Tilbake til kampen

Høstferien er definitivt over.  Etter en for alle formål vellykket guttetur til nabolandet, komplett med hjemkomst i verdighet og avsluttende hagearbeidshelg har hverdagen har hverdagen igjen festet grepet.  Utenfor vårt arbeidsromsvindu pisker det vannrette høstregnet nådeløst.  Det er ikke uten en viss ruelse man nå ser fram mot årets kjipeste måneder med møkkavær, mørke, etterhånden kulde og kanskje også noen smuler jobbstress.  Som før nevnt har vi rimelig liten sans for denne årstiden, og er overbevist om at det er om vinteren man blir eldre.  Eldre og tyngre.  Men det er ikke annet å gjøre enn å holde ut, stå på og trøste seg med tanken på juleferien. Det går nok sikkert bra dette året også, selv om det til tider kan se rart ut. Forløpig er vi i godt lune, og føler oss vel. Vi håper ellers at vi har kommet igjennom høstferien uten å legge på oss så altfor mye, men uansett er det bare til å kjøre i gang med et eller annet slankeopplegg igjen.  Lurer på hva vi skal satse på denne gangen.   Lavkarbo?  Eller rett og slett Grete Roede?  Kanskje vi skulle slankeblogge litt også, for riktig å stimulere så vel viljestyrken som motivasjonen? Fleske til med noen innlegg av den vektige og bilringmasserende sorten, for på den måten å bidra til så vel fleskets dissing som sinnets munterhet?  De som leser, får se.  For ikke å snakke om de som spiser.

2
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , , , , ,

24 comments


 1. Høsten i Stavanger er noe for seg selv. De andre årstidene også. Jeg har latt meg fortelle at det etter en atomkrig vil komme en atom-vinter. – Årevis med tette skyer, sur nedbør og null sol. Altså kan det se ut som om vi her i byen ikke kommer til å merke en dritt. Noe skal man som kjent glede seg over. I alle fall prøve.

  … Men nå lokker hustruen med lunch og egg og bacon og strandaskinke og greier og greier… hehehehe :)

  • Ja, og i år har vi visst hatt både atomvår, atomsommer og atomhøst. Hvordan da atomvinteren blir, tør vi knapt tenke på.

   Egg og bacon og strandaskinke? Høres ut som skikkelig lavkarbo-mat, det der. :-)

 2. He he, ja du får fleske til med slankeblogging Dag Eigil 😀

  Lunsjen til Sjalle her hadde jeg som frokost, så da får det jo bli noe slankende til lunsj. Salat kanskje?

  Uansett så overlever vi vel denne høsten også, selv om jeg liker dårlig de tremåneders bygene vi får her 😉

  • Skal ikke se vekk fra at det kan bli litt slankeblogging, ja. Det kan være motiverende, og er dessuten et takknemlig tema, med store muligheter for humor.

   Møkkaværet begynner ellers å gå selv en flegmatisk herremann som overtegnede på nervene. Regntiden i Norge varer nok fra januar til desember…akk ja,. :-)

 3. avatar Esarmika

  Jeg har funnet ut hvordan slanking som passer for meg hvertfall!
  1) Slutte å tenke på å slanke seg
  2) Bytte jobb fra stillesittende ferjelukebilettsalg til rimelig aktiv hverdag i grisehus med dytting av både halmballer og gjenstridige griser
  3) Innse at å sykle til jobb hele sommeren er morsommere når det faktisk er langt nok til at man rekker å få treningseffekt av det!
  4) Kjøpe hest!

  Så gjenstår det å se da, nå som gårdsjobbing stort sett er byttet ut med studier… men hesten har jeg fortsatt 😉

 4. Akk ja, denne aarstiden er vel ikke akkurat den som faar oss til aa sprette ut av senga om morgenen, men det er en overgang det ogsaa. Og saa har vi jo jula aa se frem til, for de som liker den, og juleferie, ikke minst :)

  Slanking ja…Det er jo saa mange slags slankekurer og hva som virker og ikke virker vet jeg sannelig ikke, men jeg oensker iallefall deg lykke til med hva du bestemmer deg for Dag Eigil :)

  Ha en fin onsdagskveld, og snart er det helg :)

  • Og nå er det blitt helg, og endatil lørdagskvelden. Ute er det mørkt og høstlig, men det er i alle fall oppholdsvær. Kanskje mulighet for en tur i morgen?

