Ny bil her i residensen

I likhet med så mange andre er også her i residensen velsignet med “skjenelause kjøregreier”, med andre ord bil.  Vel, to biler, faktisk.  Vår hustru – velsigne henne – må jo også ha et kjøretøy å frakte sine yndigheter rundt i, noe hun gjør i en nusselig, liten hvit Fiat 500. 

Fiat 500. Nydelig, den også.

Men i dag har det altså skjedd en fornyelse i bilparken.  Vår firhjulte stolthet, vår vinrøde Postman Pat-bil, også kjent som Citröen Berlingo fra 2006, er blitt byttet inn.  Ja, det var hardt, men vi er overbevist om at den får en snill, ny eier ganske snart.  Og på tross av et høy Postman Pat-faktor, er den ikke uten en viss estetikk.  Akk ja.

Gammel bil. Pause på vei til innbytte.

Ja, det var en litt vemodig stemning i bilen mens vi kjørte ut til Citröen-forhandleren ute på Forus, og det var ikke fritt for at den gamle bilen så litt trist ut da vi satte den fra oss på parkeringsplassen der for siste gang. Men tristessen varte ikke lenge.  For inne i butikken stod det en motorisert skjønnhetsåpenbaring og ventet på oss.

To skjønnheter konkurrerer om oppmerksomheten

En flunkende ny Citröen Berlingo, himmelblå metallic! Akkurat det vi begge hadde ønsket.  Alle formaliteter var ordnet, og etter noen ord fra en av etablissementets hyggelige selgere, kunne vi sette oss inn i vidunderet og kjøre hjem. 

Nybilen har akkurat kommet hjem til gaten der vi bor...

Er den ikke nydelig?  Hvilke utsøkte linjer.  Hvilken himmelsk farge!  En bil til å bli glad av!  Det er riktignok en dieselbil, men det ser vi stort på. Og så er det bare å kjøre pent, og venne oss til å kjøre fram til dieselpumpen når tanken skal fylles.  Skryt og uhemmede lovprisninger mottas med takk. 😀

1
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , ,

16 comments


 1. Jaja, Berlingo? Er mer enig med din kone, velsigne henne, Fiat 500!! Yess :) Men, nice car anyway…

 2. avatar torillus54

  Ååååå … den e no bærre lækker! Gratulerer!

 3. Ja, den er vakker! :-) Presisering: Halvparten av den er min, på samme påte som halvparten av Fiaten er husbondens. Her i huset deler vi på godene.
  Det var jeg som var pådriver for akkurat denne fargen. Det var den peneste bilen i hele butikken i dag! :-)

 4. Du verden det var da en nydelig skapning Dag Eigil! Synes den var kjempeflott jeg og den fargen var nydelig synes jeg! De formene der er jo virkelig noe man kommer til aa se langt etter naar dere kommer cruisende! 😀

  Foroevrig kan det nevnes at vi ogsaa har hatt en Berlingo, riktignok en hvit saadan, men du verden den var gild! Vi tok ham med oss til Nord-Norge, kjoerte overalt og visste ham baade Lofoten og det hele..den likte det. Men saa solgte vi den da, og fikk en firehjulstrekker, maa ha det her ute i de dype Aust-Agderske skauer! 😆

  Ha en flott loerdagskveld og en fin soendag :)

 5. Gratulere med ny bil, Lekker farge og utseende.
  Nå blir det vel turer både hit og dit i det nye vidunderet. :)
  En riktig fin Søndag ønskes deg og dine.
  :)

 6. Snaisen lite sak den bilen der! Gratulere med nybil og kjør forsiktig. :-)

 7. Fargen på den nye følgesvennen er lekker.
  Bare så det er sagt :-)

  Ha en flott søndag :-)

 8. avatar Esarmika

  Fargen var stilig!

  Nå er jo jeg fortsatt forelsket i min gamle grå volvo 940, folk sier at kjærlighet gjør blind, og det tror jeg på, for min bil er vakrest i verden! Hehe..

  Men du er heldig altså! HEEELT ny bil, det blir nok mange år til jeg har råd til! :)

Leave a Reply