Nok en kulturhomse står fram. Ingen bombe akkurat, men alligavel.

Jada, vi har visst kommentert fenomenet kultur- og kunsthomser før, men det forbauser oss fortsatt.  For det laer til at den ene kunstneren, kulturpersonligheten, underholdningsartisten eller kjendisen etter den andre står fram som homifile nu for tiden.  Det er rimelig påfallende.  Selv vår hustru – velsigne henne – deler vårt syn på dette.  Nå er verken vi eller vår hustru – velsigne henne – utpreget snerpete av oss.  Men  er det virkelig så vanskelig å fungere som kunstner eller kultur- og medianisse hvis man er streit og hetero, eller må man simpelthen være homse eller lesbe,  eller i det minste sånn littegrann kledelig og trendy “skeiv” for overhodet å få det til for seg udi det kunstneriske?  Nå er det jo muligens en hel del streite kunstnere som lar være å stå fram som hetero, men man kan jo av og til begynne å lure. 

Sistemann ut i denne omgang er vel populære og morsomme Robert Stoltenberg, mannen bak suksesser som “Borettslaget”.  Han valgte jo å stå fram på “Skravlan” forleden.  Ellers har vi jo Geir Kvarme, Sturla Berg Johansen, Anders Rogg, Anne Grete Preus og selveste Tor Erling Staff, bare for å nevne noen  noen gamle og unge homsekjendiser i lett og uprioritert blanding.  Er homofili et opptakskrav på Teaterhøgskolen, eller må man simpelthen være homo for å å få platekontrakt eller bli antatt på kunstutstillinger noen steder? 

Som kjent er intet nytt verken under solen eller kjolen, og homsekunstnerfenomenet har nok alltid vært der.  Men vi antar i det minste at Henki Kolstad var streit.  :-)

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , , ,

25 comments


 1. Og jeg sier bare hurra for alle som står fram om de er kunstnere eller noe annet. Det viser bare at det har vært trangt i skapene. :-)
  Nei la oss bruke skapene til det de er ment for og la folk få komme ut! :-)
  Fin kveld til deg. :-)

 2. og kan det ligge et snev av politisk oppfatning her også ? :)

 3. Det der med stoltengay kom visst som et sjikkelig sjokk altsåh, på alleh sammen ! iilk !! 😛

 4. Jeg er litt redd for skapskapninger.
  Derfor har jeg kviet meg i hele sommer for å sette sammen Annikaskapet fra Jysk. Det ligger fortsatt flatpakket.

  Lurer på hva som spretter ut derfra, om jeg åpner et lite hjørne i pappemballasjen?
  Tror jeg skal stå klar med hagla, -sånn i tilfelle..

 5. Godt at de kommer ut av det skapet, det maatte da ha blitt fryktelig vanskelig aa puste der inne 😀

  Men det er veldig mange som titter ut naa, enig der, det har kanskje med det aa gjoere at det er lettere idag enn det en gang var :)

  Henki Kolstad ja…Han var en skjoenning!Og en kunstner paa hoeyt nivaa, bare de naa kunne sende Skomakergata i reprise som julekalender i aar, da hadde alt vaert slik det skulle :)

  Ha en fortreffelig aften i deres residens, baade du og din hustru,velsigne henne :)

  • Ja, det må tydeligvis ha vært rimelig “stuffy” der inne etter hvert, det er helt klart. Ellers har vi også gode minner om “Jul i Skomakergata”. Skikkelig koselige greier. Lurer på om den tåler en ny runde denne adventstiden, eller om den er litt vel preget av “forna dar”?

   Ha en fortsatt fornydelig søndag.. :-)

 6. Hvis det er sånn gjettekonkuranse om hvem som skal ut, så sier jeg Tor Erling!
  Men han er vel kunstner… på sitt felt 😀

  Forøvrig er jeg mer interessert i kunsten enn kunstnerens legning…
  bare for å nevne det :)

  God helg!

  • Tor Erling stod jo fram for en tid tilbake, etter at han var skilt i særdeles moden alder, og sa at han likte menn best. For å si det slik. Kunstner er han kanskje ikke i tradisjonell forstand, men kjendis er han jo. :-)

 7. avatar lisens

  Hm.
  Jeg er også enig med sistnevnte taler her at :
  Forøvrig er jeg mer interessert i kunsten enn kunstnerens legning…
  bare for å nevne det :)

 8. Det ser ut som det har blitt ” in” å være homse? I alle fall får man bred mediaomtale. Langt bredere enn om man holdt kjeft! Hvilken interesse har det egentlig for allmennheten at et individ er homse eller lesbe annet enn for egen del? En slags gratis ‘markedsføring’ på våre mediers bekostning?
  Vi andre går da vel ikke rundt og utbasunerer at vi er hetrofile?

 9. Tor Erling Staff er vel ikke ren homse- preferansene hans er mot meget unge menn. De har gått litt opp i alder med åra ser jeg.

 10. Sistemann ut av skapet foreløpig: “Dirty Harry”-Clint Eastwood. Gir ny mening til begrepet “dirty-Harry”!

Leave a Reply