Piip, kvink, voff…

Vi kastet glans over Oljebyens handlegater i julegaveøyemed her forleden, slik man gjerne gjør på denne tiden av året.  Utenfor en av butikkene kunne vi ikke unngå å høre den lett fortvilte griningen fra denne firbente tassen.  Den søkte stadig kontakt med forbipasserende der den stor bundet utenfor butikken, og syntes nok på hunders vis at det drøyde vel lenge før eieren innfant seg.  Da vi gikk bort til den, så vi at den var utstyrt med en sele med håndtak på ryggen.  Kanskje det er en førerhund?  La oss i så fall håpe at den blinde eller svaksynte eieren fikk gjort unna juleinnkjøpene og fant veien ut av butikken til slutt.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , ,

26 comments


 1. Awwwww, dakar vofsen som må vente på eieren. Jeg tenkte også på at det kunne være en førerhund, men jeg vet at slike seler også brukes uten at det er førerhunder. Og dersom det var en førerhund var det litt rart at vedkommende som eide den ikke tok den med seg i butikken..det er jo som sagt en førerhund og de er det lov å ta med inn på butikker.

  Jeg har også sett en del slike vofser som står der i lange tider og venter på eierne sine, synes de er ganske så tålmodige jeg da.

  Ha en fortsatt fin adventshelg :)

 2. hei …

  jeg snakker alltid til slike – som har stått lenger enn 23 sekunder alene -dette iht Cecilia – da de begynner å føle savn…….

  og jeg gjentar – husk refleks på alle dine firbeinte venner….

  • 23 sekunder? Vel, uansett er nok tidsoppfatningen forskjellig fra oss tobentes måte å oppfatte tiden på. Selv om tålmodigheten nok kan være så som så for oss også. Ikke minst i den søte førjulstid. :-)

 3. Synd at ikke eieren hadde med seg førerhunden inn i butikken. Den skal takle det, men det kan jo være grunner til det.
  Hunden takler det uansett bra. Ingen problem for en slik hund å vente en stund.

 4. avatar Solgeig59

  Så kjedelig å vente sånn! Den har nok lært at når den ser bedrøvet ut så vanker det oppmerksomhet. Og så slipper eieren å famle seg fram for å finne den, han bare går etter den kjente klynkelyden.

 5. He he. Ser jeg blir referert her ( http://cecilia.bloghog.no/2011/12/10/savn-ad-hoc/ ). Det er morsomt.

  Jeg er jo av den mening at forbudet mot å binde bikkjene sine utenfor burde vært håndhevet strengere. Ignorante bikkje-eiere som hensetter de siklende krekene sine etter eget forgodtbefinnende burde vært fradømt retten til å holde dyr. Egentlig burde alle bikkjer som ikke klarer å holde munn vært forbudt ved lov i indre bykjerne. Hva skal man ha bikkjer i bygårder for? Er det til bikkjenes beste å leve et liv innestengt i mørke rom og sove i mugne ulltepper, og attpåtil etterlates bundet og separert fra sin herre og mester utenfor et kjøpesenter, uten evne til å fatte at separasjonen ikke er permanent og at livet som bundet til en stolpe er midlertidig?
  Og så står det stakkars kreket der og bjeffer slik at hele lokalmiljøet blir plaget.
  Det er ikke hunden som fortjener en bedøvelsespil i nakken, det er hunde-eieren. Det burde vært klinikker for slike folk hvor de kunne lære seg det mest grunnleggende om hva som plager andre, både mennesker og dyr. :)

  2

  • Hmmm. Tror nok at det finnes ganske mange by-hunder som har et godt liv sammen med gode og snille eiere, som tar hensyn til dyrets naturlige instinkter og knapt nok vet det beste de kan gjøre for sin firbente venn. Ja, venn. En myk og pelskledd venn som godtar en uansett hvordan man føler seg eller hva man har gjort. :-)

   1

  • Nå er det jo sånn at hele vitsen er (for oss som er skikkelig hunde interessert) at hundene skal være rolige innendørs, og at det derfor ikke skal spille noen stor rolle om hunden bor i leilighet eller i villa.

   Aktivitet og mosjon bør skje utendørs… på egnede steder. På steder hvor en kan trene hunden og hvor hunden kan få mosjon. Og det bør skje jevnlig, nettopp for å få en hund som kan være rolig og grei innendørs.

   Det er verre å få bort lyden. Noen raser er jo skapt for nettopp å lage lyd, så en kan kanskje begrense men kan bli vanskelig å fjerne helt 😉

   Man kan være dedikert hundeeier fordi om en bor i bykjernen, og hundene kan ha det like bra om de bor i bykjernen som på landet. Spørsmålet er om de har en eier som bryr seg med behovene deres og som gjør noe for at hunden skal få disse dekket.

   Og hva naboene tror de vet om naboens hundehold, stemmer ikke alltid med virkeligheten. Det har jeg selv erfart…

   Når kommer til det å binde hunden utenfor innganger til butikker/kjøpesenter så er det en uting og…forbudt.
   Og svært dårlig gjort ovenfor hunden.

