Lavkarbomannen har vært usosial, men merker en viss lettelse

Ja, vi vet det.  Vi kan tidvis framstå som noe usosial, også sånn blogwise.  Det er samme suppa hvert år, og 2011 er intet unntak.  Jadda, retting og forberedelse av karaktergrunnlaget for første termin.  En tsunami av rettebunker velter inn over en moden filolog i sin beste mannlige overgangsalder, og det er ikke lystbetont.  Vi har rettet unna en del allerede, men rundt 200 besvarelser venter ennå på tur, og det kommer stadig flere bunker inn.  Vi må nok innse at rettebunkene kommer til å sette sitt preg på juleferien også denne gangen.  Men vi er vant til det. Vi har gjort det før, for å si det sånn.  Vi mener forresten en gang å ha hørt en eller annen pedagogekspert-gnom si at retting og vurdering faktisk er lærernes profesjon.  Vi vet ikke om vi er helt enig i det.  Vi føler i alle fall ikke at det i synderlig grad bidrar til å øke arbeidsgleden.  Men vi er på vei tilbake.  Ja, vi er tilbake!

Men man skal ikke bare fortelle om det negative og det kjedelige.  Det finnes lyspunkter, det skjer ting.  Grunnet en permisjon har vi nemlig dette skoleåret gleden av å vikariere som skolebiblioktekar i en del av vår stilling.  Med reduksjon av undervisning og rettebyrde som resultat.  Måtte det bare vare.  Og hva mer er, etter at vi begynte med lavkarbo, har vi faktisk talt tatt av ca. 8 kilo. Dette er i seg selv gledelig, og viser at opplegget virker.  På den annen side er det mye å ta av, og vi må nok ha et tidsperspektiv på minst et år på denne prosessen.  Så er det å håpe at vi med tid og stunder blir lettere å omgås, både på den ene og den andre måten. 

Men hva har så vår biblioteksressurs med lavkarbo og vektreduksjon å gjøre?  Det er faktisk en hel del.  For det første innbefatter biblioteksarbeidet ikke så rent lite bøy og tøy.  Man skal finne fram eller sette på plass bøker, dvd’er og annet i lave hyller, og for en herre med vårt volum kan dette faktisk ta på.  Men nå går det mye lettere, tilliks med å knytte skoene eller plukke opp ting fra gulvet.  Et helt klart framskritt. 

For det andre merker vi stor forskjell når vi skal inn og sette oss ved arbeidspulten. Dette var for inntil relativt kort tid siden en stadig utfordring, siden det innebærer å passere denne passasjen mellom disken og tidsskriftshylla. En normalt dimensjonert person vil her passere uten problemer uansett kroppsstilling, men for oss var det rett og slett for trangt. Så vi måtte presse oss igjennom sidelengs, med stort ubehag og kraftig friksjon.  Og som oftest rev vi med oss noen tidsskrifter.  Og det blir gjerne mange slike passeringer i løpet av dagen, til kollegers og elevers glede og fornøyelse. 

Men nå, etter noen ukers lavkarbo, passerer vi lekende lett og bortimot friskjonsfritt gjennom denne åpningen, og er glad for det.  Vomma er fortsatt hjerteløst til stede, og det er langt fram.  Det er så vidt man kan se skoa der nede. Men en lettelse er unektelig i ferd med å skje, og vi gleder oss selvsagt over dette.  Hvordan vi skal takle julens og dens matgleder?  Med fortsatt lavkarbo, selvfølgelig.  Og moderate matmengder.  Kanskje også noen turer.  Det går unektelig mot lettere tider.  Fortsatt god advent. 😀

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Lavkarbo , , , , , ,

6 comments


 1. Høres flott ut å kombinere arbeid i bibiliotek med undervising. For meg virker det som en perfekt jobbkombinasjon. :)

  Jeg er nok blant lavkarboskeptikerne, eller rettere sagt: jeg er ikke mot lavkarbo, for de fleste får jo for mange hurtige karbohydrater, men jeg stiller meg skeptisk til at man skal få noen helsegevinst ved å spise masse smør, bacon og annet mettet fett.
  Og jeg har vanskeligheter med å forstå at gulrøtter og kålrot er usunt fordi det vokser under jorda, eller at alle kornprodukter, grovt brød, er usunt.

  Men du er kanskje på en mer moderat lavkarbodiett?

  Og den virker jo på deg. Det er det viktigste.

  Ønsker deg lykke til i fortsettelsen, og en riktig god semesterinnspurt og adventstid! :)

 2. Ska sei :-)
  Kanskje jeg må begynne å tenke lavkarbo jeg og? Men jeg ser nå mere til skotuppene mine fremdeles da, ja det skimtes noe mellom dem og 😉

  Lavkarbo bør jo la seg kombinere med julemat, bare å holde seg borte fra dessert og kaker det. Lykke til :-)

 3. Gratulerer med redusert gravitasjon Dag Eigil :) Nå må du bare passe på så det ikke går for lang og kråka kommer og tar deg 😆

  PS: de der rettebunkene høres fæle ut. Jeg tror ikke jeg hadde fikset presset og bare tatt frem terningen 😛

 4. Så flott at lavkarbomaten virker, og at du har tatt av hele 8 kilo er meget bra, meget bra indeed!
  En lettelse kan jeg tenke meg, både på det ene og det andre og når du i tillegg får både tøy og bøy og bevegelser inn i skoledagen, er det jo helt toppers 😀

  De rettebunkene er noe herk, det kan jeg bare tenke meg, men det er en slutt på alt, også det, så jeg får håpe at du får en flott jul, ute for mye rettearbeid 😀

  Ha en fortsatt flott adventstid :)

 5. avatar KingKong

  Takk skal du faen meg ha for at jeg ikke får kjøpt smør!
  Er visst dere lavkarbonaders feil, samt late kuer og bønder da, men de er jeg lei av å kjefte på.

  2

 6. Heia for deg og kilotapet. Du er da superflink. Fortsett sånn du, så er du nok i fin form til badesesongen :)

Leave a Reply