-grønnsak som knapt er i stand til finne ræva si i dagslys en gang, selv om han leter med begge hender. Hva med den årelange planleggingen på detaljnivå, med anskaffelse av sprengstoffråvarer og våpen, uten at dette har blitt avslørt av verken militær eller sivil etterretning? Er det så å forstå at dette er en illusjon? Kan en schizofren pasient med framskreden grad av mental og personlighetsmessig oppløsning i det hele være i stand til å gjennomføre noe slikt, eller til å forfatte og utsende det såkalte Manifestet? Beklager, kjære myndigheter, tror ikke det. Skeptisk! Hvor stokk dumme tror våre myndigheter egentlig at folk er? Vi tror ingenlunde at ABB er utilregnelig. En mann med forskrudde meninger ja, men høyst tilregnelig. Han bør straffes i henhold til det. Og det skal svært mye til for å overbevise oss om det motsatte. Vi tror at det hele er et bestillingsverk fra myndighetenes side.  Og så kan man jo undre seg over hva myndighetene ønsker å oppnå med å stemple Norges verste terrorist i fredstid som sinnssyk. Skeptisk, ja!

2
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , ,

13 comments


 1. Jeg mener ekspertenes konklusjon er en skikkelig brøler. De har ikke blandet snørr og barter i denne saken. Vi snakker snørr og danglebær. I følge norsk psykiatri er store deler av den afganistanske befolkningen, nærmere bestemt Taliban paranoid schizofrene.

 2. Meget skeptisk jeg også :-)

  el-kraft er vi avhengig av alle sammen, vi kan ikke velge det bort i dagens samfunn, da må vi samtidig melde oss ut av det, samfunnet altså :-)

  Dieselbiler kan vi velge å ikke kjøpe, men så var det det med at myndighetene først sa at det var miljøvennlig å kjøre dieselbiler, så når mange nok hadde kjøpt dem, da fant dem på en ny avgift ettersom dem plutselig kom på en rapport som vist nok hadde vært kjent noen år, men som ingen brydde seg med før det var behov for den :-)

  Han derre abb er ikke mer utilregnelig enn de to som utredet han! Like beregnende alle tre, men med forskjellig utfall.

  Synd for norsk rettsstat og vår rettssikkerhet hvis han ikke blir dømt som den terroristen han er.

  1

Leave a Reply