   • Selvfølgelig er det hundens beste man har i tankene, men også den faren enkelte hunder kan representere for små barn og ikke minst det sjenerende bråket fra hunder som bjeffer utenfor butikken flere timer hver eneste dag.
    At det eksisterer et forbud mot å binde dyr utenfor butikker, synes ikke å spille noen rolle for hunde-eierne. Noe mere egosistisk og korttenkt oppførsel enn det jeg har sett fra hunde-eiere skal man lete lenge etter.
    Flere byer i utlandet har innført forbud mot hunder i indre bykjerne, med unntak av førerhunder. Det burde det absolutt være i Oslo også. Til tross for alle oppfordinger om å plukke opp dritten etter hundene sine, skjer det stadig at vi tråkker i hundedritt når vi går utenfor stiene i parkene, og det stinker fra hvert eneste tre. Hva det koster samfunnet i tapt produktivitet når bjeffende hunder ødelegger konsentrasjonen for samtlige kontorer i nærheten opptil en time hver dag, kan vi bare tenke oss. Med hvilken rett lar hunde-eierne sine egne behov komme foran hundrevis av andres? Lyden av en bjeffende hund er ikke noe vi kan velge bort å høre. Vår selektive hørsel er ikke beregnet på å velge bort slike signaler.
    At det finnes fornuftige hunde-eiere er jeg ikke i tvil om, men sålenge det finnes noen som ikke har antydning til forstand om hvilke plager de påfører sine medmennesker, er det eneste som hjelper et generelt forbud mot dyrehold i bykjernen.
    Amen! :)

    • Jeg ser irritasjonen over dritt i gatene. Jeg irriterer meg selv også. Og som vanlig er det de samme folka som lar være å plukke opp etter hunden sin, gang etter gang. Det er muligens de samme som velger å binde sine (bjeffende) hunder utenfor diverse butikker?
     Likevel, et forbud vil være for drastisk. Det er endel hunder som er like mye hjelpehund/terapihund og like viktig, som en førerhund, for eieren sin. En eier som kanskje plukker opp dritten og ikke etterlater bikkja bundet og alene.

     Men bot, det synes jeg kunne blitt gitt langt oftere! En skikkelig bot som svir. For da binder de nok ikke bikkja utenfor en butikk en gang til. Det samme med de som ikke plukker opp etter seg. Gi dem en kraftig bot 😉
     For da slipper vi som faktisk plukker opp etter hunden…å få sure miner mot oss, når vi er ute på tur hehe…

     • Jeg er forsåvidt enig i å bøtelegge, men det krever helt andre resurser enn å lage et generelt forbud.
      Riset bak speilet er kanskje det beste alternativet, for da er det opp til hunde-eierne selv. Og riset bak speilet kan være at dersom det ikke på frivillig basis skjer en drastisk forbedring i løpet av seks måneder, så blir det et generelt forbud. Da vil kanskje også de “lovlydige” hunde-eierne sørge for “internjustisen” og slå hardt ned dersom de oppdager andre hunde-eiere som slurver. Sånn som det er i dag kan det uansett ikke fortsette. Vi har allerede hatt et eksempel på at en mann ble så irritert at han gikk resolutt ned og slapp bikkja løs så den sprang inn i butikken etter eieren, og han proklamerte høyrøstet at dette kom han til å fortsette med til gneldrehelvetet tok slutt.
      Noe så enkelt som et oppslag utenfor butikken med utdrag av politivedtektene hadde kanskje vært på sin plass?
      Men hunde-eiere med gneldrebikkjer risikerer utkastelse dersom bikkja forstyrrer naboene når de blir etterlatt hjemme.

      Nei, et forbud er nok det beste.

 6. Og ikke minst at han/hun fant veien tilbake til bikkja si? Jeg skjønner ikke helt den der? Hvis man ser dårlig, får man en førerhund. Men får man førerhund om man tross alt ser godt nok til å begi seg inn i en forretning eller shoppingseneter uten sin firbente venn?

 7. @ Breiflabben: Stakkars mann. Blind i 30 år, må ha vært tøft for ham. :-(

 8. Dette ser helst ut til å være en vanlig refleksbånd sele Dag Eigil, men jeg kan jo ta feil.
  Jeg går aldri bort til hunder som står bundet slik. Noen hunder kan føle seg “fanget” der de står bundet og i bånd, og har allerede av den grunn en usikkerhet. Da vil jeg ikke legge mer til, ved å komme helt bort til den. Jeg er jo en fremmed.

  Men de skal ikke stå bundet slik i utgangspunktet.

  Hadde det vært en førerhund, så hadde den nok fått være med inn :)

 9. @cecilia: Vi andre hundeeiere skal da ikke være politi?
  Å slippe løs hunder som en ikke kjenner, hunder står bundet, er en risiko for omgivelsene. Hunden kan like gjerne gå ut i veien og forårsake kaos blant biler osv. Ikke den beste løsningen.
  Men et oppslag med hundelov og andre regler er jeg helt for. Og at andre kan si det til dem som er i ferd med å binde hunden at… det ikke er lov, det må gå an.
  Evt forbud kan bare gjelde fremover, med andre ord så vil de hundene som alt bor i byene, fortsatt være der. I Norge har det vært en god økning i antall hunder de siste år. Det har vel knapt vært så mange hunder, som det vi har nå. Så det er en stor gruppe vi snakker om, og det skal godt gjøres å forby dem å ha hunder der de nå bor…også om det er i byen :)

  • Nei. Dere skal ikke være politi.
   “Da vil kanskje også de “lovlydige” hunde-eierne sørge for “internjustisen” .
   Det har skjedd før at man har passet litt på hverandre for å unngå generelle forføyninger. Fotballsupportere er et lite eksempel.

   Det er nettopp det økende antallet som har fått andre byer til å innføre forbud, så det siste argumentet ditt forstår jeg ikke helt :)

Leave a Reply