Dagens lavkarbo, og en smule status

Ellers kan vi jo berette at lavkarbo-opplegget går sin gang.  Overtegnede tjukkas har nå holdt koken hva gjelder dette i rundt tre uker, og underet har skjedd: Vi har faktisk begynt ta av.  Da i betydningen “å gå ned i vekt”, dette til generell informasjon og ihukommelse.  I løpet av disse ukene har vi faktisk tatt av 6 kilo, hvilket ikke er så aller verst.  Vi går ikke ut med verken utgangsvekt eller dagens vekt, det blir for sterkt.  Det er mye å ta av, men som kjent er vi en ukuelig optimist.  Og nei, vi har ikke gått rundt og følt oss konstant sulten og slapp, ei heller har vi vært plaget av sanselige  og vellystige drømmer om mat og atter mat.  Det har rett og slett gått rimelig greit, og ja, vi har unnet oss en skikkelig fest.  Vi kommer neppe til å takke ja til alskens festivitas i tiden framover, men på den annen side bedriver vi ikke askese, heller.

Hvordan vi merker at vi har gått ned noen smuler i vekt?  Vel, vi merker det på forskjellig vis.  Våre flytebrygger av noen lår er definitivt blitt mindre, for ikke å snakke om den smellfeite rauå.  Der buksene inntil for etter måten kort tid siden strammet ubehagelig og utilbørlig på de mest unevnelige steder, henger den nå rimelig slapt.  Og på tross av at den sperreballongen av en vom vi går rundt og drasser på fortsatt er hjerteløst til stede, så er det også der tendenser til reduksjon, om enn forsiktig.  Det er noe med volumet, med profilen.  For ikke å snakke om at kampen med i det hele tatt å få på seg buksen i alle fall delvis er eliminert.  Skal se at klærne i klesskapet faktisk er i ferd med å utvide seg.  Oppmuntrende, tross alt.  Så det er bare å fortsette. 

Om vi føler at det er globalt sett umoralsk å bedrive lavkarbo?  Overhodet ikke.  Vi sitter ingenlunde og pimper fløte mens vi spiser bacon som svømmer i stekefett.  Ikke forspiser vi oss på biff, heller.  Noen egg, ost, kylling og makrell med tomat, samt en hel del grønnsaker, burde ikke sette så altfor mange oksers liv i fare.  Ok, litt biff, da.  Men ikke ofte.  Vi spiser i grunnen ikke så mye kjøtt.

Dagens gode og mettende lavkarbo-middag bestod for øvrig av følgende herligheter:

Kyllinglår, FirstPrice.  Helt greit.  Og ikke en karbo så langt øyet kan se.

Herlig, stekt squash, yummy!  Ja, stekt med skikkelig smør.  Null karbo.

Nydelige, stekte tomater. 

Det er jo mulig at det gjemmer seg noen små karboer i de der rødsakene, men på den annen side er jo lykopener veldig sunt, både for helsen og kanskje endatil for understellet.  Og ellers har vi det i grunnen ganske bra, bortsett fra de mer permanente plager.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Lavkarbo , , , , , ,

16 comments


 1. Så bra Dag Eigil! 2 kilo i uken er sannelig ikke verst! Og dette er jo en måte å slanke seg på som ikke får deg til å gå konstant sulten og det gjør jo underverker.

  Stå på, dette blir veldig bra :)

 2. Hurra for deg da! Dette går jo så det griner:) Lykke til mot drømmeformen din :)

 3. Artig å lese hvordan det går. Lykke til.:)

 4. Rart å tenke på at jeg har gått på lavkarbomat siden fødselen av, og at det faktisk har vært sunt. Har alltid elsket feit mat, og er like glad i tran som kola..
  Når feite biffer og flesk i kilosvis går ned på høykant, har helsefreakerne sperret opp øynene, og “lovet” meg alvorlig trøbbel før fylte 30. Når man i tillegg røyker som en skorstein, vil man ikke nubbesjangs engang..

  Vel etter øyeblikkelig snaue 50 år med konstant fettspising, er blodtrykket nå oppi “livsfarlige” 120/80…

  • Ja, det er merkelig, det der. Men det er vel slik at i en periode er slik lavkarbomat nærmest å betrakte som gift for legeme og sjel, men ting endrer seg. Røykingen kan vi styre oss for. Men dog.
   Alle ønsker om en fortsatt god dag og for den del, morgendag. :-)

 5. Så flink du er Dag Eigil. Og veldig motiverende må det jo være når du ser så gode resultater. Og du er i godt selskap for du heilage tid så mange som er på en eller annen diett. :-)
  Men ikke jeg……….. 😆

  • Ja, det er faktisk ganske motiverende når man ser at det funker. Og tro oss, vi har prøvd mye når det gjelder slanking. Og vi har tatt av et betraktelig antall kilo. Som så har kommet på igjen, gjerne med renter. Og siden slankekurer gjør noe med ens forbrenning, blir det vanskeligere for hver gang å gå ned i vekt igjen. I tillegg kommer dette med alderstillegget. Akk ja. Men nå er vi i gang, og vi er fokusert så det holder. :-)

 6. Gøy å lese siden jeg er, nesten, i gang selv :)
  Går dere etter bok eller bare det dere allerede vet om karbo?
  Kan man slurve litt i helgene?
  Minus alt søtt, og karborike produkter?

  • Ja, Sirenia, opplegget funker. Og man går ikke rundt og er sulten hele tiden. Vi har kjøpt boka til Sofie Hexeberg, “frisk med lavkarbo”, den siste boka. Den med oppskrifter.

   Og ja, man må jo unne seg litt gleder av og til. Men kanskje ikke så ofte. En del festligheter sier man nei til, og noen få aksepterer man. Vi holder oss unna det søte, og andre karbohydrat-kilder. Men litt rødvin unner vi oss jo. Kanskje til og med i aften… :-)

 7. Til lykke med redusert Dag Eigil.
  Måtte det stadig bli mindre av deg :-)

  Ha en fin kveld :-)

 8. avatar torillus54

  Dette var en gladmelding på morgenkvisten! Veldig kjekt å lese om! To kilo pr. uke er utrolig bra, og så at du merker det så godt på hvordan klærne sitter, det må være skikkelig oppmuntrende. Pluss at du slipper å føle deg sulten. Lykke til videre, og ha en fortreffelig dag, Dag!!

  • Ja visst er det bra, vi er glad til selv også. Det å gå rundt og være håpløst feit er regelrett deprimerende. Man liker ikke selv. Man er fortsatt feit så det holder, men nå skjer det i alle fall noe. :-)

Leave a Reply