Jul og slikt

Det er juleferie, i alle fall for overtegnede herremanns vedkommende.  Hvilket selvsagt føles særdeles velfortjent, i år som årene før. Etter uker med rettearbeid, rutiner og værmessig tristesse blir det gjerne slik.  På den annen side preger rettearbeidet fortsatt dagene, selv i ferien.  Det skurrer, men er dessverre helt vanlig, og et nødvendig tiltak for å få unna jobben.  Men det går greit, vi er vant med det.  I tastende stund og på sittende rau befinner vi oss hos moderen her ute på øya.  Selve hovedjulefeiringen, krampejulen, er over, og det føles i grunnen helt greit. Romjulsdagene er en fin og rolig periode, og vi kan glede oss over å ha fri mens andre må på jobb.  Kalenderen har ikke vært direkte raus når det gjelder jule- og nyttårsfridager denne gangen.

Jobbmessig har dette skoleåret hittil vært positivt.  For det første har vi for tiden et delvikariat som skolebibliotekar, noe som reduserer antall klasseromstimer og følgelig rettebunker betraktelig.  Dessuten gjør dette at arbeidshverdagen blir mer variert, og variasjon er jo som kjent positivt.

Vi konstaterer også at vi i år har vært en av fylkeskommunens trofaste tjenere udi det pedagogiske i samfulle 25 år, hvilket i grunnen ikke er noen liten bragd.  Men vi har jo fra tid til annen lurt på om dette skyldes tiltaksløshet, fantasiløshet eller komplett mangel på initiativ, eller om det egentlig er et bevis på at vi er en skikkelig stayertype.  Vi foretrekker å tro det siste, men sikker kan vi jo aldri være.  Imidlertid ble vi, sammen med et par andre av skolens stayere, ved juleavslutningen behørig hedret med rektors varmende tale og bevingede ord, samt overrekkelse av vår velfortjente erkjentlighetsgave i form av blomster, konfekt og gavesjekk på kr. 8000,-.  Hyggelig, selvfølgelig.  Og samtidig ganske så tankevekkende.  Fortsatt god romjul.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , ,

11 comments


 1. Synes det var velfortjent med konfekt, blomster og gavesjekk etter så mange år i skolens tjeneste :) Jeg tror heller du er en stayer jeg Dag Eigil, og det skal du bare være stolt av. Man vet hva man har, men ikke hva man får..Er det ikke så det heter? :)

  Og selvsagt: Gratulerer med 25-års jubileum Dag-Eigil :)

  Ha en fortsatt fin romjul :)

 2. Meget velfortjent, gratulerer Dag Eigil !

  PS: Men var det egentlig lurt å røpe den der påskjønnelsen (stikkord: mr. Taxman) 😛

 3. Gratulerer så masse. Vi har feiret et par sånne på jobben min også, og det er skikkelig gode og dyktige kollegaer, som jeg ikke ville vært foruten 😉 Tenker du er en sånn en du også.
  Ønsker deg og dine en fortsatt god jul!!! 😀

 4. Gratulerer med jubileet! Selvfølgelig er det fortjent, og selvfølgelig skyldes det at du er en stayer! 😀

  Litt rettearbeid i ferien får du bare tåle noen år til… 😉

 5. Gratulerer med velfortjent påskjønnelse for lang og tro tjeneste, du er nok en skikkelig stayer, tenker jeg :-)
  Og når du nå attpåtil har fått en mer variert jobb, blir det vel lettere å holde ut i 25 år til? 😉

 6. Så flott, gratulerer. Godt det finnes sånne som deg. En herremann som gjør jobben sin i år etter år. Sikkert fint med litt bibliotekarbeid for variasjonenes skyld. Fortsatt god romjul :)

 7. Heder og ære er alltid trivelig. Den høykarbosjokoladen må du nok dele med meg. :-)

 8. avatar torillus54

  Gratulerer med velfortjent stayerpåskjønnelse! Nyt fortsatt romjulen og fryd deg over nyttårsfeiringen, for snart begynner et godt nytt stayerår!

 9. Stayer ia and stayer stays :-)

Leave a Reply