Vi over 50, ved en av dem

Det er jo litt skremmende, men mønsteret er tydelig: Vi må bare akseptere at vi er sterkt preget av 50-årene.  Vi er født i 50-årene, og vi er i 50-årene. Vi er faktisk så godt i gang med dem at vi går hen og fyller 55 i morgen. Den første duggfriskheten er definitivt fordampet.  I slike situasjoner blir det blir det gjerne til at man stopper opp og tenker litt.

Det er en del ting en faktisk kan løpe fra her i livet, eller komme seg bort fra med en hvit løgn eller tre. Ganske mange, faktisk. Ens egen fødselsdato er ikke en av dem. Som en av livets absolutte konstanter står denne fast. For undertegnede bloggers vedkommende betyr dette altså at vi har rundet den berømmelige middagshøyden med særdeles god margin, og ondsinnede rykter vil ha det til at nå går det kun en vei, nemlig nedover.  Ikke helt bra, det der.   Og vi som egentlig er både ung og sjarmerende både til sinns og til skinns. I alle fall når vi befinner oss i trygg avstand fra så vel speil som kamera.  Vi liker i alle fall helst å tro det, for egentlig er vi både ung, pen, høy og slank.  

Er det i ferd med å bygge seg opp et misforhold her? Er det noe som ikke stemmer, er det snakk om overgang eller undergang? Finnes det en form for verdig eksistens også etter fylte 55, eller er vi i ferd med å anta museale kvaliteter, og bli en parodi på oss selv?

Vi vet ikke helt. Vi får tenkte grundigere gjennom saken, ta tiden til hjelp. Gjøre det beste ut av det, på en måte. Tiden går som kjent ikke, den kommer.  Mange oppegående og hyggelige mennesker har allerede tråkket opp stien, og funnet veien videre. Vi klarer det sikkert, vi også. Og vi bør vel alle unngå å slå tiden i hjel. Sikkert er det i alle fall at med tiden er det tiden som kommer til å slå oss i hjel.

Ha en fortsatt vederkvegende og for alle formål framgangsrik og ungdommelig kveld og uke.  Gratulasjoner, hyggelige kommentarer og oppmuntrende tilrop mottas med takk.

2
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , ,

17 comments


 1. ÅH, så heldig du er som har bursdag i morgen! Bursdager er gøy! Håper du får mange fine overraskelser og gaver og kaker og alt du ønsker deg.
  :-)
  Ønsker deg en fin-fin dag.
  Det å bli eldre er virkelig en velsignelse, for når jeg tenker tilbake på livet mitt, så vet jeg faktisk om noen som ikke er blitt eldre, og det er ganske så trist i grunnen. Jeg kan gå til en grav og minnes noen av dem, men jeg kan ikke lenger glede meg over samtaler, samvær og sånn, med dem.
  Så det å bli eldre er virkelig flott!
  Bursdagsklem fra Tamina

 2. Vi tror med temmelig stor sikkerhetsmargin at O’pedagog ikke bare vil gå inn i de femtifemtes sfærer med bravour og stoisk ro, men også med den verdighet som det sømmer seg for et så celebert tall.
  En på forskudd tindrende hyldest for de kommende fyllende. Hurra for den som fyller. Kom, skal vi fylle mere! Gratulere 😀

 3. avatar Leyla

  Da ma jeg si at det ikke gaar nedover Dag Eigil, det gaar bare oppover etter dette 😀 Mange erfaringer, opplevelser og et liv du sikkert er fornoeyd med til syvende og sist. Din “penn” og det du skriver tyder paa en hoeyst oppegaaende gentleman som trives i det livet du har, vittig og morsom er du ogsaa! 😆

  Saa jeg gratulerer deg saa mye med de 55, maatte du ha en flott og begivenhetsrik bursdag :)

  En bursdagsklem paa forhaand skal du ogsaa faa :)

 4. Det fine med alderen er at det man mener er gammelt og gjerne litt usexy for å trekke damer inn i bildet også forskyves i takt med vår egen alder. Ikke det at jeg er ute på jaktmarkene igjen, men jeg leste at Benedicte Adrian er singel igjen, og jeg kunne gjerne plystret hvis hun gikk forbi. Høyere alder er som årgangsvin opp til en viss grense. Man får mer under topplokket og har erfart mye og slikt blir det gode og spennede samtaler og blogg innlegg av. Med de rette brillene på går du en fin fremtid i møte, og når den tid kommer kan det bli kappkjøring og sladding med rullatoren :-) Gratulasjoner fra meg, og samtidig feedback på at du skriver godt !!

 5. Så det er derfor du har en liten motvilje mot å skaffe deg et kamera som viser realitetene slik de faktisk er? 😀
  Jeg har altså kommet et stykke lengre enn deg på denne veien, og selv om du stadig vil få små overraskelser underveis (som at du fra pensjoniststatusens inntreden, vil stadig sakke akterut i lønnsutviklingen uansett om Jens forsikrer deg at alle skal få del i velstandsutviklingen) Men så kan du jo trøste deg med at det er atskillig lettere å gå i nedoverbakke enn i oppoverbakke og motvind.

