Sideflesk? Takk, vi har.

Det er kanskje ikke alle som tenker over det, men selv tjukkaser trenger mat. Ikke minst vi lavkarbo-tjukkaser. Men he forleden, da vi og vår hustru – velsigne henne – besøkte en av byens velrenommerete og velassorterte dagligvarebutikker på leting etter utsøkte og velsmakende lavkarbofødevarer av den sorten som nærmest vil få smaksløkene til å danse jenka av pur glede, kom vi over noe spesielt: Pakker med lettsaltet sideflesk! Vi funderte jo litt på hvorvidt dette var noe for oss, men slo det fra oss. Vi kom i tanker om at vi i grunnen har sideflesk nok som det er, endatil lettsaltet. Svoren vår er kanskje ikke så sprø ennå, men vi føler i grunnen ikke at det har noen hast, heller. Vi får unektelig assosiasjoner i retning av det humanoide når vi hører om sideflesk. Men forhåpentligvis er det ikke tale om en menneskerett. Ha en ellers fortsatt appetittelig og velsmurt førjulstid.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , , , ,

5 comments


 1. avatar KingKong

  Hehe, nikker gjenkjennelig her. Mange artige assosiasjoner man kan få i dagligvarebutikken. Mitt lettere barnslige sinn trengte god tid til å venne seg til “kølle” da jeg bodde i Danmark. Oksekølle ér jo ikke det man tror det er, men tankene går uvilkårlig.

 2. D-E

  lettsaltet sideflesk er godt
  skjæres i skiver som vendes i mel/egg/strøbrød – serveres med kålstuing og mandelpotet … f eks
  jeg bruker ikke svoren til annet enn å gi smak

  enda godt at du ikke har sprø svor :)

 3. Flesk og duppe er noe jeg har fattet bekjentskap med her i de Aust-Agderske skoger, og det er så godt at bare jeg tenker på det løper munnen full av vann! 😀

  Men man kan få utrolig mange artige opplevelser ved å lese på de ulike matslagene..sideflesk er blant dem! 😀

  Ha en fin bittebittelillejulaften :)

 4. Sideflesk er greit for meg, jeg har større problemer med bukflesk og buklist :JD Men er jo glad for at mitt eget sideflesk ikke har sprø svor 😆
  Ha en fortsatt flott advent :JD

 5. Hmmm… sprøstekte bilringer 8JO Nei, det høres helt feil ut, det også…

Leave a Reply