   Ellers takk for oppmuntrende kommentar. La oss håpe det går mot både lysere og lettere tider snart. :-)

 5. Dette er et ‘balanseproblem’, Dag Eigil! Og da snakker jeg ikke om noe en gym-lærer kan hjelpe deg med, men ‘balansen’ mellom inntatte og forbrukte kalorier. men det visste du antageligvis fra før?

  Og så handler det om stahet; dvs. evnen til å holde seg på den smale tilmålte vei
  hver eneste dag gjennom hele året. Og så handler det litt om frisk luft og daglig mosjon 😀

  • Helt klart, Argus. Så enkelt og innlysende, og likevel så vanskelig. Det er nok viktig å være sta og utholdende, også i tider der fristelsene står i kø, men noen har kanskje lettere for å legge på seg enn andre…? :-)

   • Ja, der tror jeg du er inne på noe. Gener kan spille inn! Ikke hva angår ‘det å legge på seg’, men hva slags forbrenning som foregår akkurat i din kropp.

    Heldigvis finnes det idag medikamenter som kan øke/senke forbrenning i den menneskelige organisme.

 6. Går for en slik E-karbo diett i år. Dvs at jeg bare spiser karbohydrater som harminst 5 forskjellige e stoffer i seg.

  Fem om dagen, vet du. Da stinker det godt i hagen.

 7. Slankeblogge Dag Eigil, det er tingen for deg. Ser frem til noen skikkelige bilder. 😆
  Lykke til, skal heie på deg. :-)

  • Har kjørt litt slankeblogging før, og det har vært både morsomt og effektivt. Bildene blir man nok tilbakeholden med i starten, men vi får se. Den som intet våger, vettu. Ha en fortsatt fin helg. :-)

 8. Slankeblogging er tingen, da blir vi to her på Bloghog. Kanskje vi skal starte den store Slankekrigen eller se hvem som blir The biggest looser :)

  • Du har nok atskillig færre kilo å bli kvitt enn overtegnede herremann. I alle fall tror vi det. Men vi har vært igjennom diverse opplegg, og tatt av betraktelige antall kilo, som siden har kommet uhjertelig tilbake. Ikke bra. Det gjør noe med forbrenningen så vel som med motivasjonen. Men vi er som kjent en ukuelig optimist, da. :-)

   • De fleste slike opplegg har en slutt, og da er det lett å gå tilbake til gamle vaner. Det er viktig å huske at en slankekur ikke er en kur, den kurerer ihvertfall ikke fedme :)
    Jeg er nok ikke et hysterisk kvinnfolk som må ned en 4-5 kilo fordi jeg ikke passer inn i str. 36. :) Jeg passer faktisk ganske greit inn i XL i herreklær.

 9. Ser frem til ukentlige oppdateringer vedrørende kilo og centimeter.

  Ha en fin lørdagskveld og husk dietten :-)

 10. avatar torillus54

  Hei Dag, håper du lykkes i ditt forsett! En venninne av meg var rasende på legen sin som hadde klart å overtale henne til å begynne på lavkarbodiett. Hun hadde gått i årevis på jojoslanking og var lei av forgjeves slanking. Legen sa at jojoslanking førte til at insulinreguleringen ble ødelagt (så vidt jeg forstod), og at lavkarbo var eneste utvei for å unngå diabetes. Han foreskrev en bok hun skulle lese og lære riktig mat av, og han skulle følge henne opp. Sint satte hun i gang – og gikk ned 35 kilo på ett år, uten slankeblogg og kurs, og uten å lide, selv om hun måtte forsake godsaker og planlegge og tenke seg om – men maten var god og mettende og hun sultet aldri.

Leave a Reply