Den gangen vi ga kompisen et glass vann

Man erindrer en gang for lenge siden, da man var en tilsynelatende snill og høflig gutt.  Vi hadde kranglet med en kompis, og for å si det rett ut, så hadde vi sloss også, så fillene føyk og gjørma skvatt.  Så hendte det seg så etter noen dager, at den  samme kompisen kom på døra hos oss i barndomsheimen, og “ba om godt vær”.  Vi satt og spiste middag, og kompisen ventet utenfor.  Men etter en stund banket han på døren, og spurte om det var mulig å få et glass vann.  Noe vi var mer enn villig til å gi ham.  Så vi treiv et stort vannglass, gikk ut og fylte det.  Fra klosettskålen.  Og ja, kompisen var tørst, til vår store tilfredshet tømte han hele glasset.  Og hvem vet, kanskje vannkilden satte en aldri så liten spiss på smaken.  Kanskje han hadde godt av det, også.  Hvordan det siden gikk, vites ikke.  Men han lever da den dag i dag.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , ,

21 comments


 1. Er du litt langsint ❓

 2. Enig med Jorun her jeg, “noen dager” må da være å være langsint(?).
  Hvis jeg om bestevenninna mi hadde krangla, og jeg var sur mer enn 5 minutter så ble jeg beskyldt for å være langsint!

  Dovann – æsj.

 3. Hvem trenger fiender… 😆

  • Det er ikke lett, det der. Unger er ikke alltid like snille med hverandre. Og skal vi røpe at kompisen hadde gjort ett og annet mot oss, også. Tilklining av dressen vår med fargepulver i etterkant av en skoleavslutning falt ikke i god jord der hjemme. Og vi kjente virkelig den der gamle tekanna han kastet mot oss, så den traff oss i hodet. Tekanna knuste. Siden ble det slosskamp….akk ja. Nei, jenter er nok sikkert snillere med hverandre! :-)

   • Tror ikke at jenter er så mye snillere, nei. Men det gir seg andre utslag, og noen ganger mye, mye mer sårende.
    Jenter kan være grusomme!
    Jeg tenker at gutter er mer reale, de skværer opp og blir ferdig med det, … trodde jeg.

  • Barn og unge er som kjent ikke alltid så snille mot hverandre, og enkelte streker kunne nok være rimelig langt over….vel, streken. Vi har vel alle våre minner i så måte, variasjoner over temaet “hevnen er søt”. :-)

 4. Å spørre etter et glass vann etter en krangel med Eigil, er altså ikke å anbefale?
  Det var selvfølgelig dèt du forsøkte å fortelle oss, – ikke?

 5. Jeg kan ikke annet enn aa le! 😆 Du verden hvor mye fantespikk man fant paa! Erindrer at jeg i min pure ungdom fyllte ballonger med vann, jeg var sammen med noen andre.. Der var en laerer i bygda skjoennr du..han var ikke helt god. Det vanket oerefiker og kvelertak og diverse andre ting naar mannen ble sint! Nok om det. Vi fyllte altsaa ballongene, satte oss godt til rette oppe paa et berg, laereren kom syklende.SPLAESJ! sa det og den regla som kom da, tjohei, sier jeg jeg. Denne laereren var nederlandsk ogsaa saa de glosene han kom med da, tja, ikke godt aa si hva han sa, men det var nok ikke noe man sier i kirken nei! 😆

  Det hoerer med til historien at han aldri fant ut hvem det var..Vi stod sterkt! 😀

  • Ja, det er utrolig å tenke tilbake på hva vi ungene kunne finne på av rampestreker. Noen av dem var jo rimelig simple også, da. En gang laget vi til “feller” med snubletråder og andre merkelige mekanismer, slik at faderen fikk poser og endatil bøtter med vann over seg da han kom hjem fra jobben. Alskens greier med vannbokser i trærne og i forbindelse med hageporten. Heldigvis var vi ikke hjemme da offeret gikk i fella.. :-)

Leave a Reply