  Og så er det jo ikke sikkert at du er “gammel” når du blir pensjonist? Idag ssier vi litt spøkefullt at du er gammel den dagen en dame på 40 reiser seg på trikk/tog for å gi deg sin plass! Men da er du antagelig også så gammel at du knapt legger merke til hvordan plassen ble ledig 😀

  Så hvis du ikke vil bli gammel, må du farge håret diskret brunbeige og aldri skaffe deg stokk !!! 😀

 6. avatar emte

  Heisann :)
  Hjarteleg tillukke med dine 55 år.Ynskjer deg ein finfin dag.
  Hugsar då foreldra mine runda dei femti,eg syntest dei var så gamle,i dag ser eg på femtiåra med heilt andre briller :)
  Bursdagsklemmar i fleng din veg

 7. Gratla’ me’ de femtifem du pedagog fra undervisningens høyborg der ute i “havgapet”.
  Jeg kan forsikre deg om at det er mange fornøyelige og ungdommelige år som kommer seilende fremdeles. Sørg bare for å være med på seilasen.
  Du har jo en ung kvinne ved din side som sikkert vil gjøre sitt til at seilasen blir frisk til tider :-)

  Ha en fortreffelig dag 😀

 8. Gratulerer med dagen 😀

  En er ikke eldre enn man føler seg, er det noe som heter :-) 40-50 åringene i dag er som 30 åringene før i tida, vi lever livet med fest, ferie og annen moro :-)

  Ha en fortreffelig dag sammen med din hustru :-)

 9. Gratulerer så masse med dagen :) Hipp hipp hurra for deg. Håper du får en flott dag. Og det er nå uansett sånn at både alder og kilo er kun ett tall… 😉

 10. Med andre ord nærmer du deg den alder hvor du skal slippe å blåse ut flere enn ett lys på kaka? Omgivelsen, som selvfølgelige kun ser vårt ytre gemakk, er så besværet med å ikke overbelaste våre lunger, at de derfor MÅ unngå de små lysene vi var vante til ..
  Gratulerer! 😉

 11. avatar Hanne

  Gratulerer med dagen din, Dag Eigil!
  (Har lest deg i smug en god stund nå, men velger å komme ut av bloggleser-skapet på denne din dag…)
  Finnes det en form for verdig eksistens også etter fylte 55, spør du. Klart det gjør!! Ingen menn er så interresante å prate med som de modne! De har et helt klart fortrinn fremfor yngre grønnskollinger på 30 + -. Iallefall for oss modne kvinner, selv rundt de 50 :-)
  “De museale kvalitetene” kommer sikkert tidsnok til oss alle, men inntil videre velger jeg å leve i den forvirrede forvillelse at en er så ung som en føler seg, og så gammel i livserfaring som en har fortjent.
  Alderen sitter stort sett mellom ørene, og prøver den å stikke seg frem andre steder setter vi den kraftig på plass. Gjør vi ikke?
  Ha en steikande flott dag!

 12. hei D-E..

  godt skrevet ..
  jeg tenker .. blir man noengang for gammel til noe …burde godt voksne holde seg unna blogg og FB og twitter og bare sette seg i gyngestolen med et kryssordblad (som jeg forøvrig løser på sengen som sovemedisin) . Eller skal vi stå på krava som de høyst oppgående mennesker vi er – ta den plass vi vil ha og behøver. Om vi blir en parodi på oss selv… si det…. husk våre gamle musikk-ikoner reiser fortsatt rundt… så lenge noen vil ha oss så blir vi.
  Paul MCCartney skal gifte seg igjen.

  nei… nå må jeg steke kjøttkaker …
  pahh..gammel du liksom

  ha en fin bursdag :)

 13. Gratulerer med dagen! :) 55 er da ingen alder, jeg er nok der selv før jeg vet ordet av det. Du må ikke begynne å spre rykter om at en slik alder er langt framskreden. Jeg har en fleksibel aldersgrense for hva som er gammelt, det er til enhver tid mennesker som er minst 30 år eldre enn meg. Etterhvert får vi da en verden med færre og færre gamle mennesker 😀

 14. Gratulerer så mye med din eigen dag Dag Eigil :) (var ikke den fiffig vel ?) 55 er ingenting, bare vent til 58 du. Dét river både her og der. Ja. Snart er du også bare en gammel fis. Deal with it 😆

 15. Vel overstått! :)

  Jeg mener bestemt at det går oppover! Alder er bare et tall på et stykke papir. Vi er hva vi føler oss, sier jeg, og slik skal vi og leve :-)

 16. Enig med Viljen.
  Vi er hva vi føler oss og når det gjelder deg selv skryter du jo av hvordan du er ung, høy og slank, det er noe feil med speilet 😉
  Vær glad du er frisk og rask og kan ha maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaange gode år enda.
  Vi gir oss ikke før ……osv. :)

 17. Så vi er samme årgang.. Ikke at jeg er eldre enn deg, men du nådde da dette magiske tallet før meg.

  Håper du hadde en flott dag, for du er ikke mer enn litt over midten av livet! Selvfølgelig skal vi leve godt og lystig i mange år videre begge to, ikke sant? 😉

Leave a Reply