Vomma er blitt mindre, og har dessuten endret karakter.

Overtegnede velmodnede og fetladne herremann fortsetter ufortrødent med lavkarbo-opplegget.  Ja, det er merkelig, men av og til må selv vi tjukkaser gjøre det som er nødvendig.  Og da nytter det ikke bare å ta skjeen i en annen hånd, det er snarere et spørsmål om hva vi skal spise med den skjeen.  Så vi holder ut.  På den annen side lider vi ingen nød, for å se det sånn.  Det er ingen fare for at vi skal lide sultedøden, og vi vakler heller ikke rundt i tilnærmelsesvis apatisk tilstand, slapp og konstant sulten.  Vi spiser våre speilegg og vår bacon til søndagsfrokosten, og vi er ingenlunde fremmed for verken pepperbiff, rekecabaret med god remulade dertil eller avkokt kveite.  Selvsagt helt uten poteter, ris, pasta eller vanlig brød.  Vår hustru – velsigne henne – svinser fornøyd omkring, og ved stekeovnens hjelp tryller hun fram det lekreste lavkabobrød og herlige lavkarbo-kryddermuffins søtet med sunt og ekspertanbefalt sukrin. 

Hustruen trykker sin fetladne lavkarbo-husbond kjærlig på vomma. Tilfeldig valgt illustrasjonsfoto.

Og det hjelper, også rent visuelt.  Lår og rau er blitt noe mindre dominerende, og våre markerte og symmetriske ansiktrekk begynner atter en gang så smått å tre fram fra dobbelthaker, hengekjaker og tyrenakke.  Til og med vomma  begynner så smått å bli mindre.  Den er fortsatt utpreget til stede, men altså noe redusert.  Dessuten er det noe med teksturen, den bastante fastheten.  Før var den nesten hard å kjenne på, og vi tør nesten ikke tenke på hvilke umåtelige mengder fett de stakkars tarmene der inne kjempet om plassen med.  Nå er den mye mykere, hvilket jo for vårt vedkommende er en  behagelig observasjon.  Vår hustru – velsigne henne – sier endatil at den er blitt mindre.  Ja, vomma altså. :-)

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , , , , ,

12 comments


 1. Åh, nå trodde jeg et øyeblikk at det var den som var blitt mindre. Men så var det ikke den men den. 😆
  Lykke til videre.

 2. Hei Dag Egil :)

  Håpar du kan hjelpe meg……
  Eg berre lure på korleis ein tillater kommentarar? Det står “comment off” og skjønner ikkje korleis eg skal få “leave a comment”?

 3. Men så standhaftig og flink du er med denne lavkarboen. Du kan være stolt av deg selv. Lykke til med fortsettelsen mot vaskebrett :)

 4. jeg er kjempeimponert! :)

 5. avatar emte

  Lukke til med nedgang, du er rett flink.
  tvi tvi òg med rettebunkar,misunner deg ikkje med det :)

  Marieklem

 6. Kudos til deg Dag Eigil du er standhaftig og det viser resultater. Kjempeflink synes jeg du er :) Lykke til videre :)

  Ha en fortsatt fin adventstid, selv om det innebærer mange rettebunker :)

 7. Ha-ha… fantastisk (be)skrevet! En herlighet å entre din blogg, Dag Eigil :)

 8. Så bra da at vomma minker, flinke er dere.. :)
  Lykke til med Lavkarboen..
  Men det er vel lov å skeie ut litt i jula. ?
  En god Adventstid til dere..
  :)

 9. Snart kan du se lillemann når du lenser sjarken også 😀

Leave a Reply